Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç: “Akçaabat’a Yeni Yaşam Alanı Kazandıracağız” BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ TÜRK SAĞLIK SEN TRABZON ŞUBESİNDE; SÜLEYMAN ÇOLAK DÖNEMİ "Türk Kızılayı Tanıtım ve Bilgilendirme Programı" Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK TTSO üyesi firmalar TravelExpo Turizm Fuarında yer aldı Genç kızlara çikolata yapımı öğretildi, girişimciliğin önemi anlatıldı TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI TESOB Genel Sekreterler Toplantısı yapıldı AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı AYFER CİHAN’ın basın açıklamasıdırA ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN VERGİ HATIRLATMASI: SON GÜN 1 ARALIK AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DÜZKÖY İLÇESİNDE FINDIK ÜRETİCİLERİNE FINDIKTA BUDAMA EĞİTİMİ BAŞKAN KAYA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’Nİ GURBETÇİ VATANDAŞLARA ANLATTI Vali Aziz Yıldırım, DOKA’nın 172’nci Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 139. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK İYİ Parti'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği CHP'DEN BASIN DUYURUSU ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN ANISI, FİDANLARLA YAŞAYACAK
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
 
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:'OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
 
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
Şimşek’ten Asgari Ücret Açıklaması
 

Şimşek’ten Asgari Ücret Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücretin 1300 lira yapılacağını söyledi ve "Soru işareti olmasın, tereddüt yok" dedi.

6 Kasım 2015 Cuma 08:39
Yazdır
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV yayınında sorularını cevapladı. Şimşek, verilen bütün vaatlerin arkasında olduklarını belirterek, "Mahsurlu bulduğumuz bazı hususları dahi söz verdiysek yerine getireceğiz. Tereddüt yok. Yerine getiremeyeceğimiz sözleri vermeyiz. Üstümüze düşen her şeyin teknik hazırlıkları yapılıyor. "100 gün içinde taşeron işçilerin durumuyla ilgili de çalışmaların tamamlanacak" dedi.

Asgari ücret konusuna da değinen Bakan Şimşek, asgari ücrette söz verdiklerini ve 1300 lira yapılacağını vurguladı. Şimşek sözlerine şöyle devam etti:

"Soru işareti olmasın, tereddüt yok. Biz bu taahhüdü yerine getireceğiz. İşin yükünün büyük kısmını iş alemi yüklenecek. Devlet bu vaatte bulundu, bütün bu yükü üstüne alsın sağlıklı bir yaklaşım değil. Belli sektörlere yönelik ilave teşvikler gündeme gelebilir. Ama yükün büyük kısmı işverende olacak. Siyasi belirsizliğin azaldı. Kredibilite konuşmalarla azalmıyor. Türkiye'nin önünde muazzam bir fırsat var. Umarım tüm tartışmalar bir kenara bırakılır. Reform programının çok hızlı ve efektif olarak hayata geçirilmesi lazım. Asıl olan reformların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi. Reformlar topyekun ve her alanda olmalı, kamu maliyesi ve vergi gelirlerinin kalitesinin artırılması dahil. Çok kapsamlı yol haritamız var. Anayasal çoğunluğumuz yok, bunu kabul edip uzlaşarak gerekli değişiklikleri yapmalıyız".

Bakan Şimşek, Türkiye'nin cari açığının yüksek olduğunu belirterek, istikrarın yakalandığını ve beklentilerin yükseleceğini söyledi.

Gelişmekte olan ülkelere göre Türkiye'nin rezerv düzeyinin biraz daha yüksek olması gerektiğini açıklayan Bakan Şimşek, "Yapacağımız reformlarla beklentiler daha iyileşecek ve bununla piyasalar gerekli krediyi verir. Haziran seçimi sonrası kısır döngüye girmek üzereydik şimdi pozitif döngüyü hızlandıracak reformlar olmalı. Kendi kendini besleyen pozitif döngüye gireceğiz." Şimşek, seçim sonrası bütçe ve OVP'de bir takım ince ayarların olabileceğini ama makro çerçevenin değişeceğine inanmadığını söyledi. Yeni vergi konusunda da konuşan Şimşek, "Bir vergi artışı yok ama maktu vergilerin en az enflasyona göre güncellenmesi lazım, burada büyük sürprizler olmayacak. Gelir Vergisi Tasarısı'nın öncelikli olarak ele alınacağını ümit ediyoruz. Kamu maliyesinde reform yapıp vergiyi tabana yayarak sağlıklı gelirle harcamaların finanse edilmesi önemli" ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı, dolardaki hareketlilik ile ilgili ise Türkiye'nin risk primi biraz düştüğünü ama küresel risklerin devam ettiğini söyledi. Bakan Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fed'in faiz artırma ihtimali fiyatlanıyor. Bunlar bütün dünyayı etkiliyor. Çin'deki kaygılar gitmiş değil. Bu şoklara karşı direncimiz artacak. Biz hala dışardan etkilenmeye devam edeceğiz, biz ada değiliz, dışarıya entegreyiz. Bütün küresel risklerle mücadele edecek siyasi istikrarımız ve güçlü hükümetimiz var. Türkiye bu dönemi reform yaparak Fed ve diğer risklere karşı iyi götürebilir, piyasadaki oynaklık azalabilir. Milli Piyango özelleştirmesinde para ödenirse özelleştirme olur, kimseye özel muamele getirmeyeceğiz, olmazsa yeni ihale açılır. Özelleştirmeleri hızlandırmaya devam edeceğiz".

Anahtar Kelimeler: Maliye, Bakanı, Mehmet, Şimşek, asgari, ücretin, 1300, lira, yapılacağını, söyledi, ve, "Soru, işareti, olmasın, tereddüt, yok", dedi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1548 II. Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu, Halep'e girdi.
1812 I. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, büyük kayba uğrayarak Rusya topraklarını terk etmek zorunda kaldı.
1842 Notre Dame Üniversitesi (Indiana, ABD) kuruldu.
1922 Howard Carter ve Lord Carnarvon, Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarına 3000 yıl sonra giren ilk insanlar oldular.
1923 Posta Kanunu kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur