Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Türk futbolu yılanlı denize düştü!
 

Türk futbolu yılanlı denize düştü!

İşimiz gördüğümüzü yazmaktır bizim. Ama gördüklerinize “İnanamıyorum” diyor iseniz; neyi, nasıl yazacaksınız?

22 Şubat 2016 Pazartesi 15:23
Yazdır
Birinci görevimiz olan Trabzonspor’u mu yazacağız? Ya da onun karşısında rakip olarak dikilen Galatasaray’ı mı? Veya santraforu Umut’u, maçın başından sonuna kadar ıslıklayan, yuhalayan Umut’u mu? Bu maçta, bugüne kadar olanların tamamen tersini yazmak zorunda kaldık. Belki sıcağı sıcağına detaylandıramayacağız, sonraya bırakacağız ama yine de bir şeyleri yazacağız. Daha doğrusu baştan sona kadar ‘hakem’ diye sahaya çıkan Deniz Ateş’ten söz edeceğiz.

*

24’üncü dakikada ceza sahası içinde Erkan Zengin’in dengesinin bozulmasına Deniz Ateş penaltıyı çalarken, hiç kimse çıkıp da “21’inci dakikada Marko Marin’e yapılanı kaçırmasının etkisi yok” demesin. Çünkü, Marin’e yapılan tek kelime ile penaltı idi. Erkan Zengin ile 25’inci dakikada 1-0 öne geçen Trabzonspor, 31’inci dakikada Hakan Balta’nın ceza sahası içinde topu kolunun altına hapsederek kornere taşımasıyla bir penaltı daha kazanıp, durumu 2-0 yapabilir miydi? Bal gibi yapardı! Ama Deniz efendi vermedi ki, 2-0 yapsın. O, adıyla atasözünde anılan ‘yılan’ misali Trabzon’u zehirlemenin hesabı içindeydi. Ki o zehir, 59’uncu dakikada kendini hissettirdi. Özer’in rakibinden ayağının altından geçen ayağına “Tekme attı” diyerek ikinci sarıyı verip, kırmızı ile dışarı sallayan Ateş Deniz, 70’de de Podolski-Aykut’un kafa tokuşturmasında faturayı Trabzonsporlu oyuncuya kesti ve “Siz geri kalan kısmı 9 kişi oynayın” dedi.

*

“Neler oluyor?” diye kendi kendimize soracak olsak da, “Bu dakikaya kadar olup bitenlere Türk futbol tarihinde rastlanmamıştır” demek doğru olmaz. Benim Trabzonspor hesabına bile hatırladığım çok maç var. Ama, dakikalar 86’yı gösterdiğinde, 21’inci dakikada Makro Marin’e yapılanın onda biri kadar bile olmayan pozisyonda Cavanda’nın yaptığına penaltı çalmak, “Deniz Ateş’in attığı gol ile Galatasaray kazandı” demekle eşdeğerdir. Cavanda’nın yaptığı doğru mu? Hakemin yaptığından daha doğrudur! Ya ardından Salih’in yaptığı! Türk futbol tarihinde bir ilktir. Bu ilki Salih yapmamış, hakem Deniz Ateş yaptırmıştır. Atalarımızın dediğini “Yapana değil, yaptırana bak” şekline çevirsek doğru olmaz mı?

*

Gerçi bu ülkede doğru nerede var ki? Nerede kaldı ki? Tepeden tırnağa, içeriden dışarıya, asayişten ekonomiye, spordan sanata, Ankara’dan Cerattepe’ye kadar nerede doğru var ki? Kim doğruyu yapıyor ki? Deniz Ateş efendi yapsın. O da yaşanan onca hengamenin, yanlış işin tesirinde kalmış olacak ki, “Bir tane de ben yapayım” dedi. Dedi demesine de; Türkiye tarihinde şimdiye kadar hiç olmayan, bundan sonra da olacağı şüpheli olan bir maç yönetme şekline imza attı. Böyle imzanın ben üstüne...!

Anahtar Kelimeler: İşimiz, gördüğümüzü, yazmaktır, bizim, Ama, gördüklerinize, “İnanamıyorum”, diyor, iseniz;, neyi, nasıl, yazacaksınız,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur