Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
PROJE YAPTIĞIMIZ İÇİN DEĞİL; İNSAN MERKEZLİ PROJE YAPTIĞIMIZ İÇİN FARKLIYIZ
 

PROJE YAPTIĞIMIZ İÇİN DEĞİL; İNSAN MERKEZLİ PROJE YAPTIĞIMIZ İÇİN FARKLIYIZ

Millet İttifakı İYİ Parti Akçaabat Belediye meclis üyesi adayı emekli kaptan Hacı Ömer Markal Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut’un BALIKÇI BARINAĞI, MENDİREK ve EKMEK TEKNESİ projelerinden bahsetti.

29 Mart 2019 Cuma 07:56
Yazdır

PROJE YAPTIĞIMIZ İÇİN DEĞİL; İNSAN MERKEZLİ PROJE YAPTIĞIMIZ İÇİN FARKLIYIZ

Millet İttifakı İYİ Parti Akçaabat Belediye meclis üyesi adayı emekli kaptan Hacı Ömer Markal Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut’un BALIKÇI BARINAĞI, MENDİREK ve EKMEK TEKNESİ projelerinden bahsetti.

Mevcut durumun yetersizliğinin ve verimsizliğinin ekonomiye ve ilçeye verdiği zararları değerlendiren Markal 25 Yıldır ne yapıldı diye soruyor.

KARADENİZ’DEN PAYIMIZA DÜŞENİ ALMAYI BAŞARAMIYORUZ.

4 yüzyıl önce Seyahatname’ye limanı ve mamur (yani yaşam standartları en üst seviyeye geliştirilmiş) kent olarak konu olan Akçaabat’ımız bu özelliğini koruyabildi mi?

Akçaabat’ımız 1640 yılında yani 17. yüzyılda Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde

“… Burası Trabzon’a bağlı mamur büyük bir nahiyedir. Etrafında 100 kadar mamur köyler olduğundan bu vadide haftada bir pazar kurularak 10.000 kişi toplanır. Burada büyük bir liman vardır ki Karadeniz gemicileri arasında Polta Limanı demekle meşhurdur. Sekiz rüzgardan emin, demir tutar, güzel bir limandır. …Buralarda mamur köyler var. Ahalisi kayıklarla Trabzon’a gidip gelirler…” şeklinde anılıyor. Ya şimdi?

ÇARPIK KENTLEŞME VE PLANSIZ YAPILAR DENİZ GELİRLERİMİZE ZARAR VERİYOR.

“Şehir Planlamasının önemi burada bir kere daha karşımıza çıkıyor. Çarpık kentleşme sahil şeridi için sadece karada bir sorun değil elbette. Denizdeki ürün çeşitliliği ve verimini de doğrudan ilgilendiriyor. Başı sonu düşünülmeden yaptık oldu  projeler ve çalışmaların sonucudur geldiğimiz nokta. Günü kurtarmak diye bir tabir vardır. Akçaabat’ımıza böyle bakılmış yıllardır. Dolgu alanları, dalgakıranlar yapılırken işin inşaat kısmıyla ilgilenilmiş sadece. Kalıcı bir değerler üretilmemiş.”

Şeklindeki eleştirilerini dile getiren Markal biz insanı merkeze koyan bir sistem ile çalışacağız. Bizden sonraki neslin ihtiyacı da budur. Adayımız Akbulut’un projelerimiz ile ilgili en dikkatli ve titiz olduğu konu süreklilik, verim ve kalite. Bizim derdimiz sadece çöp toplamak, nikah kıymak, sosyal yardım yapmak değil. Biz kalıcı işler vaat ediyoruz.

AKBULUT’un DENİZ’den daha fazla faydalanmak amacıyla yaptırdığı çalışma

Belediye Başkan Adayımız Osman Akbulut şehrimiz özelinde yaptırdığı çalışmadan çıkan sonuca göre Limanımızı eski görkemli günlerine kavuşturarak bunun gelirlere yansıması için tez elden yapılacak işler var.

  • Kıyı ekosistemi değişiminin  canlı çeşitliliği ve miktarlarına yansıması ile ilgili araştırmaların desteklenmesi ve Su Ürünleri Fakültesi ile işbirliğinin arttırılması.
  • Çıkan sonuçların en önemli paydaşı balıkçılarla paylaşıldığı yerel eğitimlerin düzenlenmesi.
  • Karadeniz sahiline kıyısı olan tüm ülkeler ile deniz ekonomisine katkı sağlayacak ürünlerin tespiti, ıslahı ve değerlendirilmesi konusunda işbirliği ortamı oluşturacak uluslararası bir sistem oluşturmalıyız. Bu bağlamda ilk adım olarak; mercan, balık yemi, yosun gibi deniz mahsullerinin ekonomik değer kazanma potansiyellerinin araştırılması.
  • Deniz mahsülleri ile ilgili çalışmalar yapılması.

Bunları yaparsak;

BALIKÇI BARINAĞI Projemiz anlam kazanır.

EKMEK TEKNESİ projemiz değer bulur.

MENDİREK Projemiz yeterlilik ile ölçülür.

BİZİM DERDİMİZ BİNALARDAN OLUŞAN PROJELER ZİNCİRİNE TAKILIP KALMAK DEĞİL, YAPTIĞIMIZ BİNALARI BİLİNÇLİ VE İŞİNİN EHLİ HEMŞERİLERİMİZE TESLİM EDEBİLMEK.

İhtiyaçlar dahilinde şatafattan uzak Türk Kültürü’ne yakışan, yeterli ve verimli, hizmet kalitesini arttırıcı, çalışma şartlarını kolaylaştırıcı yüksek kalitede işler yapacağız.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Millet, İttifakı, İYİ, Parti, Akçaabat, Belediye, meclis, üyesi, adayı, emekli, kaptan, Hacı, Ömer, Markal, Belediye, Başkan, Adayı, Osman, Akbulut’un, BALIKÇI, BARINAĞI, MENDİREK, ve, EKMEK, TEKNESİ, projelerinden, bahsetti
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur