Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Bakan Av Sezonunu Açtı.
 

Bakan Av Sezonunu Açtı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Yoroz’da balık avı sezonunu açtı

1 Eylül 2013 Pazar 16:26
Yazdır

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi'ndeki Yoroz Balıkçı Barınağı'nda balık avı sezonunu açtı. Eker, balık yetiştiriciliğine önem verilmesi gerektiğini belirterek ilk su ürünleri gen bankasının Trabzon'da kurulacağını söyledi. Temsili olarak balıkçılık sezonunu başlatan butona basan Bakan Eker, daha sonra sezonun ilk balık mezadını izledi. Eker, daha sonra balıkçı teknesiyle denize açılarak bir süre kaptanlık yaptı. Bakan Eker, ardından Trabzon Belediyesi’ni ziyaret ederek Meydan Parkı’nda vatandaşlarla çay içti. GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi'ndeki Yoroz Balıkçı Barınağı'nda balık avı sezonunu açtı. Eker, balık yetiştiriciliğine önem verilmesi gerektiğini belirterek ilk su ürünleri gen bankasının Trabzon'da kurulacağını söyledi. Bakan Eker, "Eğer evlatlarımız, torunlarımız balıkçılık yapmaya devam edecekse, o zaman balıkçılıktaki stokları dikkatli yönetmek durumundayız" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakan Mehdi Eker, bu sabah uçakla geldiği Trabzon'da Vali Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti. Daha sonra Yoroz Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen balık avı sezonu açılış törenine Bakan Eker'in yanı sıra Vali Öz, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Prof.Dr. Aydın bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, AK Parti İl Başkan vekili Köksal Boz, diğer ilgililer ve balıkçılar katıldı. Törenin başlangıcında sergilenen yöre balıkçılarına özgü kolbastı oyunu Bakar Eker'in büyük ilgisini çekti. Cep telefonuyla kolbastıyı görüntüleyen Bakan Eker'e Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da oyun hakkında bilgi verdi.

 

 

 

'YETİŞTİRİCİLİĞE ÖNEM VERMEMİZ LAZIM'

 

Daha sonra kürsüye gelen Bakar Mehdi Eker, Karadeniz'in ülke balıkçılığının yüzde 75'ini karşıladığını belirtti. Eker, "Tekne sayısı bakımından da Türkiye'nin sahip olduğu filoda Karadeniz'in payı oldukça yüksek, üretimde de yüksek. O nedenle biz ekmeğini Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında, derinliklerinden bulup çıkaran balıkçı esnafımıza, 'Rastgele' diyoruz, 'Vira Bismillah' diyoruz. Hayırlı Uğurlu ve Bereketli olmasını diliyorum" dedi. Eker, şunları kaydetti: "Hükümet olarak diğer bütün alanlarda olduğu gibi balıkçılıkla uğraşan kardeşlerimize olabildiğince destek olmaya çalıştık. Hükümetimiz kurulduğunda ÖTV'siz mazot uygulaması başladı. 2004 yılında başlayan bu uygulamayla bugüne kadar verilen destek 911 milyon lirayı buldu. 2003 yılında da denizlerde ve iç sularda su ürünleri üretmek, balık üretmek için de destek başlattık. Orada uyguladığımız destek miktarı da 800 milyon liranın üzerinde. Toplamda eski parayla 1 katrilyon 700 trilyon liranın üzerinde iki kalemde balıkçılarımıza destek sağladık. Türkiye'de 2012 yılında su ürünleri üretimimiz 650 bin ton. Bunun 430 bin ton civarındaki kısmını avcılıktan, kalanını yetiştiricilikten elde ettik. Toplam balığımızın üçte ikisini denizden avlayarak elde ediyoruz. Halbuki dünya 94 milyon tonu avcılıktan, 63 milyon tonu da yetiştiricilikten elde ediyor. Avcılıktan elde edilenin yetiştiricilikten elde edilene göre nispeti bize göre çok daha az. Eğer evlatlarımız, torunlarımız balıkçılık yapmaya devam edecekse o zaman balıktaki stokları dikkatli yönetmek durumundayız. Avımızı da bunun hesabıyla yapacağız. Balıkçı için de ülkemiz için de Karadenizli için de altın yumurtlayan tavuktur, ekmek kapısıdır. Bunu bir defada yiyip tüketmekle kendimize zarar veririz. Aldığımız tedbirler, uyguladığımız politikalar, stokları doğru yönetmek, gelecekte torunlarımızın da buradan balık avlayabilmesine imkan tanıyacak bir uygulamayı hayata geçirmek içindir."

 

 

 

SU ÜRÜNLERİ GEN BANKASI KURULUYOR

 

 

Eker, yetiştiriciliğe önem verilmesi gerektiğini söyledi. Eker, "Bu maksatla Su Ürünleri Araştırma Enstitümüzde artık sadece bu stokları yönetmekle kalmıyoruz. Özellikle kalkan gibi bazı balık türleri yönünden yavruları yetiştirip denize bırakma suretiyle balık stokunu artırmak istiyoruz. Balık tüketimi artıyor, üretimi fazlalaştırmak suretiyle talebi karşılamak durumundayız. Avı fazlalaştırarak bunu sürdürmemize imkan yok. Tatlı su kaynaklarımıza 10 yılda 57 milyon sazan balığını bıraktık. Kalkan ve Mersin balığını Karadeniz'de çeşitli bölgelere bıraktık. Ulusal balıkçılık veri toplama programı başlattık. Trabzon'da yeni bir merkez kuruyoruz. İlk defa bir suru ürünleri gen bankası ve biyoteknoloji merkezi kuruyoruz. 5 milyon lira değerinde bir proje. Kalkınma Bakanlığına sunuldu. 2014 yılı içinde faaliyetlerine başlayacak. Balıkçının balığı iyi pazarlayabilmesini sağlayacak, balığın fiyatının olması gerekenden daha aşağılara düşmesini önleyecek, tüketicinin de talebini karşılayacak bir yöntem olması lazım. Soğuk hava depolarımızın, pazarlama merkezlerimizin buna göre olması lazım. Balığın işlenmesi ve pazarlanmasında yararlanılacak işletmelere 1.5 milyon euroluk yatırıma kadar yüzde 50 hibe veriyoruz. Mesele sadece balığı avlayıp o anda satmak değil, bunu işleyecek, pazarlayacak işletmeler kurmak. Koruma ve kullanma dengesini gözeteceğiz. Kaynaklarımızı sürdürülebilir şekilde tüketeceğiz" dedi.

 

 

İLK MEZATA KATILDI

 

 

 

 

 

Eker'e Vali Öz, gümüşten yapılmış gemi maketi hediye etti. Temsili olarak balıkçılık sezonunu başlatan butona basan Bakan Eker, daha sonra sezonun ilk balık mezadını izledi. İstavrit, barbun gibi balıkları tartan ve esnafın balıklar için pazarlık yapmasını izleyen Eker, Ankara'da da siyasilerin uğrak yeri olan bir restoranı bulunan ünlü balıkçı Fevzi Hoca'ya takıldı, "Az fiyat verdin. Ankara'da bize bunları yüksek fiyattan satıyorsun. Yüksek fiyat ver de biraz da balıkçı kazansın" diye espri yaptı. Eker daha sonra Ergün Kardeşler Balıkçılık adlı tekneyle denize açıldı. Bir süre tekneyi de kullanan Bakan Eker'in dümende olduğu sırada çevrede eşlik eden balıkçı teknelerine, "Dikkat, tekneyi bakanımız kullanıyor. Dikkatli olun, önümüze geçmeyin" anonsu yapılması çevredekileri güldürdü. Eker'e eşlik eden teknelerdeki Başbakan Erdoğan ve Rabia posterleri de dikkat çekti. Eker, yaklaşık yarım saatlik gezinin ardından teknenin güvertesinde yemek yedi, sonra da Trabzon' döndü.

Anahtar Kelimeler: Gıda, Tarım, ve, Hayvancılık, Bakanı, Eker, Yoroz’da, balık, avı, sezonunu, açtı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur