Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
Trafo Restleşmesi
 

Trafo Restleşmesi

TEİAŞ Akyazı’da kuracağı trafo merkezinin hattını orman alanı içinden geçirmek isteyince Orman Bölge Müdürlüğü’nün engeline takıldı.

21 Nisan 2014 Pazartesi 10:51
Yazdır

TRABZON’DA TEİAŞ ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında trafo merkezi hattı yüzünden kriz yaşanıyor. TEİAŞ Akyazı’da kuracağı trafo merkezinin hattını orman alanı içinden geçirmek isteyince Orman Bölge Müdürlüğü’nün engeline takıldı. İki kurum müdürü birbirine rest çekerken, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, “30 bin ağacın kesilmesine izin vermeyiz” dedi. TEİAŞ 14. İletim Tesis Müdürü Hasret Demirkaya ise başka şanslarının olmadığını söyledi.

 


TRABZON’DA TEİAŞ ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında trafo merkezi hattı yüzünden kriz yaşanıyor. TEİAŞ Akyazı’da kuracağı trafo merkezinin hattını orman alanı içinden geçirmek isteyince Orman Bölge Müdürlüğü’nün engeline takıldı. İki kurum müdürü birbirine rest çekerken, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, “Hattın ağaçlık alandan geçmesi için 30 bin ağacın kesilmesi gerekiyor.  Buna izin vermemiz mümkün değil” dedi. TEİAŞ 14. İletim Tesis Müdürü Hasret Demirkaya ise başka şanslarının olmadığını belirterek ormanlık alanın dışında kalan yerde evlerin bulunduğunu söyledi.

 



Hasret Demirkaya Sülüklü’de trafo merkezi olduğunu belirterek, “Kentin enerji ihtiyacını karşılamak maksadıyla ikinci olarak Akyazı’da bir trafo merkezi istimlak ettik. Buraya hat çekeceğiz. Fakat bu hattı çekemiyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü müsaade etmiyor. Bunun için kentin mülki amiri olarak valimizden yardım bekliyoruz” dedi.

 

HATTIN TEİAŞ’IN İSTEDİĞİ GÜZERGAHTAN
OLMASI MÜMKÜN DEĞİL


Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili ise Maçka İlçesi’nden Akyazı’ya kadar bir enerji nakil hattı olduğunu ifade ederek, “Bu enerji nakil hattı için 20 kurumdan görüş alınıyor en son orman bölge müdürlüğünden görüş alınacak. Burada 10 bin metreküp civarında ağaç kesilmesi gerekiyor. Bu 30 bin tane ağaç yapar. Bu projeye evet dersek ağaçlar kesilmeye başlandığında bütün halk karşı gelir. Bu hattın TEİAŞ’ın istediği güzergahtan olması mümkün değil. Teknik elemanlarla birlikte çıktık oraya; TEİAŞ’ın harita mühendislerine ‘ağaç olmayan yerden hattı götürelim’ dedik. Bu güzergahtan götürülürse izin veremiyoruz. İşin kolayına kaçarak ormanın bol olduğu yeren geçirmeye kalkıyorlar. Ormanı yok edersek bunun hiçbir faydası yok. Değişik güzergahlar var. İlle kendi istedikleri koridordan geçmek istiyorlar. Biz alternatifi öneriyoruz” şeklinde konuştu.

 



TEİAŞ 14. İletim Tesis Müdürü Hasret Demirkaya ise alternatif önerilerin kendilerine uygun olmadığını belirterek, “Ağacın olmadığı yerlerde evler var. Evlerin içinden hattı geçiremeyiz. Trabzon’u batıdan besleyemeyiz. Trabzon’da enerji kesildiği zaman 20 gün Trabzon ve ilçeleri enerjisiz kalacaktır. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. 5 bin metre genişliğinde bir alanımız var. O alanda bize direklerin yerinin gösterilmesi gerekiyor. Bize 3 aydır bu yerler gösterilmiyor. Akyazı’da trafo merkezi başlanıyor. 1,5 sene içinde Akyazı’nın altında spor tesisleri kurulmakta. İlerde çok zor duruma düşeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: günebakış

Anahtar Kelimeler: , TEİAŞ, Akyazı’da, kuracağı, trafo, merkezinin, hattını, orman, alanı, içinden, geçirmek, isteyince, Orman, Bölge, Müdürlüğü’nün, engeline, takıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur