Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT TURİZM LİSESİ AVRUPA'DA GASTRONOMİ YARIŞMASINDA FIRTINA GİBİ ESTİ! AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA AKÇAABAT’TA KALDIRIMLAR YENİLENİYOR ÇANKAYA’DAN BAYARAMLAŞMA ELEŞTİRİSİ. ORDU JANDARMA KOMUTANINA FORMA HEDİYESİ MECLİS TOPLANDI BAŞKAN GENÇ AÇIKLADI:TÜRK YILDIZLARI TRABZON’DA ŞEHİT PİLOT BURAK GENÇCELEP ANISINA UÇACAK KOÇ'TAN SERT TEPKİ MUMCU'DAN KINAMA MESAJI BAŞKAN GENÇ: “AĞASAR İÇİN NE YAPSAK AZ AMA HER YAPILAN YAKIŞIR” BAŞKAN GENÇ’TEN SALDIRIYA KINAMA AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Dr. Seyit Hisoğlu’ndan Otizm Farkındalık Günü’nde Anlamlı Destek AVRUPA FATİHİNDEN VEFA ZİYARETİ Trabzon’da CHP Standında Bıçaklı Saldırı: Valilikten Açıklama Geldi İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aydın'dan TESOB’a ziyaret Altıntepe’den Zorlu’ya Sert Yanıt! “Araştırmadan İftira Atıyor” BÜYÜKŞEHİR’İN YOL MESAİSİ DEVAM EDİYOR İSTİFAYA ÇAĞIRDI SEBAT KENDİNE GELDİ Neşe Çelik'ten Otizm Günü Mesajı
MECLİS TOPLANDI
MECLİS TOPLANDI
 
KOÇ'TAN SERT TEPKİ
KOÇ'TAN SERT TEPKİ
 
Neşe Çelik'ten Otizm Günü Mesajı
Neşe Çelik'ten Otizm Günü Mesajı
Yakupağa Konağı Hizmete Açılıyor.
 

Yakupağa Konağı Hizmete Açılıyor.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, restorasyon çalışmaları tamamlanan Yakup Ağa Konağı’nda incelemelerde bulundu

22 Mart 2013 Cuma 19:00
Yazdır

Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde bulunan Hacı Yakupoğlu Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yakından takip eden Vali Dr. Recep Kızılcık, konağın son durumu yerinde gördü.

Yakupağa Konağı’nın restorasyon çalışmalarına yaklaşık 8 ay önce başladıklarını ve tahminen 10 gün içerisinde çalışmaların bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Kızılcık, Hacı Yakupağa Konağı’nın tamamlandıktan sonra butik otel olarak hizmet vereceğini ifade etti.

Vali Kızılcık, Kültür Varlıkları Kurulu’nun verdiği karar gereği Memişağa Konağı’nı sosyal mekan olarak, Yakupağa Konağı’nın da konaklama mekanı olarak hizmet vereceğini kaydederek , “Bu çalışmalarla hem yörede bu mimari yapının tekrar ihya edilmesini, hem de turizm anlamında özel bir konaklama tesisini de kazandırmış olacağız .Trabzon’umuzu bir tarih ve kültür şehri olarak alternatif turizm destinasyon merkezi yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda Trabzon’umuzun çok kadim, tarih ve kültür değerleri var. Bunlardan bir tanesi de bugün ziyaret ettiğimiz Yakupağa Konağı ve hemen karşıdaki Memişağa Konaklarıdır. Bu konaklar Doğu Karadeniz Bölgemizin 100 yıllık mimari yapısını yansıtan ince zevkin bir göstergesidir. Biz bunların tekrar restore edilerek hem ihya edilmesini hem de turizme kazandırılmasını ekolojik, turizm anlamında önemli destinasyonlardan biri haline getirilmesi için çaba sarf ediyoruz.”

Yaklaşık 10 günde bir çalışmaları bizzat yerinde incelemek için Yakupağa Konağı’na giden Vali Kızılcık, “Bizzat bazen müdahale etmemiz gereken yerler var. Çünkü tarihi eserlerin restorasyonu ve butik otel olarak yapılması için bazı hassasiyetlere riayet etmek lazım. Bu anlamda bu hassasiyetlere riayet edilip edilmediğini hem uzmanlarımız hem de bizler yerinde görmek için sık sık geliyoruz” dedi.

NİSAN AYINDA TURİZME AÇMAYI HEDEFLİYORUZ

Vali Kızılcık, turizm sezonunun yaklaştığına işaret ederek “Burasını sezona yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. İnşallah Nisan ayının sonuna doğru burayı turizme açmış olacağız” diye konuştu.

Vali Kızılcık, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatarak, “Mart ayının sonuna kadar 10 gün içerisinde büyük oranda bitmiş olacak. Ufak rötuşları yaptırıyoruz. İhalesini de bugünlerde yapacağız. Nisan ayının sonuna doğru inşallah butik otelimizi açmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık’a ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı da eşlik etti.

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Valisi, Dr, Recep, Kızılcık, restorasyon, çalışmaları, tamamlanan, Yakup, Ağa, Konağı’nda, incelemelerde, bulundu ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1521 Ferdinand Magellan, Cebu adasına ulaştı.
1712 New York'ta köleler isyan başlattı.
1789 Sultan I. Abdülhamid öldü, III. Selim tahta çıktı.
1795 Fransa'da metre, uzunluk ölçüsü birimi olarak kabul edildi.
1827 İngiliz kimyager John Walker'in buluşu olan kibrit, İngiltere'de piyasaya sürüldü.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur