Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
Rektör Uzun, öğrencileri tebrik etti
 

Rektör Uzun, öğrencileri tebrik etti

Bartın Üniversitesi öğrencileri model uydu üretmeye hazırlanıyor

9 Mart 2021 Salı 19:18
Yazdır

Bartın Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Aeris-03 Takımı, üretecekleri model uydu için hazırladıkları ön tasarım raporuyla Amerikan Uzay Topluluğu (AAS) tarafından düzenlenen CanSat Competition Model Uydu Yarışması’nda önemli bir başarı elde etti.

Bartın Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü öğrencilerinin kurduğu Aeris-03 Takımı, model uydu üretmek için hazırladıkları projeyle güzel bir başlangıç yaptı. Amerikan Uzay Topluluğu (AAS) tarafından düzenlenen CanSat Competition Model Uydu Yarışması’na katılan öğrenciler, ön tasarım raporuyla farklı ülkelerden katılan tüm takımlar arasından bir sonraki tura çağırılacak 48 takım arasına 5’inci olarak girmeyi başardı. Her yıl düzenlenen ve dünya genelinden çok sayıda üniversite takımının katıldığı yarışmaya ilk defa katılan Bartın Üniversitesi Aeris-03 Takımı, kendi tasarladıkları model uyduyu üretmeyi ve ardından yörüngeye fırlatmayı hedefliyor.

Rektör Uzun, öğrencileri tebrik etti

Proje Akademik Danışmanı, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Evrim Güler ile birlikte Aeris-03 Takımı üyelerini kabul eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “‘Tribünde değil, odağında ol’ anlayışıyla tüm çalışmalarımızın merkezine öğrencilerimizi alıyoruz. Akademik ve idari insan kaynağımızla birlikte öğrencilerimizin nitelikli bireyler olarak mezun olmalarını ve ülkemizin geleceğine değer katmalarını diliyoruz. Bu doğrultuda elektrikli otomobil üreten, insansız hava aracı ve roket tasarlayan öğrencilerimiz yeni yetkinlikler kazanarak geleceğe kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor. Şimdi ki hedefleri ise model uydu üreterek uzay yolculuğu yapabilmek. Bu noktada Amerikan Uzay Topluluğu (AAS) tarafından düzenlenen yarışmada öğrencilerimiz ilk aşamayı geçmeyi başardılar. Öğrencilerimize ve onlara destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Genç mühendislerimiz geleceğimize değer katacaklar”

Rektör Uzun, Bartın Üniversitesi’nin tüm bileşenleriyle birlikte ülke olarak hedeflerimize katkı sunmaya gayret gösterdiklerinin altını çizerek “Bartın Üniversitesi’nin her bir bileşeni gibi öğrencilerimizde durmadan çalışıyor ve geleceğimize değer katmaya devam ediyor. Daha öğrenciyken gösterdikleri gayretlerle her bir öğrencimiz önemli yetkinlikler kazanıyor, geleceğe sağlam adımlarla yürüyorlar. Bu doğrultuda Havacılık ve Uzay Kulübü öğrencilerimizin ülkemizin ‘Milli Uzay Programı’na da katkı sunacaklarına, mezun olduktan sonra edindikleri tecrübelerle önemli işlere imza atmaya devam edeceklerine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

CanSat Competition 2021

CanSat 2021, “American Astronauticial Society” tarafından Amerika’da düzenlenen Uluslararası Model Uydu yarışmasıdır. Bu yarışmanın amacı öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini arttırarak bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmektir. CanSat Competition 2021’de takımlara verilen görev; model uydu tarafından taşınan yüklerin, uydudan ayrıldıktan sonra akçaağaç tohumu gibi (kendi aerodinamik yapısı sayesinde) yere kontrollü bir şekilde indirilmesidir. Model uydunun iki adet bilimsel yük ve dışında faydalı yükleri atış sırasında darbelere karşı koruyacak ve faydalı yüklerden gelen verileri yer istasyonuna iletecek konteyner taşıması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi, öğrencileri, model, uydu, üretmeye, hazırlanıyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur