Talimat Ne Diyor?
Ligde oynan 17 haftada elde ettiği 40 puan ile lider Eynesil Belediyespor’un 2 puan gerisinde bulunan temsilcimiz, lider Eynesil Belediyespor’un puan silme cezası ile karşı karşıya kalması camiada heyecan yarattı. Lider durumda olan Eynesil Belediyespor’un Türkiye Futbol federasyonu Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı’ının 5. Maddesinde yer alan “Amatör takımlar, iki haftalık süre içinde teknik sorumlu görevlendirmezler ise İl Temsilcileri, bu kulüplere ihtar yazısı gönderir.Kulüpler, ihtar yazısının tebliğinden itibaren 2 haftalık süre içerisinde teknik sorumlu görevlendirmezler ise kulübe bu sürenin sona ermesinden sonraki teknik sorumlu görevlendirilmeyen tüm müsabakalarda hükmen mağlubiyet cezası verilir” maddesine uymadığı tespit edildi.
Bahsedilen maddeye uymayan Eynesil Belediyespor ile ilgili, Görelespor’un Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na müracaat ettiği, Eynesil Belediyespor’un ligde oynanan 10. Hafta Ordugücü, 11. Hafta Ulubey Belediye, 12. Hafta Sebat Gençlikspor ve 13. Hafta DSİ Karadeniz karşılaşmalarında, bahsedilen talimatlara aykırı hareket ederek esame listesinde teknik sorumlu görevlendrimeği gerekçesiyle disiplin talimalarının uygulanmasını istediği öğrenildi.
Eynesil'e Puan Silme Cezası Gerekiyor
Görelespor’un mürcaatı Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nca haklı görülmesi halinde lider Eynesil Belediyespor’un en az 3 puanının silinmesi gerekiyor. Böyle bir karar çıkması halinde ise Sebat Gençlikspor liderliğe yükselerek Play-off oynayacak.