Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU TRABZON’DA EFSANELER EMİR YUŞA ATICI İÇİN SAHAYA ÇIKTI Başkan Aksoy: Kamyonetlerin kantara girmesi can çekişen arıcılığın sonu olacaktır Trabzon’da Denizde Meydana Gelen Patlama Paniğe Neden Oldu ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİNDEN; KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEDE IRAP KAPSAMINDA KURUMSAL VE BİLİMSEL YAKLAŞIM ÖNERİSİ!... AK PARTİ ORTAHİSAR BELEDİYESİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YAVUZ ŞANVER ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN 2026 YILI GELİR TARİFESİ, OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ Değerli basın mensupları, AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR Hıdırnebi Yaylası'nda ağaç budayan baba ve oğul uçurumdan yuvarlandı TÜRSAB'IN YENİ BAŞKANI TUNA OLDU! İlker Akıncı CHP Trabzon İl Başkanlığına Resmen Aday BAŞKAN GENÇ: “HER KÖŞEYE DOKUNAN PROJELERLE TRABZON’U YENİLİYORUZ” BAŞKAN KAYA: “ÖZEL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMA SORUMLULUĞUMUZ VAR” KENT KONSEYİ TOPLANAMADI Canbakkal’dan çağrı: “Hayal et, projene 300 bin TL kazan!” BAŞKAN GENÇ ANKARA'DA PROJELERİ GÖRÜŞTÜ ORTAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARININ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI BELEDİYE 4 YENİ HİZMET ARACI ALACAK
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
 
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
 
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
Süleyman Soylu Sert Çıktı.
 

Süleyman Soylu Sert Çıktı.

İçişleri Bakanı Soylu, Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği şehitleri anma programı ve şehit yakınlarına verilecek evlerin anahtar teslim törenine katıldı.

13 Ekim 2016 Perşembe 18:08
Yazdır
Bakan Soylu, törende yaptığı konuşmada bu coğrafyanın en zor dilimden geçtiğini belirterek şunları söyledi:

"Van’ın Özalp ilçesinde defnettiğimiz kıymetli mesai arkadaşımız Aydın Muştu’nun kızı annesine sarılıp, ‘Anne ağlama babam ölmedi. Babam burada ve şehit’ demesi, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bundan bir ay önce çocuklarının gözü önünde katledilen, bu duyguyu unutmayacağımızı herkes bilsin, Allah şahittir, çocuklarının gözü önünde katledilen ve 11 yaşındaki kızının 6 yaşındaki kardeşine, ‘Ne olursun babamın gittiği yoldan gitme. Şu dışarı çıkma. Seni de katleder bu hain PKK’lı teröristler’ deyip o çocukları dışarı çıkma korkusu ile karşı karşıya bırakan anlayışa, alçak zihniyete haddini bildirmek, onlara hesabını sormak ve o çocukların bu ülkede özgür bir şekilde yaşayabilmesini temin etmek bizim namusumuzdur."

"Şehitlerimizin ve sizlerin haklarını ödeyebilmemiz ve onların yerine bir şey koymamız mümkün değildir"
Şehitlerin hatırasına hiçbir maddi değerin karşılık gelmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Soylu,"Burada yapılan belki de bir evladın annesine yaptığı iyilik olarak anlatmak en doğru benzetme olur. Şehitlerimizin ve sizlerin haklarını ödeyebilmemiz ve onların yerine bir şey koymamız mümkün değildir. Bir şeyler yapmak, elimizden geldiğince bu yaraya merhem olmaya çalışmak, onlarla birlikte olmak, onların o anlayışından nasiplenmektir bizim yolunda yürüdüğümüz. Bana verilen şehit listesine baktığımda dikkatimi çekti. Bir kısmı 15 Temmuz gecesi büyük ihanete karşı vatanını savunurken şehit olmuş kardeşlerimiz, bir kısmı da ülkemizdeki terör belasına karşı mücadele eden güvenlik güçlerimiz, askerimiz, jandarmamız. Bu liste aslında bir şey söylemektedir, demektedir ki; bu millet vatanına yönelen tehlike nereden gelirse gelsin kendisi ister sivil olsun, ister üniformalı olsun aynı tepkiyi vermektedir. Aynı cesareti göstermektedir. Sadece asker olduğu için değil, sadece polis olduğu için değil" diye konuştu.


"Yerel yönetimler devletin ve milletin kurallarıyla Türkiye’den idare edilecektir"
Sadece silahlı terörle mücadele edilmediğini aynı zamanda sözlü terörle de savaşıldığını vurgulayan Soylu, açıklamalarına şöyle devam etti:


"Hurşit Külter diye birinin devlet tarafından katledildiğini, infaz edildiğini, adam gibi adam zannettiklerimizin ellerindeki fotoğraflar ile meclise geldiklerini, basın toplantıları yaptıklarını, güvenlik kuvvetlerimizi yaptıkları mücadeleden alı koyabilmek için ellerinden gelen bütün yalanı, iftirayı ortaya koyduklarını hepimiz seyrettik. Yoktur dedik, böyle bir şey kesinlikle gerçek değildir dedik ama anlatamadık. İspiyon ettiler, iftira ettiler. Yabancı ülkelerde, yabancı devletlerde Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik ve hukuk çizgisi dışına çıktığını ifade etmeye çalıştılar. Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan bir insan, nasıl kendi devletini sabahtan akşama kadar suçlar. Bu nasıl bir duygu. Hurşit Külter’in Kerkük’te olduğu ortaya çıktı. Basın toplantısı yaptı ve bütün bu kampanyadan yana olduğu, kendi adamlarının yanında olduğu ve sadece güvenlik kuvvetlerimizi suçlamak ve Türkiye’nin demokratik yükselmesini engellemek için bu yalanları ortaya koyduğu bir kez daha net bir şekilde belirginleşmiştir. Elbette ortada bir kaybediliş var. FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD’nin tanımı nettir. Onlar 3 çizgi üzerinden yürüyorlar. İhanet, yalan ve kan. Ya milletin meşru çizgisinde siyaset yapan insanlar, nasıl terör örgütlerine, nasıl bu ihanet, yalan ve kan şebekelerine alet olurlar. Neymiş, belediyelere kayyum atanmış ve demokrasiden belediyeler uzaklaştırılıyormuş. Buna Avrupa Parlamentosu’nda, bunu Türkiye’de TBMM çatısı altında anlatmaya çalışanlar, zavallılar sizlere sesleniyorum; Siz bu milleti ne zannediyorsunuz. Diyarbakır’da 10 yaşında bir çocuğa sorsanız, bu milletin oy verdiği belediye başkanının değil, orada PKK’nın, orada Kandil’in, orada terör örgütlerinin talimatı ile oturan bir eş başkanın, milletin verdiği oyun yerine oturduğu ve milletin ortaya koymuş olduğu demokratik talebi elinin tersiyle itip, ‘Buranın hakimi PKK’dır’ diye hava sattığını, imar planlarından tutun da verilecek her kararın Kandil’in sözcüsü tarafından o belediyelerde verildiğini hepimiz biliyoruz.

 

Devletin kuralları ve milletin kurallarıyla yerel yönetimler Türkiye’de idare edilecektir. Karar net ve açıktır."

 

 

Anahtar Kelimeler: İçişleri, Bakanı, Soylu, Altındağ, Belediyesi’nin, düzenlediği, şehitleri, anma, programı, ve, şehit, yakınlarına, verilecek, evlerin, anahtar, teslim, törenine, katıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1571 Hıristiyan birleşik donanması ile İnebahtı'da karşılaşan Osmanlı donanması yenildi.
1737 Yüksekliği 13 m'yi bulan dalgalar, Bengal'de (Hindistan) 300,000 kişinin ölümüne yol açtı.
1769 İngiliz kaşif Kaptan Cook Yeni Zelanda'yı keşfetti.
1806 Karbon kağıdı keşfedildi.
1908 Osmanlı yönetimine başkaldıran Girit adası Yunanistan ile birleşti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur