Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
Uzungöl'e 10 Milyonluk yatırım
 

Uzungöl'e 10 Milyonluk yatırım

Turizm merkezi Uzungöl’e son 3 yıl içinde yaklaşık 10 milyon TL'lik devlet yatırımı yapıldığı belirtildi.

20 Aralık 2014 Cumartesi 12:39
Yazdır
Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’e son 3 yıl içinde yaklaşık 10 milyon TL'lik devlet yatırımı yapıldığı belirtildi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl’de incelemelerde bulundu. Gölün çevre düzenlemesini ve yol yapım çalışmalarını inceleyen Vali Öz, özellikle son üç yıl içerisinde Uzungöl’e önemli yatırımların yapıldığını söyledi. Vali Öz “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Genel Müdürlüğümüz tarafından Uzungöl’e 2012 yılında 762 bin 964 TL, 2013 yılında 6 milyon 566 bin TL, 2014 yılında ise 3 milyon 164 bin 705 TL harcama yapılarak üç yıl içinde yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırım bu bölgeye kazandırıldı” dedi.


"UZUNGÖL İÇİN ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR"

Uzungöl’de yapılan işlerle ilgili de ayrıntılı bilgi veren Vali Öz, “11 adet ruhsatlı binanın cephesi kaplanarak çatı onarımı gerçekleştirildi. Uzungöl mahallesinden Demirkapı ve Arpaözü Mahallelerine giden yol ile Demirkapı mahallesinden Balık ve Aygır göllerine giden yolun üzeri taş malzeme ile kaplandı. 3 ayrı noktayı kapsayan Haldızen Deresi Peyzaj Uygulama projelerinde otopark, WC, büfe vb. yapım işleri gerçekleştirilerek alanın fonksiyonel bir şekilde kullanımı sağlandı. 330 metre yaya yolu ve oturma alanlarını kapsayan proje kapsamında ahşap korkuluk, bitkilendirme, aydınlatma, doğal taş kaplama işi tamamlandı. Hasar gören Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü yoluna sanat yapıları yapılarak sel sularının olası zararları önlenmiştir. Uzungöl Güney kıyısı Peyzaj Projesi'nin devamı niteliğinde olan proje kapsamında WC, otopark, ahşap korkuluk, bitkilendirme, aydınlatma, yürüyüş yolu vb. yapım işleri gerçekleştirildi. Su kalitesi izleme ve katı atık bertaraf işlemi ile ilgili çalışmalar ise aralıksız olarak sürdürülüyor” diye konuştu.

"UZUNGÖL'Ü GÖZÜMÜZÜN İÇİ GİBİ KORUMAMIZ LAZIM"

Bir doğa harikası olan Uzungöl’ün dünyaya mal olduğunu ifade eden Vali Öz, “Uzungöl hem bizim için hem de dünya için de çok önemli bir turizm merkezi. Sadece Trabzon’a değil Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş bir turizm merkezidir. Dolayısıyla Uzungöl’ü gözümüzün içi gibi korumamız, iyi bakmamız ve bu konuda iyi çalışmamız gerekiyor. Bugüne kadar imarda altyapıda belirli sıkıntılar yaşadık. Ancak bu sıkıntıları aşmak için büyükşehir belediyemiz ve diğer kurumlarımızla gayret gösteriyoruz. Uzungöl’ü ülke ve dünya turizmine hizmet eder hale getirmek için hep beraber çalışacağız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: Turizm, merkezi, Uzungöl’e, son, 3, yıl, içinde, yaklaşık, 10, milyon, TL'lik, devlet, yatırımı, yapıldığı, belirtildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur