Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç: “Akçaabat’a Yeni Yaşam Alanı Kazandıracağız” BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ TÜRK SAĞLIK SEN TRABZON ŞUBESİNDE; SÜLEYMAN ÇOLAK DÖNEMİ "Türk Kızılayı Tanıtım ve Bilgilendirme Programı" Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK TTSO üyesi firmalar TravelExpo Turizm Fuarında yer aldı Genç kızlara çikolata yapımı öğretildi, girişimciliğin önemi anlatıldı TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI TESOB Genel Sekreterler Toplantısı yapıldı AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı AYFER CİHAN’ın basın açıklamasıdırA ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN VERGİ HATIRLATMASI: SON GÜN 1 ARALIK AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DÜZKÖY İLÇESİNDE FINDIK ÜRETİCİLERİNE FINDIKTA BUDAMA EĞİTİMİ BAŞKAN KAYA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’Nİ GURBETÇİ VATANDAŞLARA ANLATTI Vali Aziz Yıldırım, DOKA’nın 172’nci Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 139. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK İYİ Parti'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği CHP'DEN BASIN DUYURUSU ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN ANISI, FİDANLARLA YAŞAYACAK
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
 
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:'OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
 
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
Akçaabatlı “Entelektüel Sermayelerimize” Lütfen Sahip Çıkalım.
 

Akçaabatlı “Entelektüel Sermayelerimize” Lütfen Sahip Çıkalım.

Ak Partide Yolun Sonunun Görülmemesi ve Akçaabat’ımızın Geleceği adına Akçaabatlı “Entelektüel Sermayelerimize” Lütfen Sahip Çıkalım.

5 Mart 2021 Cuma 19:36
Yazdır

Sözlerime Bingöl’de düşen askeri uçak kazasında şehit olan tüm vatan evlatlarına Allahtan rahmet, memleket ve memleketimiz dışında görev yapan her bir yiğidimize Rabbimden yardımlar dileyerek başlamak istiyorum.

Ak parti kurulduğu andan itibaren, hatta biraz daha gerilere gitmek gerekirse “yenilikçi hareket” olarak adlandırılan kendilerinin “Kutlu Yürüyüş” olarak nitelendirdikleri  zamanlarda, hatırlayalım: “Taban -Halk -Demokrasisi Hareketi” istiyorlardı ve ayrıca “yenilik”, “değişim” ve en önemlisi “gençlik” gibi her dönem değerli olması gereken sözcükleri vardı.

Bugün görüştüğümüz özellikle eski Ak partili yöneticiler ise,” Tabanın sesine kulak veren yok, yenilikçilikten söz ediyorduk ama herkes eskidi artık. Değişim diyorduk, değişimi istiyorduk oysa şimdi değişime en çok direnen konuma büründük, millete hizmet aşkının yerini kişisel husumet, makam mevki ve zengin olma heyecanı aldı” diyerek kendi içlerindeki belki küskünlüklerini belki sitem belki de yeniden özlemlerini dile getiriyorlar.

Türkiye’mize karşı büyük bir oyunun kurulduğu herkesin elbette malumudur. Ama bu oyun yıllardır oynanıyor ve ne yazık ki ülke yöneticileri, oyunu kuranlarla birlikte oyunu bozabileceklerini sanıyorlar ki işte en çok yanıldığımız noktada burası diye düşünüyorum.

Bu genel değerlendirme sonrası ilçemiz özelinde siyasetin işleyişine baktığımızda ise gördüklerimiz bizi fazlasıyla üzmekte hatta karamsarlığa itmektedir. Yine de Akçaabat Belediyemizde genç, atak, vizyoner, samimi, renkli kişiliğe sahip Osman Nuri EKİM’in varlığı kendisine eşlik eden ferasetli, kariyerli, eğitimli bir yardımcılar ekibinin olması ve en önemlisi Belediye Meclisimiz ile Belediye Encümeninin uyumlu ve beraber hareketi, muhalefet partili üyelerin iyi niyetli yaklaşımları  ülke siyasetindeki karamsar düşüncelerimizi dağıtıp, Akçaabat’ımızın geleceği adına bizleri umutlandırmaktadır. Her ne kadar bir önceki yazımızda kendisine arz ettiğimiz yapılaşmaya bağlı tarım arazilerindeki biyolojik katmanlı toprağın yok edilmemesi ve yani kurulacak hobi bahçelerinde kullanılması fikrimizin gündem yapılmaması bizi üzmüşse de bu kendisi hakkındaki halk tabanındaki ve bizdeki olumlu izlenime halel getirmeyecektir. Yani Akçaabat’ımız için ilçe belediye yönetimi tüm paydaşlarıyla bana göre Akçaabat’ımızın şansıdır. Son Meclis toplantılarında alınan “Belediyeye ait alanlarda faaliyet gösteren Esnaflarımızın kiralarında yapılan %50 lik indirim pandemi döneminin ağır koşullarını tüm sarsıntılarıyla yaşayan Esnaflarımız tarafından sevinçle ve minnetle karşılanmıştır. Bu tarz Sosyal Politikacılık örneklerinin artarak ve farklılaşarak devam edeceğine gönülden inanıyoruz.

Bu güzel temennileri ne yazık ki Ak partinin özelliklede ilçe yönetimi için söyleyemeyeceğimizi de belirtmek isterim.

Son olarak Ak Parti İl Yönetiminin oluşumu sırasında sergilenen etkisizlik ve baskı kurama hali bizi ve Ak partiye gönül verenleri de ziyadesiyle üzmüştür. Akçaabat’ımızdan İl yönetimine ancak üç Akçaabatlı kardeşimiz girebilmiş ancak onlara da etkili, yetkili görev ve sorumluluk verilmemiştir.

Akçaabat’ın bir il büyüklüğünde olduğu gözden kaçırılmışçasına bu zaafiyetin oluşmasına hiçbir yetkili organımızca ses çıkarılmamıştır. Oysa esas olan Akçaabat’ımızın gücünün her organ ve ortamda gösterilmesi, hakkı olan hizmetlerin alınması için sonuna kadar mücadele edilmesidir. İl yönetimine seçilen üç arkadaşımızda çok değerli eğitimli ve verilecek her görevi layıkıyla yapabilecek donanımda iken bu dışlanmışlığı ya da etkisizliği anlayabilmiş değilim. Başkan Yardımcılıklarından bir tanesi ya da Komisyon Başkanlığı gibi görevleri layıkıyla yapabileceklerken üyelik dışında görev alamamalarını da birileri izah edecektir diye düşünüyorum.

Örneğin Akçaabat Siyasetinin parlayan bir yıldızı olması gereken Ayhan SEVİM’in yine Sultan Varlık ÇELİK’in niye görev alamadığını anlayabilmiş değilim. Ayhan SEVİM bildiğimiz kadarıyla Siyasal Bilgiler Kamu Yönetimi Mezunu, alanında Yüksek Lisans yapmış, bir ya da iki dönem Belde Başkanlığı yapmış oldukça kariyerli, liyakat sahibi ve karakterli bir kişilik yapısına sahip, Cumhurbaşkanımızın bir siyasetçide olması gerektiğini belirttiği tüm özelliklere haiz yapıya sahiptir. Kendisine imkanlar verildiğinde bizleri haklı çıkaracaktır. Yine bilebildiğimiz kadarıyla İşletme mezunu Selçuk ERBAŞARAN ve Mimar Mühendis Sultan Varlık ÇELİK içinde aynı cümleleri rahatlıkla kurabiliriz. İl Başkanının Akçaabatlı olması kendisinin hizmet açısından tüm ilçelere aynı yakınlık ve uzaklıkta olması gerçeğini gerektirdiğinden tabloda Akçaabat lehine bir durum oluşturmayacaktır.

İlçemizin yetiştirdiği genç “Entelektüel Sermayelerimizin” yitirilmemesi bu ve buna benzer eksikliklerin giderilmesi, Akçaabat’ımızın ihtiyaç duyduğu yatırımların ivedilikle yapılması, kamu kaynaklarının heba edilmemesi adına Akçaabat’ımıza sahip çıkılması, konunun değerlendirilip daha değişik planlamalara gidilmesi eksik bırakılan ne varsa tamamlanması gerekmektedir.

Konu Akçaabat’ımızın geleceği ise yapılması gereken ne varsa ivedilikle gerçekleştirilmelidir.

Ali AKÇA

Anahtar Kelimeler: Ak, Partide, Yolun, Sonunun, Görülmemesi, ve, Akçaabat’ımızın, Geleceği, adına, Akçaabatlı, “Entelektüel, Sermayelerimize”, Lütfen, Sahip, Çıkalım
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Ha şu Tapu binasına harcanan paraları da yazsana.Eski hastahaneyi.Gereksiz harcamaları.Niye yazmıyorsun.
bir akçaabatlı - 2021-03-06 20:01:22
belediye başkanı neyapıyorda bu kadar övüyorsun.Ne yaptı.Bırakın bu işleri.Akçaabat sahipsiz.
bir akçaabatlı - 2021-03-06 19:58:24
akçaabat niçin böyle.Benildışındayım.Kendi insanımızı hiç yüceltmiyoruz.Çaykaralılar öylemi.Ali Beyi kutluyorum.Herkesin sessiz konuştuğu şeyi dile getirmiş.İyi de oldu.
kadir yiğit. - 2021-03-06 19:56:18
Tüm Yorumlarları oku
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1548 II. Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu, Halep'e girdi.
1812 I. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, büyük kayba uğrayarak Rusya topraklarını terk etmek zorunda kaldı.
1842 Notre Dame Üniversitesi (Indiana, ABD) kuruldu.
1922 Howard Carter ve Lord Carnarvon, Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarına 3000 yıl sonra giren ilk insanlar oldular.
1923 Posta Kanunu kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur