Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
Trabzon Ciddi Mücadele Veriyor.
 

Trabzon Ciddi Mücadele Veriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz. CHP Trabzon İl Başkanlığında basın açıklamasında bulundu.

29 Mart 2017 Çarşamba 11:59
Yazdır

Yılmaz, açıklamalarından önce partililerine seslenen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Trabzon’da hayır çalışması yapanlara büyük baskı uyguladığını belirtti. Stantlarımıza Taciz Ediliyor Astığımız afişlerin, ahlaksız, hoşgörüsüz insanlar tarafından kesildiğini imha edildiği hatta bir araya getirilerek yakıldığını gördük diyen İl Başkanı Turgay Güngör, “Stantlar açıyoruz bu stantlarda gençlerimiz taciz ediliyor, kışkırtılıyor. Kentte durum bu şekildeyken asayişi, düzeni ve hukuk adaleti sağlamakla görevli İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sayın Cumhurbaşkanın tarzında Genel Başkanımıza, hakaretler yapmakta. Sayın Cumhurbaşkanı yapıyor, alt ölçeğinde İçişleri Bakanı da yanlış, yalan ve iftira dolu ağır hakaretler yağdırmaktadır” diye konuştu.

 

Trabzon Ciddi Mücadele Veriyor Güngör’den sonra açıklamalarda bulunan Yılmaz ise, şehrin her tarafında devletin kaynaklarıyla evet propagandası yapıldığına işaret ederek, “Trabzon ciddi mücadele veriyor. Sokakları gezdiğinizde anayasaya göre tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, pankartların üzerine evet yazdırdığını görüyorsunuz. Kentin her tarafı, devlet kaynaklarıyla pankartlarla süslenmiş şov haline getirilmiş. Bu devletin parti devleti mi, yoksa şahıs devletine mi dönüştüğünü konuşmak gerek. Cumhurbaşkanı kendi siyasi görüşü icabı bir görüşe yakın olabilir. Ancak bu kadar tarafgirlik demokrasinin bitirildiğinin işaretidir. 16 Nisan mücadelesi demokrasiyi sevenler, bu ülkede demokrasinin kalmasını isteyenler için son mücadeledir. Geri çekilecek başka alanda da kalmamıştır” dedi.  Otokrasi Değil, Demokrasi Kazanacak Halk özgür iradesiyle demokrasi mücadelesi verecek ve başarılı sonuçlandıracaktır diyen Yılmaz, “Hiç bu zamana kadar aynı karede yer almayan insanlar kıt kanaat imkanlarla şimdi omuz omuza,  kol kola yürüyorlar.  Bu referandum Türkiye’de eğri ile doğrunun tercihidir. Otokrasi ile demokrasi arasındaki tercihtir. Bir kişinin her şeye karar vereceğim demesiyle, Türkiye’nin tercihidir. Bir kişinin Türkiye’nin bütün mukadderatına, bütün geleceğine, bütün planlamasına, programlanmasına karar vermesi halinde Türkiye’nin uçuruma sürüklenip yuvarlanacağını düşünüyoruz ve kaygı duyuyoruz. Bizim bütün gücümüz bu topraklarda demokrasiyi yeşertmemizden gelir. Avrupa ve  Amerika ile olan ilişkimizde başımızın dik olmasının yegane sebebi bu topraklarda demokrasiyi yeşertmiş olmamızdan kaynaklanır. Biz artık dışarıya çıktığımız zaman ülkemizin Kuzey Kore gibi başka diktatör alanları gibi algılanmasını istemiyoruz” dedi.  Hani Kerkük Sizin Kırmızı Çizginizdi Bu Cılız Tepkinize Barzani Teşekkür Edecek   Kerkük Vilayet Meclisi’nin kararıyla Irak Bayrağı yanına Kürdistan Bayrağının asılmasına da değinen Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisini cılız bularak, “O bayrak oradan inmedikçe Barzani Türkiye’ye gelmesin” dedi. Yılmaz devamla,   “Ey Almanya, ey Hollanda diye başlayanlara sesleniyorum. Irak’ın bir parçası olan ve Bölgesel Kürt Yönetimde yer almayan Kerkük’te bugün  Bölgesel Kürt Yönetiminin bayrağı ve flaması dalgalanıyor. Barzani’yi Türkiye’ye getirenler, Barzani’ye İstanbul’da ve Ankara’da bayrak astıranlar, onun bayrağını göndere çektirenler ve altına kırmızı halılar serdirenlere sesleniyorum. Hani Kerkük sizin kırmızı çizginizdi. Hani Kerkük bir Irak kentiydi. Ne oldu, Cılız bir tepki geliyor, ‘kabul etmeyiz’ ‘uygun bulmayız’ ‘öyle bir kararı desteklemeyiz’ diye. Sizin bu tepkinizi emin olun Barzani teşekkürle anacaktır. Yani siz tepkinin dozajını öyle bir ayarlamışsınız ki hem güya tepki vermiş oluyorsunuz hem de Barzani'yi de memnun etmiş oluyorsunuz.

Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet, Halk, Partisi, (CHP), Dış, İlişkilerden, Sorumlu, Genel, Başkan, Yardımcısı, ve, Ardahan, Milletvekili, Öztürk, Yılmaz, CHP, Trabzon, İl, Başkanlığında, basın, açıklamasında, bulundu,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur