Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil A PARTİ BASINI AĞIRLADI HAYATİ YAZICI, SİYASİ TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM” ’İMAR KOMİSYONU OLARAK KAMUOYU AÇIKLAMAMIZDIR’’ AKÇAABATLI GENCİN ACI SONU! Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum ARTIK İKLİMDEN DAHA HIZLI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ. AKÇAABAT’TA ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BÜYÜYOR AK Parti Kadın Kolları Türkiye 3’üncüsü oldu ASYA MARKET 11.ŞUBESİ AÇILIYOR AKÇAABAT ANADOLU LİSESİ BAŞARIYA DOYMUYOR. Trabzon heyeti Buhara’daki yatırım olanaklarını inceledi AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN NİSAN AYI İÇİN UYARI !
Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
 
GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”
GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”
 
Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum
Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum
Salih Akyüz '1 Nisan'dan itibaren başlıyoruz'
 

Salih Akyüz '1 Nisan'dan itibaren başlıyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, seçim çalışmalarını CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Trabzon Emekliler Derneği Trabzon Şubesi, Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği, Trabzon Sanatevi Derneği ve Tabakhane Sokağı esnafı ziyaretleri ile sürdürdü.

20 Mart 2019 Çarşamba 09:59
Yazdır

Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği’nde Dernek Başkanı Hayri Tekelioğlu ile görüşen Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz, Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nun yerinde yeniden yapılması için 1 Nisan’dan itibaren spor kulüplerinin de desteğini alarak bir mücadele başlatacaklarını söyledi.

 

ELEKTİRİĞİMİZİ, SUYUMUZU KESTİLER

Bu mücadelede Belediye Başkan Adayı Akyüz’e destek vereceklerini ifade eden Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği’nde Dernek Başkanı Hayri Tekelioğlu, “Akyazı dolgu alanına futbol sahaları yapılınca “Artık Trabzon’a tesis yapmaya gerek yok” gibi bir görüş ortaya çıktı. Dolayısıyla biz Yavuz Selim Sahası ve Avni Aker’den ümitli değiliz. Orası yıkıldı. Keşke Avni Aker kalsaydı, tarihe tanıklık etmiş bir stadyumdu, zemini değiştirilirdi, tribünleri yenilenirdi, büyük bir hizmet olurdu. Bizim derneğimiz de oradaydı. Biz çok direndik oradan çıkmamak için. Ama üst düzey yöneticiler sanki TOKİ memurları gibi derneğimizin elektriklerini, suyunu kestiler, orada durmanın da bir anlamı kalmadı. Kimseye bilgi vermeden bu işleri yaptılar. Bizim devletle 30 yıllık protokolümüz vardı ama sonuçta hiçbir şey elde edemedik. Mücadelemiz sonuçsuz kaldı” ifadelerini kullandı.

SAHAMIZI, SALONUMUZU GERİ İSTİYORUZ

Trabzon’un spor kimliğini yansıtan bu bölgenin aynı özelliğini geri kazanması için mücadele edeceklerini vurgulayan Belediye Başkan Adayı Akyüz, “Mimarlar Odası Başkanıyken hukuki mücadelemizi sürdürdük ancak bizim mücadelemiz de sonuçsuz kaldı. Aslında 20-30 Trabzon genciyle Akyazı dolgu alanının önünde eylem yapıp, dozerlerin önüne yatacaktık ve Avni Aker’i kaybetmeyecektik. Biz bunu yapamadık. Trabzonlu varlıklarını kaybedince bu varlıklarının değerini anlıyor. Salon sporları ve amatör futbol çok büyük darbe yedi. Mücadelemizi spor kulüplerinin de desteğini alarak sürdürelim. Yavuz Selim Sahası’nı ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nu yerinde yeniden daha modern bir şekilde yaptıralım” dedi.

AVNİ AKER’İN YERİNDE 15 KATLI REZİDANSLAR OLACAKTI

Konuyla ilgili açıklama yapan ASKF Başkanı Cahit Erdem ise “Mevcut belediye başkanlarının 2 bin kişiye iftar yemeği verdikleri saha için biz mücadele ettik. Şimdi 2 bin kişilik iftar verecekleri yer de kalmadı. Bizim mücadelelerimiz sonucunda sadece o alanı rezidans olmaktan kurtarmış olduk. İlk projelerinde Avni Aker’in yerinde 15 katlı rezidanslar vardı” dedi.   SEMT SAHALARI YAPILACAK Modern iki tane semt sahası için yer önerisi isteyen Belediye Başkan Adayı Akyüz’e Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği’nde Dernek Başkanı Hayri Tekelioğlu, Erdoğdu Mahallesi ve Beşirli Mahallesi’ni önererek “Beşirli’de Trabzon Büyükşehir belediyesine ait iki tane futbol sahası var ama halısı gitmiş, demirleri pas tutmuş, soyunma odaları yok. Biz burayı Antrenörler Derneği olarak istiyoruz” dedi.

KEŞKE SİYASETÇİLER SANATÇILARIN AÇTIĞI YOLDAN GİDEBİLSELER

Trabzon Sanatevi Derneği’ni ziyaret eden Belediye Başkan Adayı Akyüz, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti. Sanata ve sanatçının her zaman yanında olacağı sözünü veren Akyüz, “Trabzon çok dirençli bir kent. Bu kadar olumsuz koşullarına rağmen, sanatla, kültürle uğraşan, zenginliği olan bir şehir bulamayız. Bu şehrin toprağında, kültüründe sanat var. Bu hemen bir günde oluşmamış. Bu şehrin medeniyet tortularına baktığımız hepimizin üzerine bir tortu gelmiş ve etkilenmişiz. Bu kadar zor koşullarda, birçok sanat dalının yaşatılıyor olması inanın müthiş bir şey. Bizi yönetenlerin bu değerlerin farkında olduğunu düşünmüyoruz. Bir gösteri, bir konser olacak, sanat derneklerinden ücret istiyorlar. Kentin kültürünü, sanatını yaşatıyorlar bu insanlar ve sen bu insanlardan ücret alıyorsun.

Yerel el sanatlarının üretildiği ve sergilendiği Alacahan da aynı dertten mustarip. Benim eşim de resim yapıyor, sergi açıyor. Onun yaşadığı zorluklardan, sanatçıların yaşadığını zorlukları biliyorum.  Sanatçılarımızdan bırakın ücret talep etmeyi belediyenin kendisinin sponsor olması lazım. “Bu zorluklar mı acaba sanatı bu kadar yaşatıyor?” diye de sormadan edemiyoruz. Kültür, sanat şehriyiz, zenginliklerimiz, birikimlerimiz bizim en önemli varlıklarımız. Biz bunları öne çıkarmalıyız. Her koşulda sanatın, sanatçının yanındayız, bu şehrin tanıtılması için elimizden geleni yapacağız, mevcut salonları koruyacağız ve yeni alanlar yapacağız. Tiyatro binasına ihtiyacımız var. Ulusal bir proje yarışması düzenleyerek yerinde yapılmalı. Kent belleği dediğimiz şey bu dur. Orada bir ayak izi var. Yeni tiyatro binasının yapılacağı yerde sergi alanları da oluşturulabilir. Sanatçılar siyasetçilerin peşinden gidiyor, keşke siyasetçiler sanatçıların açtığı yoldan gidebilseler çok daha dünya kurmuş oluruz” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet, Halk, Partisi, CHP, Ortahisar, Belediye, Başkan, Adayı, Mimar, M, Salih, Akyüz, seçim, çalışmalarını, CHP, Ortahisar, İlçe, Başkanı, Ömer, Hacısalihoğlu, ve, belediye, meclis, üyesi, adayları, ile, birlikte, Trabzon, Emekliler, Derneği, Trabzon, Şubesi, Trabzon, Futbol, Antrenörleri, Derneği, Trabzon, Sanatevi, Derneği, ve, Tabakhane, Sokağı, esnafı, ziyaretleri, ile, sürdürdü, ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1912 2340 yolcusuyla ilk yolculuğuna çıkan Titanik transatlantiği, Newfoundland'ın güneyinde bir buzdağına çarparak battı, olayda 1.513 kişi öldü.
1918 Ağrı'nın kurtuluşu.
1921 İsyancı Ahmet Anzavur, Biga yakınlarında öldürüldü.
1920 Sacco ve Vanzetti adlarındaki iki İtalyan göçmeni, Massachusetts'te cinayet ve gasp suçlarıyla tutuklandılar. Yedi yıl sonra suçlulukları konusunda derin şüpheler mevcutken idam edilmeleri Amerikan adalet sisteminin bir ayıbı olarak kalmıştır.
1922 Kanadalı bilim adamları Frederick G. Banting ve Charles H. Best, şeker hastalığına karşı kullanılan insülini buldu.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur