Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
GELECEĞİN HUKUKÇULARI ADLİYE DE FUTBOL TURNUVASI COŞKU VE DOSTLUKLA TAMAMLANDI HAYDİ TRABZON, TAKIMIMIZA DESTEK VERELİM Yine MİLLİ GÖRÜŞ, yine MİLLİ DURUŞ YENİDEN REFAH İLE !!! Muratoğlu’ndan Çocuk Parkı Teşekkürü ULAŞIM ZAMLANIYOR NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI TRABZON’DA MUAY THAİ HEYECANI MİNİK KALPLERİN PERDESİ AKÇAABAT’TA ARALANIYOR ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ Bak'a sosyal medyadan siber saldırı. DOĞADAN SOFRAYA, AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ ZAMANI ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
ULAŞIM ZAMLANIYOR
ULAŞIM ZAMLANIYOR
 
NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI
NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI
 
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
Mustafa Balbay Mecliste Yemin Etti.
 

Mustafa Balbay Mecliste Yemin Etti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne kavuşmasının ardından 14.00'te Meclis kürsüsünde yemin etti.

10 Aralık 2013 Salı 19:49
Yazdır

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. Balbay, saat 14.00'de Meclis kürsüsünde yemin etti. CHP'liler Balbay'ı ayakta alkışlarken hükümetten sadece Zafer Çağlayan'ın alkışladığı görüldü.

BALBAY GENEL KURUL'DA

CHP İzmir Milletvekili Balbay, 4 yıl 9 aylık tutukluluk süresinin sonunda tahliye edildi ve 10 Aralık'ta ilk kez Genel Kurul salonuna ggirdi.

Balbay uzun yıllar Ankara'da gazetecilik yaptığından dolayı sık sık TBMMye geliyordu. Ancak gazeteciler Genel Kurul salonuna giremiyorlar. Girebildikleri en ileri nokta milletvekilleri kulisleri. Balbay da yıllarca milletvekilleri kulislerine kadar gazeteci olarak girmişti. ancak bugün ilk kez milletvekili sıfatıyla Genel Kurul salonuna girdi

KILIÇDAROĞLU İLE GELDİ

Meclis'e gelir gelmez Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamına çıktı.

SADECE ZAFER ÇAĞLAYAN ALKIŞLADI

CHP'liler ayakta karşıladı. Genel Kurul açılır açılmaz Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Balbay'ı yemin etmek üzere kürsüye davet etti. CHP'liler Balbay'ın kürsüye gidişini ayakta alkışladı. Hükümetten ise sadece Ekonomi Bakanı zafer Çağlayan’ın Balbay’ı alkışladığı görüldü.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ YOK

Balbay'ın yemin ettiği oturumda Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salonda değillerdi.

Genel Kurul'un hükümete ayrılan sıralarında en önde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oturuyordu.

MHP'LİLERİN DE ELİNİ SIKTI

Balbay yemin ettikten sonra Genel Kurul'da CHP sıralarının en önünde oturanların ellerini tek tek sıktı. Ardından MHP'lilere ayrılan bölüme de geçerek orada da en önde oturan MHP'lilerin ellerini sıkıp yerine geçti.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Balbay'ı kürsüden kutlayarak ''Yemin etmesinin 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne denk gelmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Çiçek, uzun süredir tutuklu olanların da özgürlüğe kavuşmaları dileklerini iletti.

KILIÇDAROĞLU İLE BULUŞTU

Esaretten kurtulan Mustafa Balbay, Sincan Cezaevi'nden çıktığında ilk halka yemin etti bugünse Meclis'te milletvekili yeminini edecek. Balbay Meclis'ten önce de gazetesi Cumhuriyet Ankara Büro'ya gitti. Cumhuriyet Muhabiri Sinan Tartanoğlu Balbay'ın ilk gününü dakika dakika takip etti.

08:30 Mustafa Balbay Başkent Üniversitesi Ayşe Ablo Koleji'ne çocukları Yağmur ve Deniz'i bıraktı. Okul müdürü ve öğretmenlerle  görüşen Balbay gazetecilerle de sohbet etti: İçeri girerken aklımda tek çocukların eğitimi vardı. Bugün onu başardım hayat gerçekten bugün başladı. Kardeşim geldi şimdi eve gidiyorum birlikte kahvaltı yapacağız. Sonra gazeteme uğrayacağım. En sonunda da Meclis'e gideceğim.

'Elimi attığımda sevdiğime çarpmak çok güzeldi'

Mustafa Balbay, "4 yıl 9 ay sonra geceyi ilk kez evinizde geçirdiniz, ne hissettiniz?" sorusu üzerine, duygularını şöyle dile getirdi:

"Ranzada elinizi attığınızda demire çarparsınız. Dün akşam elimi attığımda sevdiğime çarpmak çok güzeldi. Onunla olmak, ona dokunmak çok güzeldi. Ranzada gözünüzü açtığınızda demir pencere vardı. Burada gözümü açtığımda çok güzel bir avize ve duvarda çok güzel tablolar vardı. Her şeyiyle bambaşka bir şey. Özgürlük zaten yaşamın bütünü. Her an sadece dışarıda olmak da değil özgürlük. İnsanın sevdikleriyle olması, insanın güzel bir güne başlaması, güzel bir günü bitirmesi, gerçekten dün onları hissettim."

09:00 Balbay çocuklarını okula bıraktıktan sonra evine geri döndü.

10.05: Cumhuriyet, gazetemiz yazarı ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ı bekledi. İzmir’den bir otobüs yola çıkan “Balbay’a Özgürlük Grubu” gazetemizin önüne geldi. CUMOK’ların da hazır bulunduğu gazetemizde, Balbay’ı karşılamak isteyen pek çok yurttaş kar yağışı altında heyecanla Balbay’ın gazeteye giriş yapmasını İzmir Marşı’yla beklediler.

10:20: “Her yer Taksim her yer direniş”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atılırken gazetemiz önünden geçen araçlar marş ve sloganlara kornalarıyla destek verdi. Hep bir ağızdan İzmir Marşı söylendi.

10:25: Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesine gitmek için evinden ayrıldı.

10:35 Mustafa Balbay gazetesi Cumhuriyet'te... Sevgiseliyle karşılanan Balbay herkesle kucaklaştı.

10:40 Ve Mustafa Balbay 4 yıl 278 gün sonra masasında.

12:30 Cumhuriyet yazı işleri toplantısına katılan Balbay yarınki manşeti verdi.

13:00 Cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Meclis'e geldi.

Balbay, eşi Gülşah Balbay ile birlikte Meclis'i gelişinde partisinin Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Bülent Tezcan tarafından karşılandı.

Gazetecilerin soruları üzerine Balbay, "Bu kapıdan gazeteci olarak çok girdim. İlk defa milletvekili olarak giriyorum. Gerçekten heyecanlıyım. Bu Meclis'i çok önemsiyorum. Ne olursa olsun her şeyin üzerinde... Kendimce 550 kişiyle birlikte yapabileceğimiz çok şey var diye hayal ediyorum. İlk adımı beraber atıyoruz."

Balbay, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki makam odasına geçti. Görüşmede CHP'li milletvekilleri de hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu'yla sohbet eden CHP İzmir Milletvekili Balbay, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğinden dolayı teşekkür etti.  Balbay; "Beni CHP saflarına katttığınız için çok güçlü hissettim. Genel Başkanım ben şu anda hazırım. Önümüzdeki süreçte de ne düşerse önümüzde yerel seçimler var. Ben çok çalışacağım. Görev vereceğiniz yerlerde belediye başkan adayının yardımcısı ben olacağım. Hep beraber çalışacağız. Sizin enerjinize yetişir miyim bilmiyorum" demesi üzerine Kılıçdaroğlu; "İçeride büyük bir enerji biriktirdiniz, onu göreceğiz" diye espri yaptı.

Görüşme sırasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi; "Balbay'ın özgürlüğüne kavuşması bizim için büyük bir mutluluk. Ama bu mutluluk buruk bir mutluluk. Balbay özgürlüğüne kavuştu ama hala tutuklu milletvekilleri var, gazeteciler, avukatlar, belediye başkanları,askerler var. Baktığınız zaman çok sayıda aydının hapishanelerde çürüdüğünü görüyoruz. Daha vahimi hapishanelerde ölüme yatırılanlar var, tedavi edilmeyenler var. Türkiye bunları aşmak zorundadır, dünyaya rezil oluyoruz, demokrasimiz yara alıyor. Umuyorum Balbay bir başlangıç olur ve Türkiye bu kirliliklerinden tümüyle arınmış olur."

Bir bölümü basına açık gerçekleşen görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.

Bu arada Balbay, asansöre giderken karşılaştığı BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile de kucaklaştı.

Anahtar Kelimeler: CHP, İzmir, Milletvekili, Mustafa, Balbay, 4, yıl, 277, gün, sonra, özgürlüğüne, kavuşmasının, ardından, 1400'te, Meclis, kürsüsünde, yemin, etti ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1917 Bolşevik lider Lenin sürgünde bulunduğu İsviçre'den Rusya'ya döndü ve Sosyalist Devrim'in başlatılması çağrısında bulundu.
1925 Tanin gazetesi süresiz kapatıldı.
1941 II. Dünya Savaşı: 500 Alman uçağı Londra'yı bütün gece bombaladı.
1943 Dr. Albert Hofmann, LSD'nin psychedelic (sanrı yaratan, hayal gördüren) etkilerini keşfetti.
1946 Suriye, Fransız Mandasıyken bağımsızlığını kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur