Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
İNSANLIK DRAMI YAŞANMAKTA
 

İNSANLIK DRAMI YAŞANMAKTA

Bir süreden beri Suriye’de insanlık dramı yaşanmaktadır. Bir taraftan Amerika bir taraftan Rusya menfaatleri örtüştüğünden Suriye’de barışa yaklaşmamaktalar.

13 Şubat 2016 Cumartesi 12:39
Yazdır

Amerika Suriye’de İslami bir yönetim gelirse İsrail’in güvenliği tehdit altına girer endişesiyle Suriye’de mevcut iktidar Esat iktidardan gitmemesi gerektiği yönde bir takım faaliyetlere girerken Rusya’da sıcak denizlere ulaşma adına Suriye’de mevcut iktidar Esad ile dostluklarını sağlamlaştırma yönünde faaliyetlere girmektedir.

Dikkat edilirse her iki süper devlet mevcut iktidar yönetimde kalsın diye sanki anlaşmışçasına beraberce yol almaktadırlar. Her iki süper güç Esad iktidardan gitsin diye gayret gösteren gerek Özgür Suriye ordusuna ve gerekse Türkmenlere karşı barbarca muamele yapmaktadırlar. Her iki süper devlet Müslümanlar üzerine ağır bombalar atarak kan dökmektedir. Tabi bu barbarca bombalamalar kardeşlerimizin daha fazla ölmemesi için hicret etmelerine sebebiyet vermektedir. Daha önceleri yaklaşık üç buçuk milyon Suriyeli kardeşimiz ülkemize hicret etmişken devreye bir de Ruslar dahil olup kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırmaları sebebiyle kardeşlerimizden bir yüz bin kişi daha sınırlarımıza sığınmış bulunmaktadır.

Devletimiz bunca insanı barındırma yemek ısınmak gibi tabii ihtiyaçlarını gidermeye gayret ederken çok uluslu devletler yani Avrupa ve Birleşmiş Milletlere dahil ülkelerin hiç kıllarının kıpırdamadığına şahit olmuş durumdayız. Avrupa kendilerine sığınmacı gelmesin diye ülkemize para teklifi dahil her yolu denemeye çalışmaktadır. Neymiş efendim bu mülteciler Avrupa’nın dengesini sarsabilirlermiş!

Mülteci kardeşlerimiz yasal olmayan yollarla Avrupa’ya geçmeye çalışırken yüzlercesi çoğu zaman sağlam olmayan botlarla denizlere açıldıklarından bugüne kadar binlerce mülteci gerek gemilerinin batması ve gerekse botlarının batması sebebiyle bu dünyadan ayrılıp ahirete göç etmiş durumdadır. Denizlerimizde vefat eden insanların yarısından fazlası kadın ve çocuk oluşu bizleri inancımızdan gelen duygularla derinden sarsmaktadır. Belki hala hazırda basına yansımasa bile bana göre batan bu bot ve gemilerin pek çoğunun Avrupalı gizli servisler eliyle batırıldığı neymiş Avrupa sığınıp ta Avrupa’nın dengelerini sarsmamaları için batırıldığını düşünmekteyim. Böyle bir inancımı yazmadan önce Yunanistan’a sığınmak için denize açılan bir botun Yunanlı güvenlik güçleri tarafından botları delinerek batırıldığı haberini geçenlerde duyduğumda bu inancım daha bir sağlamlaştı ve bu yazıda yerini almış durumdadır. Avrupalılar ülkelerine Suriyeli mülteciler gelmesin diye mülteci kardeşlerimizin gemilerini botlarını batırmaktadır!

Öncelikle şunu açık olarak yazmak isterim ki hiç kimse bizden bunca mülteciyi sadece bizlerin misafir etmesini beklememeli. Avrupa eninde sonunda yaptığının sonucunu görme adına bu kardeşlerimizi kendileri de misafir etmek zorundadır. Suriye’de olan biten her şeyden en az Rusya ve Amerika kadar Avrupa ‘da sorumludur. Avrupa bu görevden bizlere sunmuş olduğu rüşvetle bu görevden asla kaçamaz.

Avrupa kendisinin güvenliğini bu kadar düşünüyorsa bu ülkenin iç işlerine burnunu sokmamalıydı. Bu kadar burnunu sokmuşken geri durması akıl ve izanla bağdaşmamaktadır.

Şu kesindir nasıl ki Amerika ve Rusya Afganistan’da  batmışsa eğer akıllarını başlarına almazlarsa  dökülmüş olan kanlar sebebiyle Rabbimiz razı olmadığından Suriye’de de Avrupa, Amerika ve Rusya  batacaktır…

Nizamettin BEKAR/TRABZON

Anahtar Kelimeler: Bir, süreden, beri, Suriye’de, insanlık, dramı, yaşanmaktadır, Bir, taraftan, Amerika, bir, taraftan, Rusya, menfaatleri, örtüştüğünden, Suriye’de, barışa, yaklaşmamaktalar
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur