Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
Yemekhanede çifte standart
 

Yemekhanede çifte standart

Trabzon Valiliği’nin yemekhane uygulaması tepki çekti

25 Temmuz 2015 Cumartesi 01:17
Yazdır
TRABZON Valiliği, bir genelgeyle memurlara yemek düzenlemesi getirdi. Yemekhanede yoğunluk yaşandığı gerekçesiyle Trabzon Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk imzasıyla yayınlanan genelgede, valilik personelinin yemekhaneye girişine kısıtlama getirilirken, üst düzey müdür ve vali yardımcılarına ise her saat yemekhaneye giriş izni verildiği belirtildi. Yayınlanan genelge tepkiye neden oldu. Uygulamaya tepki gösteren KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, “Bu uygulama sınıfsal ayrımcılıktır. Hizmette eşitlik yapması gereken Valilik eliyle Trabzon'da ayrımcılık oluşmuştur” dedi.

TRABZON Valiliği, memurlara yemek düzenlemesi getirdi. Yemekhanede yaşanan yoğunluk nedeniyle vali yardımcısı imzasıyla yayınlanan genelgede, valilik personelinin yemekhaneye girişine kısıtlama getirilirken, üst düzey müdür ve vali yardımcılarına ise her saat yemekhaneye giriş izni verildi.

AMİR DOYSUN ARTANI MEMUR YESİN

Trabzon Valiliği'nin memurlarına getirdiği yemek saati düzenlemesi şaşkınlık yarattı. Kapasitesinin üzerinde çalıştığı gerekçesiyle memurlara sınırlandırma getirilen yemekhanede, üst düzey yöneticilere hiçbir sınırlandırma getirilmemesi dikkat çekti. Valilik bünyesinde çalışan memurların öğlen saatinde yemek için yemekhaneye girişlerine yarım saat izin verilirken, il, ilçe müdürleri ve vali yardımcıları için sınırlandırma getirilmemesi tepkiye neden oldu.

İŞTE VALİ YARDIMCISI İMZALI GENELGE

Trabzon Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk imzasıyla yayınlanan ve yoğunluk nedeniyle düzenleme yapılması gerektiği belirtilen genelgede, "20 Temmuz 2015 pazartesi günü itibariyle yemekhanemizden saat 12.00 - 12.30 saatleri arası Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, 12.30 - 13.00 saatleri arasında ise diğer müdürlüklerin personeli yemek hizmeti alacaktır. İl, İlçe ve Vali Yardımcıları için bir süre sınırlaması söz konusu değildir" denildi. Genelgede ayrıca, kapasitesi 120 olan yemekhanede 387 kişinin hizmet aldığı belirtildi.

VALİLİK ELİYLE AYRIMCILIK YAPILIYOR

 

Valilik tarafından tüm birimlere gönderilen genelge memurların tepkisine neden oldu. Uygulamanın ayrımcılık oluşturduğunu belirten memurlar, "Müdürler ve vali yardımcıları yemeğini yiyecek bizlerde artanını mı yiyeceğiz" diye sitem ettiler. Trabzon Valiliği'nin genelgeyle yemek sıralamasına bir tepkide KESK dönem sözcüsü Muhammet İkinci'den geldi. Bu uygulamanın sınıfsal ayrımcılık olduğunu belirten İkinci, "Bir hukuk devletinde insanlar arasında eşitlik esastır. Hizmette eşitlik yapması gereken valilik eliyle Trabzon'da ayrımcılık oluşmuştur. Yemekhanede uygulanan bu ayrımcılık bir an önce kaldırılmalı. Bu uygulama kamuda idare sistemini ve motivasyonu bozacak bir tutumdur. Olmayacak işlerle uğraşacaklarına, kapasiteyi arttıracak önlemler alsınlar. Öz üvey, öncelik sonralık, birinci sınıf ikinci sınıf, son derece sakıncalıdır " diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Valiliği’nin, yemekhane, uygulaması, tepki, çekti
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur