Güzel Sanatlar Akademisi dekanı Prf.Dr. Sonay Çetin’in yönettiği panelde konuşmacı olarak FEF müzik bölümü öğretim görevlisi Özdemir Hafızoğlu, Yar. Doç. Dr. Zühal Dinç Altın, müzik öğretmeni Cemal Zihni Erener ve müzik öğretmeni Yasemin Uzun katıldılar.
İlk konuşmayı yapan Özdemir Hafızoğlu bestekar Sadettin Kaynak hakkında bilgi vererek”
Hafızlık bestekarlık ve solistlik yapan tek bestekardır.Karadeniz insanının özelliklerini taşıyan Sadettin Kaynak ne yaptığını iyi bilen bir bestekardı. Şarkılardaki ustalığı Cumhuriyet öncesi dönemini ve sonrasını günümüze aktaran en önemli kişidir” dedi
Cemal Zihni Erener ise Selahattin Pınar’ı anlatarak “İstanbul aşığı bir bestekardı.Özellikle Hicaz ve aksak usullerini en iyi kullanan bir sanatçı idi” şeklinde konuştu.
Yasemin Uzun konuşmasında Yahya Kemal Bayatlı’dan bahsederek “Türk edebiyatının en büyük şairlerinden biridir. Özelliği ise yazdığı birçok şiiri Türk sanat müziği olarak bestelenmiş olmasıdır. Türk edebiyatını en önemli 4 aruzcusundan biridir” ifadelerini kullandı.
Yar. Doç. Dr. Zühal Dinç Altun “ Yaptığımız anketlerde gördükki aile bireyleri müzik söz konusu olunca çocuklarını uzak tutma yoluna gidiyorlar. Halbuki adil olma, aile birliğine önem verme, fedakarlık, özgüven, sorumluluk, vatanseverlik yardımlaşma ve dayanışma saygı ve sevgi şiirlerde ve şarkılarda mevcuttur. Müzik bölümünde okuyan öğrencilere sadece şarkı ve türkü öğretilmiyor. Aile sevgisi, bayrak sevgisi vatan sevgisi öğretiliyor” dedi
KTÜ Güzel Sanatlar Akademisi Dekanı Prf. Dr. Sonay Çevik “ bu yıl ikicisini düzenlediğimiz “Şarkılarda Şiirlerde2 “ adlı panelimize katılan panelistlerimize Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen’e Trabzon ve Akçaabat Türk Sanat Müziği koro şeflerine ve izleyicilere teşekkür ederim” dedi.
Panelde Salih Kazancıoğlu ve Salim Önder bestekarların şarkılarından seslandirdiler.