Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN Arsin ilçesi Işıklı Mahallesi’nde, köy halkının katılımı ile gerçekleştirilen meyve dalı aşılama eğitimi, yoğun ilgi ve memnuniyetle tamamlandı. Trabzon’un ürünleri YÖREX’de tanıtılıyor Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında 23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık. 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI AKÇAABAT’TA KUTLANDI Dr. Hisoğlu’ndan CHP İlçe Başkanı Haluk Batmaz’a Sert Açıklama: Akçaabat’ta Kariyer Günleri Kapsamında Anlamlı Buluşma Trabzon Diş Hekimleri Odası Görev Dağılımı Yaptı
Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında
Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında
 
23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık.
23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık.
 
TÜRSAB yönetim kurulu üyesi İbrahim Değermenci’den, tepki ve uyarı !
TÜRSAB yönetim kurulu üyesi İbrahim Değermenci’den, tepki ve uyarı !
TMMOB Ziraat Mühendisleri basının karşısına geçti
 

TMMOB Ziraat Mühendisleri basının karşısına geçti

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan ve Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın, Trabzon Basını ile bir araya geldi.

5 Temmuz 2023 Çarşamba 19:06
Yazdır

Tarım ve hayvancılık ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladılar. Sayın, burada yaptığı açıklamada hayvancılığa dikkat çekti.

“ÜRETİME YANSIYAN DESTEKLEMELER OLMALI”

400 dönümlük alanda İsabella üzümü üretilecek .Trabzon’da hayvancılık ile ilgili konuşan Başkan Sayın, açıklamasında  “Sütlacımız var Sütlacın marka değeri için süte ihtiyacımız var. Jersey bölgemiz için güzel bir hayvan ırkıdır. Jersey hayvanı koruyamadık. Jersey hayvan olmasa tereyağı olmaz. Bölgemize yurt dışından Jersey hayvan geliyor. Projeler, çalıştaylar yaptık. İktidar partisine sunum yaptık. Bu çalıştayımız için kimse bir şey demedi. Vatandaşımıza nasıl katkı sağlarız diye kimse kapımızı çalmadı. İktidara projemizi sunduk geri döndük. Jersey hayvanın devamı çok önemlidir. Tarım kredi aracılığı ile hayvancılık yapana uygun fiyatla yem verilirse vatandaş hayvanını satmaz. Bir hayvan 50 bin TL. Hayvancılık yapmayı düşünen birisi bu fiyatlarla nasıl hayvan alıp hayvancılık yapacak. Üretime yansıyan desteklemeler olmalı. Havanda su dövmemeliyiz. Destekleme oranlarını güncelleyemiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“FINDIK KANUNU ÇIKARILSIN”

Daha sonra Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan sunum gerçekleştirdi ve soruları cevapladı. Açıklamasında tarım, yaylalar, çevre, kıyılar, meralar, turizm dahil birçok konuya vurgu yapan Pehlevan, sorunların çözümü için ortak akla dikkat çekti. Pehlevan, konuşmasında “Bizim bölgemizin stratejik ürünleri var; çay, fındık, balıkçılık ve hayvancılık. Şu an lokomotif sektör bunlar. Bütün istihdamlar bunlarda ve çok önemli. Bunun içinde ne diyoruz fındık kanunu çıkarılsın.” Cümlelerine yer verdi.

“FİSKOBİRLİK ETKİN HALE GETİRİLMELİ”

“FİSKOBİRLİK etkin hale getirilmeli ve TMO’dan çıkılmalı.” diyen Pehlevan, “Herkes işini yapmalı. Urfa’dan, Konya’dan çalışanı getirip burada fındık alımında bu arkadaşlar görev alıyor. Tabi ki bu işi bu arkadaşlarımız biliyor. Ama bunu buraya yönlendirmemize gerek yok ki. Bizim FİSKOBİRLİK gibi altyapısı güçlü olan bir kurumumuz var.  Biz neden bundan vazgeçtik. Çiftçinin örgütü olan FİSKOBİRLİK etkin hale getirilmeli.”

“DETEKLER ÜRETENE VERİLMELİ”

Desteklere dikkat çeken Pehlevan, “Destekleme modeli zaten başlı başına bir garabet. Üretene destekleme verilmeli. 36 randıman fındığa benim devletim destek veriyor. Adam fındık bahçesine hayatında uğramamış.” İfadelerini kullandı.

“MERALARDA YAPILAŞMA YASAK”

Şube Başkanı Pehlevan, meralar ile ilgili “meralarda yapılaşma kesinlikle yasak. Yaylada yollar herkesin kapısına geliyor, tahrip edilmiş yaylalar. Yaylalarda bu yapıların yapılma şansı yok.  Saçma sapan yazılarla kanuna rağmen yapı kayıt belgeleri ile oraları tel örgülerle çerçevelediler. Yeni yollar açılıyor. Yolların çevresi sonra evlerle doluyor. Adamlar kendilerine göre mekan yapıyorlar. Çünkü sorgu, sual yok.” Şeklinde konuştu. Kıyılar ile ilgili açıklamalarda bulunan Pehlevan, sunumunda denizde yapılan dolgularla ile ilgili sorunları anlattı. Trabzon’da dolgu alanlarına vurgu yaptı. Pehlevan “bunlar sizin, bizim, çocuklarımızın geleceği. Bunu sorgulamak hakkımız.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: TMMOB, Ziraat, Mühendisleri, Odası, Trabzon, Şube, Başkanı, Cemil, Pehlevan, ve, Trabzon, Bölgesi, Veteriner, Hekimler, Odası, Başkanı, Erol, Sayın, Trabzon, Basını, ile, bir, araya, geldi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur