Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
Şinik OSB taleplere yetmedi
 

Şinik OSB taleplere yetmedi

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Şinik Organize Sanayi Bölgesi için 100’ün üzerinde yatırımcının talepte bulunduğunu ancak 35 parselin yatırımcılar ile buluşturulabildiğini söyledi.

9 Temmuz 2014 Çarşamba 13:31
Yazdır
Yatırıcıların taleplerinin de karşılanmaya devam edileceğini vurguladı. Yatırımcılara yeni parseller üretilmesine devam edileceğini vurguladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısı yapıldı. Ali Osman Ulusoy Başkanlığında toplanan mecliste yeni meclis üyesi Zeynep Baş, ilk toplantısına katıldı. Mecliste fındık rekoltesi ve Trabzon Şinik Organize Sanayi Bölgesi parsel dağıtımı konuları gündeme geldi.

FINDIK REKOLTESİ

Meclis üyesi Sabit Sabır, Türkiye ve Trabzon için yapılan fındık rekolte tahminleri üzerine bir konuşma yaptı. 1964 yılında fındık sektörüne girdiğini anımsatan Sabır, o yıllarda rekolte tahminlerinin daha iyi yapıldığını vurguladı. Bir üründe en doğru rekolte tahmininin herkesin lehine olacağını ifade ederek,” Fındıkta doğru rekolte tahmininden ülkemizin yanı sıra, sanayici, ihracatçı, tüccar ve üreticinin karı vardır. Bu sezon için açıklanan fındık rekoltesi 370 bin ton ve Trabzon içinde 30 bin ton ’dur. Bu doğru bir rekolte tahmini değildir. Çok üzerinde olacaktır” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Gençcelep, Fındık Rekolte Komisyonu’na oda adına katıldığını belirterek yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Gençcelep, Fındık rekolte Tespit Komisyonu’nun ilgili 12 kurum temsilcisinden biri olduğunu ve son iki yıl odayı temsilen bu komisyonun çalışmalarına katıldığını aktardı. Gençcelep, “Haziran ayı içerisinde Trabzon’da Beşikdüzü ve Araklı ilçelerini kapsayan bölgede 49 bahçe gezildi.. Sahilden başlayarak 100, 200, 300, 400, 500 gibi aralıklarda her rakımda bahçelerden 5 Ocaktan 5 dal alınarak değerlendirmeler yapıldı. ”dedi.

Gençcelep, komisyonun geçtiğimiz yıl için Trabzon Fındık rekoltesini 45 bin 200 ton olarak açıklamış olduğunu anımsatarak, “ Henüz 43 bin ton gerçekleşmiş bir rekolte var. Yüzde 5 bir sapma var. Ve hala gecen yıla ait gelen fındıkta var. Rekolte tahmini konusunda en iyi illerden biri Trabzon’dur. Bu konuda yurt çapında Trabzon Tarım İl Müdürlüğü takdir edilmektedir.”

2014 sezonu fındık rekoltesinde Trabzon için açıklanan verinin bizzat alan çalışmaları sonucunda belirlendiğini vurgulayan Gençcelep, “ Komisyon olarak açıkladığımız rekolte 30 bin 299 tondur. Yüzde 5 sapma alabileceğini düşünüyorum. “şeklinde konuştu.

ŞİNİK OSB YATIRIMCI TALEPLERİNE YETMEDİ

Meclis toplantısında meclis üyeleri Alper Bektaş ve Mustafa Durmuş Trabzon Şinik Organize Sanayi Bölgesinde yapılan parsel dağıtımı konusunda görüşlerini paylaştılar. Mevcut taleplerin karşılanamadığı ifade edildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, organize sanayi bölgelerinin kurulduğu yerde valilik, belediye ve ticaret ve sanayi odaları tarafından müteşebbis heyet ve yönetim kurulu tarafından yönetildiğini aktardı. Bu kapsamda, Trabzon Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulduğunu ve yatırımcılara parsel dağıtım aşamasına geldiğini aktardı.

100 YATIRIMCIYA 35 PARSEL

Hacısalihoğlu, 750 dönüm alandan 230 dönüm parsel alınabildiğini belirterek, “ Arazimiz çok kötü. Toplamda 35 -40 parsel ortaya çıktı. Arazinin yapısı ve eğimi nedeniyle bazı parseller 2, 3 ve 4 olmak üzere tek parsel olarak değerlendirilmek zorunda kalındı. Yatırımcılardan parsellerin büyüklüğü doğrultusunda başvurularda tespit yapılmıştı. Müteşebbis heyet bir yol izledi. 35 parsele 100’ün üzerinde bir talep geldi. Mevcut talep bu az parsel ile karşılanması mümkün değil. Geçmişte ise OSB’lerdeki parsellere yatırımcı bulup dolduramazdık. Bu talep fazlalığı Trabzon’da sanayi üretimlerinin artışını göstermektedir. Aynı zamanda küçük işletmelerin de büyük işletmelere dönüşümünün de göstergesidir.” dedi.

TALEPLER KARŞINLANMAYA DEVAM EDİLECEK

Şinik OSB’de parsellerin hak sahibi yatırımcılara gösterildiğini, başvuruda parsel alamayanlara da yeni parseller yaratılması için çalışmaların devam edeceğini belirten Hacısalihoğlu, “ Şinik OSB’nin bulunduğu alanda genişletmeyi planlıyoruz. Çok uygun olan 200 dönüm arazinin ikinci etap olarak OSB’ye dahil edilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi 2015 ihalesi yapılacak. Talepler burada karşılanabilir. Bir kısmı da Beşikdüzü OSB’ de olmak üzere karşılanacaktır.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: Başkan, M, Suat, Hacısalihoğlu, Şinik, Organize, Sanayi, Bölgesi, için, 100’ün, üzerinde, yatırımcının, talepte, bulunduğunu, ancak, 35, parselin, yatırımcılar, ile, buluşturulabildiğini, söyledi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur