Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç: “Akçaabat’a Yeni Yaşam Alanı Kazandıracağız” BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ TÜRK SAĞLIK SEN TRABZON ŞUBESİNDE; SÜLEYMAN ÇOLAK DÖNEMİ "Türk Kızılayı Tanıtım ve Bilgilendirme Programı" Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK TTSO üyesi firmalar TravelExpo Turizm Fuarında yer aldı Genç kızlara çikolata yapımı öğretildi, girişimciliğin önemi anlatıldı TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI TESOB Genel Sekreterler Toplantısı yapıldı AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı AYFER CİHAN’ın basın açıklamasıdırA ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN VERGİ HATIRLATMASI: SON GÜN 1 ARALIK AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DÜZKÖY İLÇESİNDE FINDIK ÜRETİCİLERİNE FINDIKTA BUDAMA EĞİTİMİ BAŞKAN KAYA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’Nİ GURBETÇİ VATANDAŞLARA ANLATTI Vali Aziz Yıldırım, DOKA’nın 172’nci Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 139. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK İYİ Parti'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği CHP'DEN BASIN DUYURUSU ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN ANISI, FİDANLARLA YAŞAYACAK
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
 
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:'OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
 
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
Yazıcı:Hayvanlarımızı Koruyalım ...
 

Yazıcı:Hayvanlarımızı Koruyalım ...

Trabzon Bölgesi (Trabzon, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Rize) Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

4 Ekim 2015 Pazar 13:18
Yazdır
Çıkarılan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu ve 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılacak çalışmalarla hayvanların, iyi ve uygun muamele edilerek, rahat yaşamalarının iyi şekilde korunmalarını ve bu konuyla ilgili var olan sorunların çözülebileceğini kaydeden Yazıcı, bunun için bir yol haritası çizilmesi gerektiğini belirtti.

 

Yazıcı; " kurbanda istenmeyen manzaralar görmek istemiyorsak, sokaklarımızın başıboş hayvan cenneti olmasının önüne geçmek istiyorsak, hayvanların öldürülmesini istemiyorsak, insanlarımızın bulaşıcı hayvan hastalıkları riskinden kurtulmasını istiyorsak kanunların uygulanıp, denetimlerin yapılması, radikal adımların bir an önce atılması gerekmektedir. Öncelikle korunmaya muhtaç sokaktaki hayvanların tespit edilmesi,  önümüzdeki sorunun boyutunun bilinmesi, daha sonra yoğunluğun olduğu bölgelerin tespiti, bu bölgelerin yoğunluğunu sağlayan unsurları (mezbaha çevreleri, çöp sahaları vs.) tespit ederek işe başlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Sahipli hayvanların sokak popülasyonunu artırdığına dikkat çeken Yazıcı "Karne hediyesi olarak alınan kedi köpek gibi ev hayvanları okulların açılması ile sokaklara terk edilmekte, doğum sonrası erkek yavruları sahiplenilirken, dişiler yaşam alanlarına bırakılmaktadır. Bu da sokaktaki kontrolsüzlüğe ve kontrolsüz üremeye inanılmaz katkı sağlamaktadır. Sahipli sahipsiz tüm hayvanların kayıt altına alınması, aşılamalarının yapılması, kulak küpelerinin veya çip uygulamalarının yapılması gerekmektedir. Sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemlerinin tamamlanmasından sonra ya doğal ortamında bırakılması ya da imkanlar dahilinde yapılacak barınaklarda barınmalarının sağlanması bölgemizde uygulanabilir çözümlerdendir.

 

Kedi, köpek, kanatlı ve egzotik hayvan satışlarının kontrolsüz yapıldığı gerçeğini unutmamak ve bunlarla da mücadele etmek gerekmektedir.  Mahalli Hayvanları Koruma Kurulu toplantılarında alınan kararların bir türlü hayata geçirilememiş olması ciddi bir zaman kaybının yanında kurulda görüşülen ve çok önemli olan sorunların önemsizmiş gibi görülmesine neden olduğunu da üzülerek ifade etmek durumundayız. Sonuç olarak, bu konuda sorunlarını halletmiş ülkelerdeki örnek çalışmalar da incelenip, çok yönlü değerlendirme yapıldıktan sonra bölgemize uyumlu eylem planları hazırlanmalı ve uygulamaya konmalı, aile, okul, tv, radyo, gazete, çiftçi eğitimleri ve camiler yoluyla da eğitime ağırlık verilip toplum bilinci oluşturulmalıdır.

 

Tüm bu sorunların halledildiği gün, insanların güvende olduğu, hayvanları korumanın ve hayvan haklarından bahsetmenin mümkün olacağı gün olacaktır" açıklamasında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Bölgesi, (Trabzon, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Rize), Veteriner, Hekimleri, Odası, Başkanı, Sebahattin, Yazıcı, 4, Ekim, Dünya, Hayvanları, Koruma, günü, nedeniyle, bir, açıklama, yaptı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1548 II. Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu, Halep'e girdi.
1812 I. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, büyük kayba uğrayarak Rusya topraklarını terk etmek zorunda kaldı.
1842 Notre Dame Üniversitesi (Indiana, ABD) kuruldu.
1922 Howard Carter ve Lord Carnarvon, Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarına 3000 yıl sonra giren ilk insanlar oldular.
1923 Posta Kanunu kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur