Türkiye’nin güzide üniversitelerinden olan AVRASYA Üniversitesi gıda mühendisliği bölümünde eğitim gören ve Ülkemizin gelecekteki güvencesi olan genç Gıda Mühendisi Adaylarımızla CESUR un fabrikasına teknik gezi düzenledi.
AVRASYA Üniversitesi gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Trabzon Ziraat Mühendisleri odasının ortaklaşa düzenlemiş olduğu Gıda Bölümü öğrencileri ile “Hey Ay Bir Gıda Üretim Tesis Ziyareti” tecrübe paylaşım projesi kapsamında geleceğin Gıda Mühendislerine ürün işleme tesislerindeki yöntem ve teknikler uygulamalı olarak görme fırsatı sağlandı.
Avrasya üniversitesi gıda mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Farhan ALFİN, Dr.Öğr.Ü.Ülgen İlknur KONAK, Arş.Gör.Tuğba ÇAKIROĞLU Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil PEHLEVAN ve öğrencilerimiz ile birlikte “Her Ay Bir Gıda Tesis Ziyaret” projemizin birincisi gerçekleştirildi.
İlk olarak bölgede büyük bir işlem hacmine sahip olan Cesur un fabrikasında buğdayın hammadde olarak alımından, işlenmesi ve paketlenmesine kadar olan bütün aşamaları Gıda Mühendisi Zehra Erdoğan ve diğer yetkililer tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.
Ayrıca laboratuvar aşamasında mevcut kalite kontrol analizleri hakkında bilgi alınıp uygulamalar bizzat yerinde gözlendi.
Bu teknik gezinin öğrencilerimiz için çok ama çok faydalı olduğu gibi aynı zamanda üniversite ve özel sektör arasında bilgi ve tecrübe paylaşın bağlamında çok büyük farkındalıklara imza atacaktır. Bundan sonraki süreçte paydaşların daha yakın işbirliği yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.
Üniversiteler ile sanayii buluşturmalıyız. Eğer üniversite ve sanayi iş birliği içinde olursa şehirlerin, bölgelerin ve dolayısıyla ülkemizin kalkınma hızı hiç şüphesiz ki artacaktır. Kısasa bölgemizdeki üniversiteler ile halkı buluşturmalıyız.
Üniversitelerin ve sanayi iş birliği açısından gerçekleştirilen bu teknik gezi ilk adımı oluşturmuştur. Bundan sonra bu yönde çalışmalarımız daha interaktif olacaktır. Firma sahibi Cesur Gerigelmez’in yeniliğe yeni teknolojilere olan ilgisi hocalarımızla yapmış olduğu fikir alışverişi sonucunda ileriye yönelik yapılacak olan ortak projelerle ilgili fikir birliğine varıldı.
Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Pehlevan, üretenin ve farkındalık oluşturacak toplumsal projelerin hep yanında olduk, bundan sonra da her zaman göreve hazır olduğumuzun kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Cemil PEHLEVAN Şube Başkanı