Akçaabat Otogarı’nda yardım tırları için düzenlenen törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Jandarma Yarbay Beşir Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü ile STK Yöneticileri, Akçaabat Belediyesi Daire Amirleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen törende konuşan Vali Yücel Yavuz, “Sınırlarımızın ötesinde barışı, huzuru ve güveni tesis etmek için yapılan çalışmalar çerçevesinde özellikle eğitim sektöründe istenilen seviyeye gelinmesi için Milli Eğitim Bakanlığımızın ülke genelinde başlattığı Eğitim Yardımı kampanyası kapsamında ilgili tüm tarafların katılımıyla eğitim materyallerinin derlenip toplanması ve hatta Suriye’de tahrip olan eğitim kurumlarına ait binaların bakımı, onarımı, yerine göre yeniden yapılması için gerekli olan malzemelerin temini için başlatılan kampanyada tırlarımız bugün yola çıkacak. Türk Milleti dünya tarihinde olduğu gibi günümüzde de dünya insanlık sahnesindeki ülkeler içinde yine en önde yer alıyor. Bu tür kampanyalarla Türk Mileti’nin karınca kararınca iyiliklere ortak olduğu mesajını veriyoruz. Bu konuda kampanyaya destek veren tüm iş adamlarına ve vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise Suriye’de eğitimin devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayarak “ Bakanlığımızca başlatılan bu kampanyaya Trabzon halkının ilgisi oldukça fazla. Bu kapsamda özellikle yardımsever vatandaşlarımıza ve bu organizasyonda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde ülke genelinde başlatılan eğitim yardımı kampanyasında Suriye’de eğitim ortamının düzeltilmesi ve arzu edilen seviyeye gelinmesi amaçlanıyor.