Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç: “Akçaabat’a Yeni Yaşam Alanı Kazandıracağız” BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ TÜRK SAĞLIK SEN TRABZON ŞUBESİNDE; SÜLEYMAN ÇOLAK DÖNEMİ "Türk Kızılayı Tanıtım ve Bilgilendirme Programı" Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK TTSO üyesi firmalar TravelExpo Turizm Fuarında yer aldı Genç kızlara çikolata yapımı öğretildi, girişimciliğin önemi anlatıldı TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI TESOB Genel Sekreterler Toplantısı yapıldı AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı AYFER CİHAN’ın basın açıklamasıdırA ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN VERGİ HATIRLATMASI: SON GÜN 1 ARALIK AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DÜZKÖY İLÇESİNDE FINDIK ÜRETİCİLERİNE FINDIKTA BUDAMA EĞİTİMİ BAŞKAN KAYA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’Nİ GURBETÇİ VATANDAŞLARA ANLATTI Vali Aziz Yıldırım, DOKA’nın 172’nci Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 139. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK İYİ Parti'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği CHP'DEN BASIN DUYURUSU ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN ANISI, FİDANLARLA YAŞAYACAK
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
 
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:'OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
 
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
Pisliğin Her türlüsünü Önledik
 

Pisliğin Her türlüsünü Önledik

Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Mersin Plajı düzenlemesine açıklama getirdi

21 Eylül 2015 Pazartesi 17:56
Yazdır
Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Mersin Plajı düzenlemesine açıklama getirdi

Geçtiğimiz günlerde güvenlik güçleri ile vatandaşları karşı karşıya getiren Akçaabat Mersin Plajı’nda yıkımlar sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Trabzon’un Akçaabat ilçesi Mersin Plajı’ndaki çadırların yıkım kararı geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilmek istenmiş ve vatandaşın tepkisini çekerek güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında gergin anların yaşanmasına sebep olmuştu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, konuyla ilgili iddiaları yanıtlayarak, “Onlar çadır değil, çadır konduydu. Her türlü pisliğin döndüğü bir yere çevrilmişti ora. Yıktık temizledik, halkın kullanımına açtık. Yönetimler bir tarafa çekildi, geçmişte yapılan hatayı belediye olarak biz temizledik.” dedi. Parlayan, çadırdan bozma lüks yapıların komple yıkıldığını ve plajın temizlendiğini ifade ederek, “Yıkım esnasında herhangi bir şey de olmadı. Önceki sabah kalan inşaat atıkları da temizlendi. Yıkımı yapmadan önce her türlü nahoş durumlar bölgede yaşanıyordu. Aklınıza gelebilecek her türlü pislik yapılıyordu orada.  Bugün Faroz ve Havalimanı’na yakın bölgedeki balıkçı barınaklarında karşılaştığımız durumlar gibi, buralar kullanım amacı dışında farklı, pis amaçlar için kullanılıyordu. Biz buna izin vermedik, vermeyiz. Yıktık, tertemiz ettik Mersin Plajı’nı.” ifadelerinde bulundu.

HER TARAFTAN YIKIMLA İLGİLİ YAZI GELDİ

“Bunlar çadır değil, çadır kondu.” diyen Parlayan, “Çadırın çelik kapısı ahşap, plastik penceresi olmaz. Çadırın içinde mutfak, tuvalet, banyo, yatak odası, salon olmaz. Dışına branda çekmişler, içi alçıpan veya betopan, kaleboduru döşenmiş lüks bir konut yapmışlar orada. Hatta bir tanesi iki katlıydı. Böyle çadır mı olur?” şeklinde konuştu. “Bu çadır kondular zamanın yöneticilerinin yapmış olduğu hatalardan kaynaklı ortaya çıkan oluşumlardır.” diyen Parlayan, çadır sahiplerinin ecrimisil bedeli ödedikleri ve hak sahibi oldukları iddialarına da yanıt vererek,  “Ecrimisil ödenen yer Mal Müdürlüğü’dür.  Bizimle herhangi bir alakası yok bu ödemelerin. Biz onun tahsisini de almadık. Valilik makamından, Büyükşehir’den, Mal Müdürlüğü’nden ve Kaymakamlık’tan, her taraftan Akçaabat Belediyesi’ne buranın yıkımıyla ilgili yazı geldi.” ifadelerinde bulundu.

HADİ BAKALIM YÜKLEN AKÇAABAT BELEDİYESİ’NE

Kıyıların tamamen talan edildiğini vurgulayan Parlayan, Büyükşehir oluncaya kadar bu konulara kimsenin bakmadığını iddia ederek, “Büyükşehir olunca da herkes kendini bir tarafa attı. Nasıl olsa ilçe belediyesi yıkım işlemini yapmak zorunda, hadi bakalım yüklen Akçaabat Belediyesi’ne. Sağ olsun Kaymakam Bey de belediye ile iç içe olarak yasanın vermiş olduğu haklar çerçevesinde o bölgeyi temizledik çıktık.” dedi. Çadır sahiplerinin bölgenin birilerine verileceği, bu sebepten apar topar çıkarıldıklarına dair iddiaları da yanıtlayan Parlayan, “Burası tapusuz arazidir. Şu anda buranın birisine verilme şansı yok, çünkü buranın imarı yok. Ki ben de mimarım. Ve oraları çok iyi biliyorum. Buranın dolgu planı yok, onaylı herhangi bir durumu yok. Büyükşehir buranın tahsisini talep etti. Kıyılar Büyükşehir’in dışında belediyelere, büyükşehirde büyükşehir belediyesine bırakılır diye 79’uncu maddede açık yazıyor. Ancak büyükşehir ne yapacak burada onu bilmiyoruz. Ora askeriye gazinosu olarak kullanıldığı dönemde, tapusu hazineye ait üzerinde restoran vari bir yapı olan bir alan var. Orada da herhangi bir inşaat kullanma şansı yok. Oralar sahil, sayfiye yeri olarak halk için düzenlenen yerler. Vatandaş gitsin gönül rahatlığıyla denizine girsin. Bizim buradaki hedefimiz Mersin Paljı’nı halkın kullanımına gönül rahatlığıyla açmaktı.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Günebakış

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Belediye, Başkan, Yardımcısı, Osman, Parlayan, Mersin, Plajı, düzenlemesine, açıklama, getirdi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1548 II. Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu, Halep'e girdi.
1812 I. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, büyük kayba uğrayarak Rusya topraklarını terk etmek zorunda kaldı.
1842 Notre Dame Üniversitesi (Indiana, ABD) kuruldu.
1922 Howard Carter ve Lord Carnarvon, Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarına 3000 yıl sonra giren ilk insanlar oldular.
1923 Posta Kanunu kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur