Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
GELECEĞİN HUKUKÇULARI ADLİYE DE FUTBOL TURNUVASI COŞKU VE DOSTLUKLA TAMAMLANDI HAYDİ TRABZON, TAKIMIMIZA DESTEK VERELİM Yine MİLLİ GÖRÜŞ, yine MİLLİ DURUŞ YENİDEN REFAH İLE !!! Muratoğlu’ndan Çocuk Parkı Teşekkürü ULAŞIM ZAMLANIYOR NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI TRABZON’DA MUAY THAİ HEYECANI MİNİK KALPLERİN PERDESİ AKÇAABAT’TA ARALANIYOR ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ Bak'a sosyal medyadan siber saldırı. DOĞADAN SOFRAYA, AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ ZAMANI ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
ULAŞIM ZAMLANIYOR
ULAŞIM ZAMLANIYOR
 
NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI
NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI
 
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
Trafo Restleşmesi
 

Trafo Restleşmesi

TEİAŞ Akyazı’da kuracağı trafo merkezinin hattını orman alanı içinden geçirmek isteyince Orman Bölge Müdürlüğü’nün engeline takıldı.

21 Nisan 2014 Pazartesi 10:51
Yazdır

TRABZON’DA TEİAŞ ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında trafo merkezi hattı yüzünden kriz yaşanıyor. TEİAŞ Akyazı’da kuracağı trafo merkezinin hattını orman alanı içinden geçirmek isteyince Orman Bölge Müdürlüğü’nün engeline takıldı. İki kurum müdürü birbirine rest çekerken, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, “30 bin ağacın kesilmesine izin vermeyiz” dedi. TEİAŞ 14. İletim Tesis Müdürü Hasret Demirkaya ise başka şanslarının olmadığını söyledi.

 


TRABZON’DA TEİAŞ ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında trafo merkezi hattı yüzünden kriz yaşanıyor. TEİAŞ Akyazı’da kuracağı trafo merkezinin hattını orman alanı içinden geçirmek isteyince Orman Bölge Müdürlüğü’nün engeline takıldı. İki kurum müdürü birbirine rest çekerken, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, “Hattın ağaçlık alandan geçmesi için 30 bin ağacın kesilmesi gerekiyor.  Buna izin vermemiz mümkün değil” dedi. TEİAŞ 14. İletim Tesis Müdürü Hasret Demirkaya ise başka şanslarının olmadığını belirterek ormanlık alanın dışında kalan yerde evlerin bulunduğunu söyledi.

 



Hasret Demirkaya Sülüklü’de trafo merkezi olduğunu belirterek, “Kentin enerji ihtiyacını karşılamak maksadıyla ikinci olarak Akyazı’da bir trafo merkezi istimlak ettik. Buraya hat çekeceğiz. Fakat bu hattı çekemiyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü müsaade etmiyor. Bunun için kentin mülki amiri olarak valimizden yardım bekliyoruz” dedi.

 

HATTIN TEİAŞ’IN İSTEDİĞİ GÜZERGAHTAN
OLMASI MÜMKÜN DEĞİL


Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili ise Maçka İlçesi’nden Akyazı’ya kadar bir enerji nakil hattı olduğunu ifade ederek, “Bu enerji nakil hattı için 20 kurumdan görüş alınıyor en son orman bölge müdürlüğünden görüş alınacak. Burada 10 bin metreküp civarında ağaç kesilmesi gerekiyor. Bu 30 bin tane ağaç yapar. Bu projeye evet dersek ağaçlar kesilmeye başlandığında bütün halk karşı gelir. Bu hattın TEİAŞ’ın istediği güzergahtan olması mümkün değil. Teknik elemanlarla birlikte çıktık oraya; TEİAŞ’ın harita mühendislerine ‘ağaç olmayan yerden hattı götürelim’ dedik. Bu güzergahtan götürülürse izin veremiyoruz. İşin kolayına kaçarak ormanın bol olduğu yeren geçirmeye kalkıyorlar. Ormanı yok edersek bunun hiçbir faydası yok. Değişik güzergahlar var. İlle kendi istedikleri koridordan geçmek istiyorlar. Biz alternatifi öneriyoruz” şeklinde konuştu.

 



TEİAŞ 14. İletim Tesis Müdürü Hasret Demirkaya ise alternatif önerilerin kendilerine uygun olmadığını belirterek, “Ağacın olmadığı yerlerde evler var. Evlerin içinden hattı geçiremeyiz. Trabzon’u batıdan besleyemeyiz. Trabzon’da enerji kesildiği zaman 20 gün Trabzon ve ilçeleri enerjisiz kalacaktır. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. 5 bin metre genişliğinde bir alanımız var. O alanda bize direklerin yerinin gösterilmesi gerekiyor. Bize 3 aydır bu yerler gösterilmiyor. Akyazı’da trafo merkezi başlanıyor. 1,5 sene içinde Akyazı’nın altında spor tesisleri kurulmakta. İlerde çok zor duruma düşeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: günebakış

Anahtar Kelimeler: , TEİAŞ, Akyazı’da, kuracağı, trafo, merkezinin, hattını, orman, alanı, içinden, geçirmek, isteyince, Orman, Bölge, Müdürlüğü’nün, engeline, takıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1917 Bolşevik lider Lenin sürgünde bulunduğu İsviçre'den Rusya'ya döndü ve Sosyalist Devrim'in başlatılması çağrısında bulundu.
1925 Tanin gazetesi süresiz kapatıldı.
1941 II. Dünya Savaşı: 500 Alman uçağı Londra'yı bütün gece bombaladı.
1943 Dr. Albert Hofmann, LSD'nin psychedelic (sanrı yaratan, hayal gördüren) etkilerini keşfetti.
1946 Suriye, Fransız Mandasıyken bağımsızlığını kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur