İkinci üniversitenin TTSO’nun stratejik planında yer aldığını kaydeden Hacısalihoğlu, “10 yıl sonra 100 bin öğrenciyi hedefliyoruz” dedi.
TRABZON Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ikinci devlet üniversitesiyle startı dünkü Meclis Toplantısı’nda verdi. Hacısalihoğlu, “İkinci devlet üniversitesi Trabzon için olmazsa olmazlarımızdandır. TTSO’nun Trabzon’daki üniversite öğrencisi sayısını 5 yılda 100 bine çıkarma hedefi vardır. Bunu da ikinci devlet üniversitesiyle başarırız. 100 bin öğrenci şehre 1,5 milyar liralık bir ekonomik girdi sağlar” dedi.
Hacısalihoğlu, TTSO’nun Eylül ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ikinci devlet üniversitesinin şehrin olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, “Şehrimizdeki ekonominin canlı kalmasındaki en önemli etkenlerden bir tanesi de şehrimizin bir üniversite şehri, bir öğrenci şehri olmasıdır. Bugün 55 bini geçen öğrenci sayısının hepinizin daha önce bildiği gibi odamızın stratejik planında bu 5 yılda 100 bine çıkarılması programı vardı. Öğrenci sayısının 100 bine çıkarılması tabi sadece bir devlet üniversitesi ve vakıf üniversiteleriyle olmuyor. Özellikle de üzerinde durduğumuz ikinci devlet üniversitesinin kurulması çok önemli. Bu konuda epey bir çalışma oldu ve kamuoyu yavaş yavaş buna hazırlıklı hale geldi. Bizim bundan sonra yapacak olduğumuz ikinci devlet üniversitesinin kurulması konusundaki atılacak resmi adımları başlatmak. Önümüzdeki günlerde de bunu hep birlikte şehir olarak hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız. Bunu zaman içerisinde sizlere bilgilendirme yapacağız. Bu olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir. Çünkü şehrin ekonomik olarak, sosyal ve kültürel olarak gelişmesinde çok çok önemli” dedi.
Hacısalihoğlu, TTSO’nun stratejik planında da Trabzon’daki üniversite öğrenci sayısını 5 yılda 100 bine ulaştırma hedefinin bulunduğunu belirterek, “Bugün 100 öğrencilik bir şehir düşündüğünüz zaman bunun şehre bıraktığı para yıllık 1 milyar liranın üzerinde. Üniversitelerin de kendi bütçeleri ve yatırım bütçelerini göz önüne alırsak yaklaşık 1,5 milyar liralık bir katkı. Onun için bir taraftan turizmle uğraşırken bir taraftan da ekonominin bu tarafıyla da yakından ilgilenmemiz gerekiyor. Şunu da unutmayalım, o öğrenciler bizlerin çocukları, evlatları, onlara çok yakın ve iyi davranmamız gerekiyor ki gittikleri yerlerde bizlerin ve şehrimizin iyi reklamını yapsınlar. Ben bizler de üzerimize düşen fiziki altyapıyı yapmalıyız. Üniversitelerimizi hayata geçirmeliyiz” biçiminde konuştu.