Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
MECLİSTE 2023 YILININ HESABI GÖRÜŞÜLECEK MÜFTÜLÜK HİZMET BİNASI YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞTU Genç Ticaret Elçileri Eğitimleri Tamamlandı Başkan Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kutladı GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR” BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME TESOB heyetinden Başkan Genç’e hayırlı olsun ziyareti BAŞKAN EKİM’DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI TESOB kursiyerleri Konya ve Ankara’da hediyelik eşya sektörünü inceledi 108. YIL DÖNÜMÜ KUT’ÜL AMARE ZAFERİ KUTLU OLSUN Başkan Kaya: “Ortahisar’da bozuk ve kullanışsız yol kalmayacak” TATSO’nun 20. Yılı Berlin’de kutlandı, törene Başkan Çelebi de katıldı "AKÇAABAT İLÇEMİZDE “ İMECE” TOPLANTILARI START VERDİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASINA YOĞUN İLGİ BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı.. Genç öğretmen adayları duayenleri ile buluştu Fatih Erbakan'dan Pulat'a başarı beratı! Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu: "Düzköy MYO İçin Müjde Verdi" TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı
GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR”
GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR”
 
BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME
BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME
 
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
Rektör Âşıkkutlu, Deprem Bölgesini Ziyaret Etti
 

Rektör Âşıkkutlu, Deprem Bölgesini Ziyaret Etti

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illere ve bölgedeki üniversitelere ziyaretlerde bulundu.

7 Mart 2023 Salı 07:18
Yazdır

Tarihin en büyük felaketlerinden biri olan ve 11 ili birden etkileyen deprem bölgesine ekibiyle birlikte ziyarette bulunan Âşıkkutlu, bölgedeki üniversite rektörleriyle de görüştü. 27 Şubat 2023 Pazartesi günü deprem bölgesine hareket eden Âşıkkutlu’ya, bölgedeki ziyaretleri sırasında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Karal ve Prof. Dr. Hüseyin Serencam da eşlik etti.

Rektör Âşıkkutlu, yapmış olduğu ziyaretle ilgili bilgi vererek: “Tarihimizin en büyük afetlerinden olan ve 11 ilimizi birden etkileyen depremden sonra üniversite olarak vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve yaralarımızı sarmak amacıyla hemen yardım çalışmalarına başlamıştık.  Trabzon Üniversitesi olarak deprem bölgesine bir ekip sevk etmiştik. Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü’nün Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı’ndan 5 öğretim elemanı başta olmak üzere gönüllü personellerimiz ve Sivil Savunma İtfaiyecilik programından gönüllü öğrencilerimiz arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak için deprem bölgesine hareket etmişti. Bizler de bölgedeki durumu yerinde görmek için deprem bölgesine gittik.” dedi.

Trabzon Üniversitesi’nin deprem bölgesindeki üniversitelere her türlü desteği sürecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önemli katkılarıyla yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete giren Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezinin açılışına da katılan Rektör Âşıkkutlu, “Bu açılışta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile görüştük ve kendisinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi’ni ziyaret ederek rektörlerle görüştük. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizle taziyelerimizi ileterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Asrın felaketinin yaralarını hep birlikte sarmak için verdikleri mücadeleden dolayı üniversite yöneticilerine teşekkürlerimizi ilettik. Trabzon Üniversitesi’nin bölgedeki üniversitelere her türlü desteğinin süreceğini ifade ettik.” diye konuştu.

Ziyaretlerimiz deprem gerçeğine dair akademik çalışmalara yön verecek

Rektör Âşıkkutlu, üniversite olarak bölgeye ellerinden geldiğince her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek “Ülke olarak yaşadığımız felaketin yaralarını hep birlikte saracağız. Yapılan ziyaretler doğrultusunda destek çalışmalarımızın bundan sonraki aşamaları ve içeriği hakkında değerlendirmeler yapacağız. Devletimizin ilgili kurumları başta olmak üzere, tüm resmî kurumlara buralarda yürütmüş oldukları çalışmalardan dolayı tüm personelimize ve gönüllü öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin bir daha böyle hiçbir felaket yaşamamasını temenni ediyorum. Bu vesile ile depremde hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Üniversitesi, Rektörü, Prof, Dr, Emin, Âşıkkutlu, Kahramanmaraş, merkezli, depremden, etkilenen, illere, ve, bölgedeki, üniversitelere, ziyaretlerde, bulundu
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1903 Alberta'da (Kanada) meydana gelen toprak kaymasında 70 kişi öldü.
1916 Kut'ül Ammare Kuşatmasında Halil Kut Paşa komutasındaki 6. Ordu Irak cephesinde Kut'ül Ammare kasabasında İngiliz Mezopotamya ordusunu teslim aldı.
1939 Türk güreşçileri Yaşar Doğu ve Mustafa Çakmak 66 ve 87 kilolarda Avrupa ikincisi oldu.
1945 İtalya'daki Alman birlikleri teslim oldu.
1945 Sovyet tankları Berlin'e girdi. Sovyet askerleri şansölyelik binasının kapılarını zorlarken, Nazi lider Adolf Hitler, tabancayla intihar etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur