Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
BAŞKAN GENÇ, KABORON’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU Ekrem İmamoğlu Memleketi Trabzon’da! Üç devlet üniversitesinden ‘çevre ve su’ için güç birliği ÜCRETSİZ ÇAMAŞIRHANE ÖĞRENCİLERDEN TAM NOT ALDI Akçaabat’ta Ramazan Coşkusu Yaşanıyor AKÇAABAT ANADOLU LiSESİNDEN "KARİYER GÜNLERİ" ETKİNLİĞİ... Başkan Furkan Yetim ‘’Akçaabat için çalışalım’’ dedi. BAŞKAN GENÇ’TEN ‘ŞİFADIR SANAT’ SERGİSİNE DESTEK BAŞKAN EKİM: “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ” Trabzon’da il başkanı istifa etti! BAŞKAN GENÇ’TEN KAYA'YA KÜLTÜR MERKEZİ ÇIKIŞI: TOPRAKLARIMIZI KARADENİZ’İN HIRÇIN DALGALARINDA BOĞUYORUZ,İLELEBET YOK EDİYORUZ!... SEBAT TARAFTARLARINDAN HAKSIZLIKLARA TEPKİ! TTSO - İŞKUR - KTÜ işbirliğiyle ön muhasebe elemanı yetiştirilecek AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ÖZEL TEKNE ORUCU ETKİNLİĞİ Trabzon Ticaret Lisesi, 100. Yılını kutluyor BARÜ’nün projesiyle bitki sınıflandırmasında yeni yöntemler denenecek İYİ PARTİ'DEN ZİYARET Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Mustafa Çankaya’dan tepki Trabzon’un ve Türkiye’nin ahileri Cumhurbaşkanı’nın iftarına katıldı
AKÇAABAT ANADOLU LiSESİNDEN 'KARİYER GÜNLERİ'  ETKİNLİĞİ...
AKÇAABAT ANADOLU LiSESİNDEN "KARİYER GÜNLERİ" ETKİNLİĞİ...
 
AKÇAABAT ANADOLU İL BİRİNCİSİ OLDU
AKÇAABAT ANADOLU İL BİRİNCİSİ OLDU
 
Akçaabat Fen Lisesi'nden Ulusal ve Avrupa'da Üçlü Zafer!
Akçaabat Fen Lisesi'nden Ulusal ve Avrupa'da Üçlü Zafer!
Trabzon’da Tarımda Kadın Eli Projesi’nin eğitimleri başladı.
 

Trabzon’da Tarımda Kadın Eli Projesi’nin eğitimleri başladı.

Kadın çiftçiler katma değerli ürünlerle tarıma güç katacak

12 Şubat 2025 Çarşamba 17:08
Yazdır

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle geliştirilen, kadınların tarımda daha etkin olmaları ve katma değerli ürün üretmelerinin hedeflendiği Tarımda Kadın Eli Projesi kapsamında eğitimler başladı. “Toprağın Yeni Dönemine Birlikte Hazırlanalım” sloganıyla düzenlenen Kadın Çiftçi Eğitim Kampında, katılımcılara gübrelemeden ürünlerin pazarlanmasına kadar tarım ürünleri ve katma değerli hale nasıl getirileceğiyle ilgili bilgiler verilecek.

EĞİTİMLER İKİ HAFTA SÜRECEK

Kadın Çiftçi Eğitim Kampının açılışına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Gerigelmez, TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın, kursiyerler ve diğer ilgililer katıldı. Ahsen Aydın toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimlerin ilk etabının iki hafta süreceğini, ardından Nisan ayında ikinci etap eğitimlerin başlayacağını vurgulayarak, “Eğitim programını bitirenler Trabzon Üniversitesi’nden sertifika alacak. Amacımız kadınların ürettiklerini çeşitli kriterlere uygun üretmelerini ve satılacak hale getirmelerini sağlamak. Bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

ÇELEBİ: KADINLARIMIZI KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE YÖNLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise Tarımda Kadın Eli Projesini önemsediklerini vurgulayarak, “Kadın Girişimciler Kurulumuza, her zaman yanımızda olan Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hedefimiz Trabzon’da alternatif ürünlerle tarım yapabilmek. Fındık ve çay olmazsa olmazımız. Ama birçok il farklı ürünler üretiyor. Biz de bilimsel destekle kadınlarımızı katma değerli ürünlere yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Amacımız Trabzon’a ve ülkemize değer katmak” diye konuştu.

Kadın Çiftçi Eğitim Kampının ilk gününde Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Engin Pehlivan ve Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin Rahmi Türker tarafından katılımcılara çeşitli konularda bilgiler verildi. Kadın Çiftçi Eğitim Programında iki hafta sürecek ilk dönemde kursiyerlere uzmanlar tarafından gübre ve gübreleme, süt sığırı yetiştiriciliği ve sağlığı, gıda hijyeni temelinde peynircilik, seracılık, aronya yetiştiriciliği, mali planlama, dijital pazarlama, dijital okuryazarlık, reklam ve pazarlama, kadına yönelik şiddet, kadın medeni hakları, miras yasası ve kadın sağlığı konularında dersler verilecek.

TARIMDA KADIN ELİ PROJESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle geliştirilen, kadınların tarım alanında daha etkin olmaları ve katma değerli ürün üretmelerinin hedeflendiği Tarımda Kadın Eli Projesi çerçevesinde Trabzon’da TTSO, KTÜ, Trabzon Üniversitesi, Trabzon Barosu, DOKA, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu tarafından kadın çiftçilere yönelik eğitimler ve çalışmalar yürütülecek.

 

Anahtar Kelimeler: , Kadın, çiftçiler, katma, değerli, ürünlerle, tarıma, güç, katacak
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1489 Kıbrıs Krallığı kraliçesi Catherine Cornaro, adayı Venedik'e sattı.
1794 Eli Whitney, pamuk ayrıştırma makinesinin patentini aldı.
1827 II. Mahmut döneminde, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane kuruldu.
1918 Hınıs ve Köprüköy'ün kurtuluşu
1919 Tıp Bayramı ve Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin kuruluş yıldönümü. Hikmet Boran önderliğinde, tıp camiasının emperyalist güçlerin karşısına resmen çıkışı nedniyle bugün Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur