Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI
 

TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI

20.11.2025 tarihinde bir okulumuzda tavuk dürümden gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye tedaviye ve kontrole gönderilen yavrularımız oldu.

25 Kasım 2025 Salı 20:12
Yazdır

 

Değerli Basın Emekçileri arkadaşlarım

Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası olarak bağlı bulunan üye grupları içerisinde olan okul kantin işletmecileri esnaf grubumuzun maalesef ama maalesef maruz kaldığı bazı yanlış haberleri düzeltmek ve siz değerli basın emekçisi arkadaşlara çalışmalarımız ve denetlenmelerimiz hakkında bilgi vermek kamuoyunu ve çok kıymetli halkımızı bilgilendirmek amaçlı toplanmış bulunuyoruz.

Değerli arkadaşlar;

20.11.2025 tarihinde bir okulumuzda tavuk dürümden gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye tedaviye ve kontrole gönderilen yavrularımız oldu.

Haberi alır almaz konunun takipçisi olduk. İl Tarım Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz, Emniyet Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz de titizlikle olayı takip ettiler ve sonuç olarak bunun bir gıda zehirlenmesi olmadığı yapılan tahlil sonuçları ve alınan gıda numunelerinin mikrobiyolojik analiz raporları tamamlandıktan sonra kesinleşmiştir. Bu raporları sizlerle paylaşıyorum.

Ayrıca yaşamış olduğumuz bu üzücü olaydan dolayı haberlerde yer alan doğrulanmamış iddia sebebiyle kantin işletmecisi esnaflarımız zan altında kalmış ve mağduriyet yaşamıştır. Tamamen kendileri dışında gelişen bir süreçte mesleki itibarları olumsuz etkilenmiştir. Bu durum kıymetli öğrencilerimiz ve onların değerli velileri tarafından yanlış anlaşılmış ve paniğe neden olmuştur. Sabırla bekleyip laboratuvar sonuçlarını aldığımızda görüyoruz ki bu yaşanan olay yavrularımızın birbirinden etkilenerek yaşadıkları psikolojik bir durumdan ibarettir. Ve hatta bir öğrencimiz o gün kantinden alışveriş yapmayıp buna rağmen bende zehirlendim ifadesiyle hastaneye sevk edilmiştir. Bizler bunu ilk kez yaşamıyoruz.

Kıymetli arkadaşlar;

Kamuoyunun şunu bilmesini istiyoruz. Okul kantinlerimizle Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası olarak her eğitim ve öğretim yılı başında bir toplantı yaparız. Titizlikle bu konuları istişare ederiz. Gıda mühendisi eşliğinde seminer düzenleriz. Sonrasında okullar açıldığında bizleri öncelikle Trabzon İl Tarım Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Zabıta ekipleri sürekli denetler. Yetmez okullarımızda kantin güvenliğiyle ilgili Öğretmen ve müdür yardımcılarından oluşan bir komisyon işletmelerimizi her gün denetler. Bizde bundan asla ve asla rahatsız değiliz aksine çokta memnunuz. Bugüne kadar işletmelerimizde yaşanmış olumsuz bir durum olmamıştır. Allah’ta bizlere yaşatmasın.

Burada çocuklarımızın güvenli gıdaya ulaşmasından bahsediyoruz. Titizlikle hazırladığımız ürünlerimizi ülkemizin geleceği yavrularımıza yediriyoruz. Her birisi kendi evladımızmış gibi davranıyoruz. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Siz kıymetli basın emekçisi arkadaşlardan istirhamımız şudur ki; lütfen ama lütfen doğru haberi kaynağından yapıp sabırla sonuçlarını da bekleyerek kamuoyuyla ve değerli halkımızla paylaşmanızdır. Kıymetli halkımızın ve değerli öğrencilerimizin şunu bilmesini isterim ki en az2 günde bir denetlenen kantinlerimizden güvenli şekilde beslenebilir ve alışveriş yapabilirler. Sabırla beni dinlediğiniz ve toplantımıza iştirak ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.

 

TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASI

 

İSMAİL BAŞ

BAŞKAN

Anahtar Kelimeler: 20112025, tarihinde, bir, okulumuzda, tavuk, dürümden, gıda, zehirlenmesi, şüphesiyle, hastaneye, tedaviye, ve, kontrole, gönderilen, yavrularımız, oldu
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur