Sebatspor’un eski futbolcuları Hüseyin Avni Aker ve Yavuz Selim Sahalarından yetkilere seslendiler
Cumhuriyetle yaşıt olan eski adıyla Sebatgençlik, daha sonra ki adıyla Akçaabat Sebatspor’un geçmiş çeşitli sezonlarında formasını giyen, şampiyonluklar yaşayan futbolcuları anlamlı bir güne imza attılar.
Trabzon'un en eski ve köklü kulüplerinden olması nedeniyle bir döneme “Sebat Baba” olarak ta damga vuran Kırmızı-Beyazlı kulüpte forma giyen Ali Kemal Başaran, İskender Önal, Muammer Ertuğrul, Arif Özcan, Hayri Güner, Yavuz Şahin, Servet Özkara, Temel Kazancı, Ömer Kazancı, İsmail Batur, Bilal Çetinkaya, Cemil Canalioğlu, Klas Yılmaz, Sobacı Orhan, Vedat Durma, birlikte bu anlamlı günde Avni Aker stadında yıkılmayan soyunma odalarında toplandılar. Burada kısa süre de olsa eski günleri yad eden topluluk, hem hasret giderip, hem de anılarını paylaştıktan sonra yan tarafta yıkılması gündemde olan Yavuz Selim Sahası’na geçti.
Yavuz Selim Sahası’nda futbola adım attıklarını ve buradan profesyonel olarak transfer yaptıklarını ve aralarından Trabzonspor’a gidenlerin de olduğunu belirten Sebatsporlu eski futbolcular yetkililere seslenerek, “Trabzon futbolunun tohumlarının atıldığı yer olan Yavuz Selim Sahasını yok ederek Trabzon futbolunun kalbini sökmeyin” dediler.
Yavuz Selim Sahası’nın Trabzon Trabzon için büyük önem taşıdığına vurgu yapan eski futbolcu ve kulüp başkanlarından Ali Kemal Başaran, bölgenin halk meydanı olmasının sorun olmayacağını, fakat bu parkın içinde Yavuz Selim Sahası’nın olmazsa olmazların başında geldiğini söyledi.
Eski futbolcular yetkililere ve siyasilere de çağrıda bulunarak, bir futbol sahasının çok ötesinde anlamlar taşıyıp geçmişten geleceğe bir futbol ve kültür köprüsü olan Yavuz Selim Sahası’nın işlevini devam ettirmesinin zorunlu olduğunu, aksi takdirde Trabzon gençliğinin hem geçmişle bağlarının kopacağını, hem de futboldan daha da uzaklaşacağını ifade ettiler.
karadenizdesonnokta