Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
İLÇE BAŞKANLARI ANKARA DA BAŞKAN VEKİLİ GÜLAY, TEMSİLİ ASKERLİK TÖRENİNE KATILDI CHP Akçaabat Kadın Kolları Eczacılar Gününü Kutladı. AKTAŞ’TAN SİVRİKAYA’YA ZİYARET TİCARET ÖZGÜNEŞ’LE BEREKETLENDİ SGK İl Müdürü Akbay'dan TESOB’a ziyaret AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 100 BİN ÇİÇEKLİ PEYZAJ HAMLESİ Çakırgöl’de dört mevsim turizm için master plan çalışmaları devam ediyor SGK İLÇE MÜDÜRÜ HASAN AKTAŞ ALİ ŞENTÜRK'Ü ZİYARET ETTİ YARIN BEKLİYORUZ SEBAT GENÇLİK’İN İNANCI TAM, HEDEF 2. LİG BARÜ’de düzenlenen ‘Öğretmenim Şenliği’ ile hem eğlendiler hem öğrendiler Şinik OSB'deki sanayicilerin talepleri TTSO'da görüşüldü AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN ÖNEMLİ UYARI. Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor (ÜNİVERSİTE 7. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PROGRAMI) Çankaya “Bu Şehir Daha Fazlasını Kaldıramaz” AKÇAABAT’TAN SERT MESAJ: “TERÖRİSTTEN VATANSEVER ÇIKARILAMAZ!” Maganda Kurbanı Emir Yuşa’nın Adı Trabzon’da Bir Parkta Yaşatılacak HAYALVADİSİ'NE HAYRAN KALDILAR
HIDIRNEBİ’YE MOBİL KARAKOL
HIDIRNEBİ’YE MOBİL KARAKOL
 
FEN LİSESİNDEN BİLİM FUARI
FEN LİSESİNDEN BİLİM FUARI
 
HALİL BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ
HALİL BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ
Yaşlılara örnek merkez
 

Yaşlılara örnek merkez

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca finanse edilen, Trabzon Valiliği’nin koordinasyonunda ilçe belediyelerinin paydaş olduğunu 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi için hazırlanan ve 5 büyükşehirde uygulanan Yaşlı Destek Programı (YADES) Yaşlanma Yaşa Projesi’nin kapanışı yapıldı. Projenin kapanışında sahilde Yaşlı Destek Merkezi’nin açılışı yapıldı.

19 Nisan 2018 Perşembe 11:34
Yazdır

Yaşlı Destek Merkezi’nin açılışına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, Kültür İl Müdürü Ali Ayvazoğlu,  Emekliler Derneği Başkanı Burhan Bayraktar ile çok sayıda yaşlı temsilcisi katıldı.

 

Açılışta konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, proje kapsamında Trabzon’un 18 ilçe ve 692 Mahallesi’nde 60 yaş ve üstü kişilerle anket gerçekleştirildiğini kaydederek, “Anket içeriğinde, yaşlılarımızın hangi sağlık kuruluşlarını kullandığından, devlet bakımına ihtiyaç olup olmadıklarına kadar tespit edildi. 60 yaş üstü 5300 kişi ile gerçekleştirilen anketle birlikte Trabzon’un ihtiyaç analizi çıkarıldı. Bu anket çerçevesinde kısa, orta ve uzun vadeli planlar oluşturuluyor. Ardından Trabzon’un 18 ilçesinde ilçe belediyeleri ve ilçe kaymakamlık personellerine yaşlı bakım hizmetleri eğitimleri verildi. Bu eğitimler sonrasında her ilçede yaşlıların ulaşabileceği YADES sorumluları oluşturuldu. Trabzon’un 4 bölgesinde halk ve muhtarlara, Yaşlı Destek Hizmetleri’nin önemi ve kurumlararası işbirliği seminer eğitimleri verildi. Proje kapsamında YADES koordinasyon merkezi kuruldu. Bu merkezde Sosyolog, Sosyal Hizmet Uzmanı ve yardımcı personeller görev yapıyor. Bu merkez ile birlikte Trabzon Merkez’de bir çatı kurum oluşturularak ilçe belediyeleriyle birlikte yaşlıların isteklerine cevap veriyor” dedi.

 

Ayasofya sahilinde kurulan ahşaptan yapılmış Yaşlı Destek Merkezi’nin de yaşlılar için güzel zaman geçirme fırsatı oluşturacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Yaşlı Destek Merkezi’ne gelen yaşlılar, taleplerini, isteklerini, şikayetlerini ve önerilerini merkezde bulunan personele bildirecek. Bildiriler ilgili makamlara iletilerek sorunlar kısa sürede çözülecek, talepleri yerine getirilecek. Torunlarını hemen yan tarafında bulunan Oyuncakistan’a getiren dedeler ve nineler bu merkezde yaştaşlarıyla bir araya gelecek. Yaşlı Destek Merkezi’ne gelen yaşlılar, merkezde bulunan kitapları ve günlük gazetelerini okuyabilecekler. Yaşlı Destek Merkezi’nde yaşlılara özel hobi kursları gerçekleştirilecek. Yaşlılar; resim yapma, ebru sanatı, ahşap boyama, dikiş-nakış gibi etkinlikler gerçekleştirecek. Yaşlı Destek Merkezi’nin hemen yanında tamamen yaşlılara özel yapılan egzersiz aletleriyle sporlarını yapacak. Ayrıca yaşlıların talebi üzerine; Kur’an okuma, okuma yazma, bankamatik kullanma, akıllı telefon kullanma gibi eğitimler de verilecek. En başta ülke çapında tensipleri ve desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Bakanlarımıza ve özellikle de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya, şehrimizin evladı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve milletvekillerimize, şehrimizin mülki amiri Sayın Yücel Yavuz’a, bu projede paydaşımız olan tüm ilçe belediyelerimizin Başkanlarına, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü ve tüm çalışma arkadaşlarına, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı ve mesai arkadaşlarına, projenin yürütücüleri ile bu projenin içinde yer alacak tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt’ta, Büyükşehir Belediyesi ile önemli bir ortaklık yaptıkları bu projenin başarıyla uygulandığını dile getirerek, “Farklı sosyal gruptan vatandaşlarımıza yönelik bu türdeki çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Büyükşehir, Belediyesi, tarafından, yürütülen, Aile, ve, Sosyal, Politikalar, Bakanlığı’nca, finanse, edilen, Trabzon, Valiliği’nin, koordinasyonunda, ilçe, belediyelerinin, paydaş, olduğunu, 65, yaş, üstü, yaşlıların, korunması, ve, desteklenmesi, için, hazırlanan, ve, 5, büyükşehirde, uygulanan, Yaşlı, Destek, Programı, (YADES), Yaşlanma, Yaşa, Projesi’nin, kapanışı, yapıldı, Projenin, kapanışında, sahilde, Yaşlı, Destek, Merkezi’nin, açılışı, yapıldı ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1277 Karamanoğlu Mehmet Bey, Konya şehrini Karamanoğulları topraklarına kattı ve Türkçe'yi resmi dil ilan etti.
1846 ABD Kongresi, sınır devriyelerine baskın yapılmasını gerekçe göstererek Meksika'ya savaş ilan etti.
1915 Çanakkale'de, Binbaşı Ahmet Bey komutasındaki Muaveneti Milliye muhribi, Golyath zırhlısını torpilleyerek batırdı.
1919 İzmir'in işgal edileceğine ilişkin Venizelos'un beyannamesi, Aya Fotini Kilisesi'nde Yunan Albay Mavrudis tarafından yerli Rumlara okundu.
1920 9-13 Mayıs arasında yapılan 217 üye ile toplanan ve bölge ile ilgili net kararların alındığı Trakya Kongresi (Edirne Kongresi) yapıldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur