Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil A PARTİ BASINI AĞIRLADI HAYATİ YAZICI, SİYASİ TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM” ’İMAR KOMİSYONU OLARAK KAMUOYU AÇIKLAMAMIZDIR’’ AKÇAABATLI GENCİN ACI SONU! Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum ARTIK İKLİMDEN DAHA HIZLI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ. AKÇAABAT’TA ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BÜYÜYOR AK Parti Kadın Kolları Türkiye 3’üncüsü oldu ASYA MARKET 11.ŞUBESİ AÇILIYOR AKÇAABAT ANADOLU LİSESİ BAŞARIYA DOYMUYOR. Trabzon heyeti Buhara’daki yatırım olanaklarını inceledi AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN NİSAN AYI İÇİN UYARI !
Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
 
GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”
GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”
 
Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum
Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum
MODERN ŞEHİR AKÇAABAT İÇİN İŞ BAŞINDAYIZ
 

MODERN ŞEHİR AKÇAABAT İÇİN İŞ BAŞINDAYIZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat genelinde yaptığı yenileme, iyileştirme ve tadilat çalışmalarıyla Akçaabat’a modern ve fonksiyonel bir çehre kazandırıyor.

7 Ağustos 2023 Pazartesi 17:24
Yazdır

Akçaabat Belediyesi tarafından Akçaabat’ta; şehrin en önemli simgelerinden biri olan Sahil Park yenileme işinden doğalgaz sonrası bozulan yolların parke ve geçici betonlama işine;  trafiği birçok manada rahatlatacak Atatürk Bulvarı düzenleme işinden Hamam Deresi Çevre Düzenlemesine kadar pek çok önemli iş eş zamanlı olarak yürütülüyor.

HAMAM DERESİ ÇEVRE PLANLAMASINDA SONA GELİNDİ

Olası bir doğal afetin yaşanmasını engellemek ve Hamam Deresi’nin bulunduğu alanın Akçaabatlılar tarafından daha kullanılabilir hale getirmek amacıyla paydaş kuruluşlarla işbirliği halınde yapılan Hamam Deresi Islahı ve Çevre Planlaması Çalışmasında sona gelindi.

Hamam Deresi üzerinde konuşlandırılmış olan eski Milli Eğitim Binası ve Balıkhane Binasının yıkılmasıyla çalışmalara başlanmıştı. Devamında ise araç yolunun altında kalan menfezde gerekli çalışmalar yapıldı; derenin üzerinde bulunan yapı, buradan kaldırıldı. Dere yatağı genişletildi ve DSİ tarafından derenin ıslahı yapıldı. Yoldaki kot farkı düzeltilerek olası bir durumda burada su baskınlarının yaşanmasının önüne geçildi.

Hamam Deresi’nin bulunduğu konum itibariyle kavşak noktası işlevinde olması sebebiyle yer altından geçen kanalizasyon, elektrik, doğalgaz, internet ve içme suyu gibi altyapı çalışmalarının ilgili kurumlarla birlikte düzenlemesi yapıldı.

Hamam Deresi Islahı ve Çevre Düzenleme çalışmasının meşakkatli olduğunu ancak sona gelindiğini vurgulayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “DSİ, TİSKİ, TELEKOM, TEDAŞ, AKSA ve Akçaabat Belediyesi olarak birçok kurumun Hamam Deresi’nde yapması gereken çalışmalar vardı. Hamam Deresi ve Çevre Düzenlemesi çalışmasında birçok çalışma yürüttük. Bu alanda yapılması gereken çalışmaların son aşamadayız. Hamam Deresi mevkiinde trafik düzenleme çalışmasını da yaptıktan sonra nihayetlendirip hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Derenin ıslahı bizim için büyük önem arz ediyordu. Karadeniz Bölgesi’nde yaşıyoruz ve bölgemiz fazla yağış alıyor. Olası bir durumda 1990’lı yıllarda Akçaabat’ımızda yaşanan sel felaketinin tekrarının yaşanmasını istemedik ve bunun önüne geçmek için tüm paydaş kuruluşlarla birlikte gereken çalışmaları yaptık. Uzun ve meşakkatli bir sürecin ardından sona geldik. Bu süreçte emeği geçen tüm paydaş kuruluşlarımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca hoşgörü ve anlayış gösteren, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Akçaabatlı hemşehrilerime de gönülden teşekkür ediyorum. Akçaabat’ımızın modern bir görünüm kazanması ve Akçaabatlılarımızın refah içerisinde yaşaması için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Akçaabat’a, Akçaabat sevdalılarına, hemşehrilerimize söz verdik; yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi söz uçar; eser kalır. Akçaabat’ımıza ve Akçaabatlılarımıza şehrimizde hayata geçirdiğimiz eserlerimizle hizmet etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

ATATÜRK BULVARI ŞEKİLLENİYOR

Atatürk Bulvarı’nda yapılan yol düzenleme ve kaldırım çalışmaları etap etap ve süratle ilerliyor.

Atatürk Bulvarının yeniden düzenlenmesiyle birlikte trafikte yaşanan olumsuzlukların da ortadan kalkması hedefleniyor.

Akçaabat Belediyesince düzenlenen Atatürk Bulvarınınım detayları ise şöyle; Atatürk Bulvarından  Hamam Çimeni Çarşısının önüne kadar kaldırımlar, otopark alanları, otobüs, minibüs ve taksi durakları yeniden düzenliyor.

Çalışmalar, ilk etapta Kaymakamlık binasının önünden başladı. Ardından Akçaabat Belediyesi önündeki yol, kaldırım ve otopark düzenleme çalışması yapıldı. Bu çalışmalarla birlikte Belediye binasının ön tarafında bulunan taksi durağı ve araçlar Atatürk Parkı’ndaki üst geçidin altına alındı. Minibüs ve otobüslerin yolcu alabilmeleri için cepler oluşturuldu. Kaldırımlar genişletildi. Hali hazırda çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmaları ve aydınlatma çalışmaları yapılıyor. Atatürk Bulvarı düzenleme işinin ilk etabı %90 tamamlandı. Belediye önünden devam eden ikinci etabında ise sona yaklaşıldı. Üçüncü etabı oluşturan Hamam Çimeni kısmı için ise hazırlıklar başladı. Bulvar üzerinde kaldırım düzenleme ve yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte trafik akışı daha rahat ve sağlıklı olacak. Belediye otobüsleri, yolcu minibüsleri ve turizm firmalarının araçları için yapılan duraklar sayesinde daha kolay yolcu alınabilecek. Yolcu indirme- bindirme cepleri sayesinde de vatandaşlar rahat ve düzenli olarak dolmuşlara ve otobüslere ulaşabilecek.

SAHİL PARK MODERN YÜZÜNE KAVUŞUYOR

Akçaabat Belediyesince bütüncül bir yaklaşımla ele alınan ve projelendirilen Akçaabat Sahil Parkı, daha modern ve fonksiyonel bir görünüme kavuşuyor.

Akçaabatlıların ihtiyaç ve görüşleri dikkate alınarak yenilenen Sahil Parkta 1.Etap çalışmaları kapsamında gelinen noktada sulama sistemi yenilendi, elektrik altyapısı, kamera, kanalizasyon, doğalgaz sistemlerinin altyapıları, sert zeminlerde modernizasyonlar yapıldı. 1. Etap çalışmaları içerisinde oyun grupları kuruldu; kuru havuz oluşturuldu.

Devam eden süreçte ise peyzaj çalışmaları, , oturma alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, dokuya ve mimariye uygun seyir terasları ve kafeteryalar, yöresel figür ve donatıların olduğu hatıra alanları, herkesin yararlanabileceği amfi tiyatro ve yöresel ürün satış reyonları oluşturulacak.

DOĞALGAZ SONRASI BOZULAN YOLLAR ONARILIYOR

2019 yılında sadece Yıldızlı ve Söğütlü Mahallelerine kadar ulaşan doğalgaz hattı günümüzde bu mahallelere ilaveten Yaylacık, Dürbinar, Orta, Çolaklı, Nefsipulathane, Yeni ve Kavaklı Mahalleleri sınırlına kadar ulaşmıştır.

Akçaabat Belediyesi, doğalgaz alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte şehrin muhtelif yerlerinde ve Yeni Mahalle’de doğalgaz sonrası bozulan yolları onarıyor; parke ve geçici betonlama çalışması yapıyor.

 


Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Belediye, Başkanı, Osman, Nuri, Ekim, Akçaabat, genelinde, yaptığı, yenileme, iyileştirme, ve, tadilat, çalışmalarıyla, Akçaabat’a, modern, ve, fonksiyonel, bir, çehre, kazandırıyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1912 2340 yolcusuyla ilk yolculuğuna çıkan Titanik transatlantiği, Newfoundland'ın güneyinde bir buzdağına çarparak battı, olayda 1.513 kişi öldü.
1918 Ağrı'nın kurtuluşu.
1921 İsyancı Ahmet Anzavur, Biga yakınlarında öldürüldü.
1920 Sacco ve Vanzetti adlarındaki iki İtalyan göçmeni, Massachusetts'te cinayet ve gasp suçlarıyla tutuklandılar. Yedi yıl sonra suçlulukları konusunda derin şüpheler mevcutken idam edilmeleri Amerikan adalet sisteminin bir ayıbı olarak kalmıştır.
1922 Kanadalı bilim adamları Frederick G. Banting ve Charles H. Best, şeker hastalığına karşı kullanılan insülini buldu.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur