Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TRABZON’DA MUAY THAİ HEYECANI MİNİK KALPLERİN PERDESİ AKÇAABAT’TA ARALANIYOR ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ Bak'a sosyal medyadan siber saldırı. DOĞADAN SOFRAYA, AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ ZAMANI ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil A PARTİ BASINI AĞIRLADI HAYATİ YAZICI, SİYASİ TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM” ’İMAR KOMİSYONU OLARAK KAMUOYU AÇIKLAMAMIZDIR’’ AKÇAABATLI GENCİN ACI SONU! Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum ARTIK İKLİMDEN DAHA HIZLI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ.
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
 
Bak'a sosyal medyadan siber saldırı.
Bak'a sosyal medyadan siber saldırı.
 
MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ
MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ
Ortahisar Belediyesi Creatiny Roket Takımı TEKNOFEST’te ikinci oldu
 

Ortahisar Belediyesi Creatiny Roket Takımı TEKNOFEST’te ikinci oldu

Ortahisar Belediyesi tarafından desteklenen Ortahisar Belediyesi Creatiny Roket Takımı TEKNOFEST 2022 bünyesinde yapılan Yüksek İrtifalı Roket Yarışması kategorisinde ikinciliği elde etti.

5 Eylül 2022 Pazartesi 18:17
Yazdır

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) mühendislik fakülteleri öğrencilerinin oluşturduğu Creatiny Ortahisar Roket Takımı, ‘Fırtına’ isimli orta irtifalı bordo-mavi renkli bir adet roket ve yüksek irtifalı kırmızı-beyaz renkli bir adet roketle yarışmaya katıldı. Creatiny Ortahisar Roket Takımı “Fırtına” isimli roketiyle yüksek irtifalı roket kategorisinde ikincilik elde ederek derece elde eden tek takım oldu. Bu kategoride yarışmaya katılan diğer 21 takımın hiçbirisi görevleri başarıyla tamamlayamadıklarından dolayı dereceye giremedi. Yüksek irtifalı roket kategorisinde birincilik elde eden takım olmadı.

“ÇOK YOĞUN GAYRET GÖSTERDİLER”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TEKNOFEST’te Trabzon’dan ilk defa bir takımın roket yarışmasında ikinciliği elde ettiğini belirtti. Roket Takımı’na verilen desteğin karşılıksız kalmadığını dile getiren Başkan Genç, “Takımımıza sonuna kadar güveniyorduk. Gerçekten de hepsi çok zeki ve yetenekli çocuklar. İnşallah ilerleyen yıllarda bu ekip bilim ve teknoloji alanında önemli görevlerde yer alır. O potansiyelleri fazlasıyla mevcut. KTÜ zaten mühendislikte rüştünü ispatlamış, marka bir üniversitemiz. Ekibimiz de kendilerine verdiğimiz desteği boşa çıkarmadı. İkincilik elde ettiler. Bütün ekip arkadaşlarımızı gösterdikleri bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Çok yoğun çaba harcadılar. İmkân verildiğinde çok büyük işler başaracaklarını bir kez daha gösterdiler. İnşallah önümüzdeki yıllarda birincilik elde ederler.” diye konuştu.

“DERECEYE GİREN BAŞKA TAKIM YOK”

Takımın Yüksek İrtifa Roketi Sorumlusu Umut Genç isimli öğrenci yüksek irtifa kategorisinde yarışan 21 takım arasından dereceye giren tek takım olduklarını dile getirerek şöyle konuştu: “4 Ağustos 2022’de Aksaray’da ROKETSAN gözetiminde ürettiğimiz roketlerin uçuşları gerçekleştirildi. Burada başarı elde eden roketler Teknofest Samsun’da sergilendi.  Adları Fırtına olan roketlerimizden, orta irtifa roketimiz  bordo mavi renkteydi. Fırtına isimli yüksek irtifalı ve kırmızı beyaz renkli olarak tasarladığımız roketimiz yarışmada dereceye giren tek roket oldu. Roketimizi başarıyla yere indirdik. Fakat roketimizde faydalı yük diye tabir ettiğimiz ünite zarar gördüğü için ikinciliği elde ettik. Kategorimizde birinci olan takım yok. Diğer takımlar başarıyla görevi yerine getiremedi. Bizden başka bu kategoride görevi başarıyla tamamlayan takım yok. Geçen yıl Trabzon’da ilk defa roket üretmiştik. Bu sene de yüksek irtifalı ilk roketi ürettik. Teknofest’te dereceye gireceğimize yürekten inanıyordum.  Bize destek veren başta Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç ile Özel Kalem Müdürü Hasan Selim’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca üzerimizde emeği geçen takımımızın danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Rafet Çağrı Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Murat Sekban’a, dekanlarımıza ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya da teşekkürlerimi iletiyorum.”

 

 

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediyesi, tarafından, desteklenen, Ortahisar, Belediyesi, Creatiny, Roket, Takımı, TEKNOFEST, 2022, bünyesinde, yapılan, Yüksek, İrtifalı, Roket, Yarışması, kategorisinde, ikinciliği, elde, etti
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1917 Bolşevik lider Lenin sürgünde bulunduğu İsviçre'den Rusya'ya döndü ve Sosyalist Devrim'in başlatılması çağrısında bulundu.
1925 Tanin gazetesi süresiz kapatıldı.
1941 II. Dünya Savaşı: 500 Alman uçağı Londra'yı bütün gece bombaladı.
1943 Dr. Albert Hofmann, LSD'nin psychedelic (sanrı yaratan, hayal gördüren) etkilerini keşfetti.
1946 Suriye, Fransız Mandasıyken bağımsızlığını kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur