Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI  ÜRETİCİ İÇİN EL ELE VERDİ
 

ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI ÜRETİCİ İÇİN EL ELE VERDİ

KIRSAL MAHALLELERDE YAŞAYAN ÜRETİCİLERE DESTEK İÇİN ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI EL ELE

9 Temmuz 2021 Cuma 19:00
Yazdır

Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet KILIÇ  , Beşikdüzü Ziraat Odası Başkanı İlyas AL  ,  Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZTÜRK, Ziraat Mühendisi Özkan AKTAŞ ve Gülderen GENÇ YILMAZ  Akçaabat Ziraat Odası Başkanını ziyaret ettiler. Akçaabat Ziraat Odası Başkanı  Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU ile  Akçaabat ilçesinde yetiştirilen alternatif ürünler , tıbbi aromatik bitkiler ,  tarımsal yenilikler ve kırsal mahallelerde yaşayan üreticilerin gelir seviyesinin arttırılması ve dolayısıyla kırsal mahallelerden kentlere göçü önlemek için  yapılabilecek yeni projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Birlikte ne gibi çalışmalar yapılabileceği hakkında görüşme gerçekleştirdiler. Bu kapsamda ilçemizde  birim alandan getirisi yüksek ürün yetiştiren yaban mersini (likarpa) üreticisi  İsa LÜLECİ’ ye ait Akçaabat Kuruçam mahallesindeki arazisine ziyarette bulundular. Ürün yetiştiriciliği ve  yeni bahçe tesisi hakkında fikir alış verişinde bulundular.

ziraatodasi.jpg


Akçaabat Ziraat Odası Başkanı  Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU yapılan ziyaretle ilgili şu açıklamalarda bulundu : “Her zaman  dile getirdiğim gibi  amacımız kırsal mahallelerde yaşayan halkımızın gelir seviyesini yükseltebilmek. Eğer kırsal mahallelerde yaşayan üreticilerimizin ekonomik olarak yaşam seviyesini yükseltebilirsek o zaman kırsal mahallelerden  kentlere göç etmenin önüne geçmiş oluruz. Bunu da üreticilerimizi yaşadığı yerde tutmak için birim alandan getirisi yüksek olan ürünler yetiştirerek , tarım faaliyet alanlarını çeşitlendirerek sağlayabiliriz. Değerli Ziraat Odası Başkanlarımız kendi ilçelerinde de kırsal mahallelerde yaşayan üreticileri nasıl yerinde tutabiliriz diye arayış içine girmişler ve proje araştırmalarına başlamışlardır. Bizler de kendilerine birim alandan getirisi yüksek olan ürünlerin yetiştirilmesi ile kırsal mahallelerde ekonomik yaşam seviyesinin yükseltilmesiyle bu durumun sağlanabileceğini aktardık. Kendi ilçemizde yetiştiriciliği yapılan aronya ve yaban mersini yetiştiriciliğinin karlı olduğunu belirttik. Kendileri de  yaban mersini (likarpa) bahçeleri kurmak için proje çalışmalarına başlamışlar.  Bizler de ilçemizde lider üretici konumunda olan İsa LÜLECİ’yi kendileri ile tanıştırdık. Araziyi ziyaret ettik. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. İsa bey , yaban mersini yetiştiriciliği  yanında , çilek, Trabzon hurması, aronya , mürver gibi bir çok tıbbı aromatik bitki yetiştirmektedir. Arazi yapısının engebeli olmasına rağmen zor şartlarda da olsa yetiştiriciliğe devam etmektedir” dedi.

İşletme sahibi İsa LÜLECİ’ de şu açıklamalarda bulundu: “Birçok yurt içi ve yurt dışı tarımsal eğitimlere katıldım ve sertifika aldım. 2007 yılında JICA ( Japon Uluslar Arası İşbirliği Ajansı) ve DOKAP ( Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı) projeleri ile tanıştım ve akabinde farklı projeleri uygulamaya koydum. İlk olarak JICA ve Türkiye’nin ortaklaşa düzenlediği model projede görev aldım.  Japon ve Türk mühendislerden oluşan ekip ile çalışmaya başladım. Bu çalışmalar esnasında mavi yemiş (likarba) ilgimi çekti. Mavi yemiş deneme bahçesi kurmaya karar verdim. İlk olarak 2010 yılında yaban mersini (Likarpa) bahçesini tesis ettim ancak bu alanda yaban mersini bitkisin toprak isteğinin elverişli olmamasıyla yeterli bir verim alamadım ve pes etmeden başka bir alanda yeniden yaban mersini bahçesi tesis ettim. Burada istediğim verime ulaşıp dönümüne 600-700 kg ürün almaktayım. Yaş ürün fiyatı 60-70 TL /Kg olup ürün yetiştiriciliğinden son derece memnunum,  fındığa alternatif olarak çok daha karlı bir ürün olduğu görülmektedir. Yaklaşık 3 dönüm alanda yaban mersini üretiyorum,  üretim alanını daha da artırmayı ve ürünü kurutma- paketleme tesisi kurup katma değerini artırmayı planlıyorum. 10 dönüm fındıktan 1 dönüm yaban mersini daha karlı , fındığa alternatif olarak üreticilerimize tavsiye ediyorum. Bu ürünler ile tanışmama vesile olan JICA ,DOKAP, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Akçaabat Ziraat Odası yetkililerine ve mühendislerine teşekkürlerimi sunuyorum. Gelişime, değişime ve yeniliklere açık her projede yer almak isterim. Sağlık açısından faydalı bir ürün olan mavi yemiş (likarpa)  özellikle hasta insanlara şifa olarak vermekten çok mutlu olduğumu belirtiyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler: KIRSAL, MAHALLELERDE, YAŞAYAN, , ÜRETİCİLERE, DESTEK, İÇİN, ZİRAAT, ODASI, BAŞKANLARI, , EL, ELE
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur