Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
Vali Kızılcık:Şehrin geleceği parlaktır
 

Vali Kızılcık:Şehrin geleceği parlaktır

Vali Kızılcık, Dünya Bankası Heyetinin Trabzon’a Yaptığı Ziyareti Değerlendirdi

22 Ocak 2013 Salı 20:05
Yazdır

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, artık dünyada sadece devletlerin yarışmadığını, aynı zamanda şehirlerin de yarıştığını söyledi.

 

Vali Recep Kızılcık, Dünya Bankası tarafından uygulanan, Sürdürülebilir Şehirler Projesi görüşmeleri kapsamında kentte bulunan Dünya Bankası Sürdürülebilir Kalkınma Sektörü Lideri Stephen Karam, Türkiye Programı Koordinatörü Ina-Marlene E. Ruthenberg ve heyette bulunan diğer ilgililerle bir araya geldiği yemekte yaptığı konuşmada,  proje kapsamında ilk ziyaretin Trabzon'da yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

 

          Artık dünyada sadece devletlerin yarışmadığını, aynı zamanda şehirlerin de yarıştığını ifade eden Vali Kızılcık, "Dolayısıyla ülkelere baktığımızda bazı şehirlerin, örneğin İngiltere'de Londra, Amerika'da Newyork, Türkiye'de İstanbul ve Trabzon gibi şehirlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Bu şehirlerin sürdürülebilir mantık ile dünyada rekabet edebilirliğini sağlayabilmek için Dünya Bankası'nın 400 milyon dolarlık bir proje desteği söz konusu" dedi.

 

          Kızılcık, heyetle, proje çerçevesinde kaynağın nasıl aktarılacağı, yerel aktörlerin bu sürece nasıl katılacağı konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

 

         "Aralık ayında Washington'da Dünya Bankası'na yaptığımız ziyaret sırasında bunu gündeme getirip, kendilerini davet etmiştik. Türkiye'deki ziyaretlere Trabzon'da başladılar ve yeni büyükşehir olan şehirleri de bundan sonra dolaşacaklar. Böylece bu projenin daha etkin, amacına uygun uygulanabilmesi için bizlerin görüşlerini alıyorlar. Bunu daha iyi yapabilmek için bir pilot uygulama konusunda da kendileri ile fikir teatisinde bulunduk. Böylece projenin daha çalışabilir olması şeklinde dizaynına da katkı sağlamış olacağız."

 

         Sürdürülebilir Şehirler Projesi'nin her alandaki projeyi kapsadığına dikkati çeken Vali Kızılcık, "Projeler her alanda olacak. Şehrin daha yaşanılabilir, insanların daha müreffeh, daha mutlu ve çevreye daha uyumlu, daha temiz olabilmesi için ulaştırmadan, çevreye kadar her alanı kapsayacak. Ulaştırmadan tutun da çevreye kadar... Özellikle şehrin rekabet edebilirliği, kadının iş gücüne katılımı gibi temel noktaları da içeriyor" diye konuştu.

 

          Dünya Bankası Sürdürülebilir Kalkınma Sektörü Lideri Karam, Trabzon'da bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Özellikle şehircilik uygulamalarını çok beğendik. Gelecek 20 yıl planlaması çok önemli. Geçmişe takılırsanız, geleceği planlayamazsınız. Kentte vizyon var ve bu vizyon Trabzon'u ön plana çıkarıyor" dedi.

 

          Dünya Bankası Türkiye Programı Koordinatörü Ruthenberg ise şehrin vizyonunun olmasını önemsediklerini ifade ederek, "Şehrin tabi, doğal güzellikleri, tarihi yapısı ve dokusu, şehirde olan altyapı, gelişme arzusu etkileyici. Enerjik yapısıyla gerçekten büyüleyici bir şehir. Ortak bir çalışma vizyonunun oluşması, bu projelerin gerçekleştirilmesinde çok önemlidir. Bu anlamda bu birlikteliği sağladığımız için şehrin geleceği parlaktır" diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler: Vali, Kızılcık, Dünya, Bankası, Heyetinin, Trabzon’a, Yaptığı, Ziyareti, Değerlendirdi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur