Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Ekrem İmamoğlu Memleketi Trabzon’da! Üç devlet üniversitesinden ‘çevre ve su’ için güç birliği ÜCRETSİZ ÇAMAŞIRHANE ÖĞRENCİLERDEN TAM NOT ALDI Akçaabat’ta Ramazan Coşkusu Yaşanıyor AKÇAABAT ANADOLU LiSESİNDEN "KARİYER GÜNLERİ" ETKİNLİĞİ... Başkan Furkan Yetim ‘’Akçaabat için çalışalım’’ dedi. BAŞKAN GENÇ’TEN ‘ŞİFADIR SANAT’ SERGİSİNE DESTEK BAŞKAN EKİM: “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ” Trabzon’da il başkanı istifa etti! BAŞKAN GENÇ’TEN KAYA'YA KÜLTÜR MERKEZİ ÇIKIŞI: TOPRAKLARIMIZI KARADENİZ’İN HIRÇIN DALGALARINDA BOĞUYORUZ,İLELEBET YOK EDİYORUZ!... SEBAT TARAFTARLARINDAN HAKSIZLIKLARA TEPKİ! TTSO - İŞKUR - KTÜ işbirliğiyle ön muhasebe elemanı yetiştirilecek AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ÖZEL TEKNE ORUCU ETKİNLİĞİ Trabzon Ticaret Lisesi, 100. Yılını kutluyor BARÜ’nün projesiyle bitki sınıflandırmasında yeni yöntemler denenecek İYİ PARTİ'DEN ZİYARET Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Mustafa Çankaya’dan tepki Trabzon’un ve Türkiye’nin ahileri Cumhurbaşkanı’nın iftarına katıldı İmamoğlu'nun Trabzon ziyareti öncesi salon krizi çözüldü!
AKÇAABAT ANADOLU LiSESİNDEN 'KARİYER GÜNLERİ'  ETKİNLİĞİ...
AKÇAABAT ANADOLU LiSESİNDEN "KARİYER GÜNLERİ" ETKİNLİĞİ...
 
AKÇAABAT ANADOLU İL BİRİNCİSİ OLDU
AKÇAABAT ANADOLU İL BİRİNCİSİ OLDU
 
Akçaabat Fen Lisesi'nden Ulusal ve Avrupa'da Üçlü Zafer!
Akçaabat Fen Lisesi'nden Ulusal ve Avrupa'da Üçlü Zafer!
'Durmak Yok Yola Devam'
 

"Durmak Yok Yola Devam"

Ortahisar, ilk defa kuru beton tekniğiyle yol çalışması yaptı

30 Haziran 2017 Cuma 00:17
Yazdır

 

Ortahisar, ilk defa kuru beton tekniğiyle yol çalışması yaptı

Ortahisar Belediyesi, Trabzon'da ilk defa kuru beton tekniğiyle yol yapım çalışması gerçekleştirdi. Belediye daha önce Karadeniz Bölgesi'nde sadece Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan kuru beton tekniğiyle Subaşı, Düzyurt, Tos, Gözalan ve Gölçayır mahalleleri arasındaki bağlantı yolunda yol yapım çalışması gerçekleştirdi. Toplam uzunluğu 1800 m. olan ve sıcak asfalt tekniğinin yarısı kadar bir maliyete mal olan yol, kalite olarak da sıcak asfalt standartlarında döküldü.

"DURMAK YOK, YOL YAPMAYA DEVAM"

Yapılan yol çalışmasını yerinde inceleyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon'da ilk defa uygulanan kuru beton tekniğinin sıcak asfalt tekniğinin yarısı kadar bir maliyete yapıldığını ve kalite olarak da asfalt standardında olduğunu belirterek, "Muhtarlarımız bizim gibi seçilerek geldi ve yetki aldılar. Subaşı muhtarımızla olduğu gibi bütün muhtarlarımızla birlikte bu hizmetleri koordine ediyoruz. Bir sözümüz vardı... Yollarımızı tamamlayacağız diye. İnşallah, Ortahisar Belediyesi olarak 2019 görev süremizin sonuna kadar yollarımızı tamamlamış olacağız. Şu anda burada örnek bir yolun yapımını gerçekleştirdik. Hem maliyet olarak, hem de yapım tekniği olarak çok büyük örnek. Hem de vatandaş, belediye ve muhtarlık işbirliği için çok büyük bir örnek. Bunu çok önemsiyorum. Şu anda bu geniş yol sadece Subaşı değil, Düzyurt ve Gölçayır mahalleleri için ana geçiş güzergahı oldu. Burada vatandaşlarımız fedakarlık göstererek arazilerini verdiler ve biz de bu yolu yaptık. Her şey fedakarlıkla birlikte yapılarak kısa zamanda neticelendiriliyor. Maliyet açısından örnek bir yol. Burada kuru betonu denedik ama standardı sıcak asfalt standardında, hatta daha da üstünde olan bir yol. Normal beton yollardan standart olarak daha üst seviyede bir yol. Şayet sıcak asfalt olarak bu çalışmayı yapmış olsaydık 336 bin lira belediyemizin kasasından çıkmış olacakken, aynı standartlarda hatta daha ileri bir teknikle yapmış olduğumuz bu yolda 151 bin TL belediyemizin kasasından çıktı. Yani, asfaltın yarısından daha aşağı bir maliyetle yaptık. Yolun kenarlarını da hem koruma görevi üstlenen hem de estetik olan bir duvarla kapladık. Vatandaşlarımızın hak ettiği, layık olduğu bu yolu açmanın mutluluğu içindeyiz. Bu yolda emeği geçen, başta arazilerinden fedakarlık eden vatandaşlarımız olmak üzere, muhtarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum. Subaşımıza ve Ortahisar'ımıza hayırlı, uğurlu olsun. Durmak yok yol yapmaya devam diyorum." diye konuştu.

"BAŞKANIMIZ, CANI GÖNÜLDEN HİZMET EDİYOR"

Subaşı Mahallesi Muhtarı Osman Hekimoğlu yapılan yolun Düzyurt, Gölçayır ve Subaşı mahallerini birbirine bağlayan ana güzergah olduğunu belirterek kuru beton tekniğinin ilk defa kendi mahallerinde uygulanmasından dolayı da memnun olduklarını kaydetti. Muhtar Hekimoğlu, "Mahallemizde ilk olarak uygulanan kuru beton çalışması 1800 m. civarında. Yol kenarları da tamamen duvarla kaplanmış durumda. Subaşı Gölçayır ve Düzyurt mahallelerimiz çok güzel bir yola kavuşturulmuştur. Böyle hizmetlere tüm mahallelerimizin kavuşmasını canı gönülden temenni ediyoruz. Sayın Başkanımız muhtarlarla olan ilk toplantısında bizi mesai arkadaşı olarak gördüğünü ifade etmişti. Görevinde üç yılı geride bıraktı ve bu zaman diliminde gerçek manada bizi mesai arkadaşları olarak gördüğüne şahit olduk. Bize canı gönülden hizmet ediyor. Ve mahallelerimize güzel hizmet kazandırmak için yarış halindedir. Kendilerine teşekkür ediyorum ve hizmetlerinin devamını bekliyorum." ifadelerine yer verdi.

 

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, ilk, defa, kuru, beton, tekniğiyle, yol, çalışması, yaptı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1489 Kıbrıs Krallığı kraliçesi Catherine Cornaro, adayı Venedik'e sattı.
1794 Eli Whitney, pamuk ayrıştırma makinesinin patentini aldı.
1827 II. Mahmut döneminde, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane kuruldu.
1918 Hınıs ve Köprüköy'ün kurtuluşu
1919 Tıp Bayramı ve Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin kuruluş yıldönümü. Hikmet Boran önderliğinde, tıp camiasının emperyalist güçlerin karşısına resmen çıkışı nedniyle bugün Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur