Hiçbir zaman savunduğu İlay-ı Kelimetullah ve Nizamı Âlem Ülküsünde asla taviz vermemiş ve memlekete düşman tüm fikirlerin karşısında durmuş, komünizm belasından milleti kurtaran öncü kişi olmuştur.
9 ışıkta belirttiği kalkınma hamleleri, tarım kentleri, milli ekonomi, ahlakçılık anlayışı ile hükümetlere yol göstermiş bazılarını ise hayata geçirmiştir.
O`nun ülküsü ve fikirleri aradan geçen onca zamana rağmen halen ilk günkü heyecanla yaşamakta Ülkücü Hareket ile kıyamete dek yaşatılacaktır. Büyük devlet, fikir ve dava adamı Başbuğumuzun Alparslan Türkeş`in, ülküsü ülkümüz olmaya devam edecektir.
O’nun Ülküsü Türk – İslam Ülküsüdür. Onun Fikri, Yeniden Maneviyata dönüş olarak nitelendirdiği Ülkücülük fikriyatıdır.
Milletimiz ona olan sevgisinden ötürü ona Başbuğ unvanını layık görmüştür.
Ömrünü Yeniden Maneviyata Dönüş olarak anlattığı Türk – İslam Ülküsü yoluna adamış Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş için vefat tarihi olan 4 Nisan Pazartesi akşam namazına müteakip Kavaklı Rahman Camiinde Mevlid-i Şerif okunacaktır.
Tüm vatandaşlarımızı Mevlid-i Şerif’e davet ediyorum.
Cenab-ı Allah’tan Başbuğumuza ve tüm Şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah hepsinden razı olsun.
Melikşah ATASOY
Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı