Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
SANAT BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN PANZEHRİDİR
 

SANAT BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN PANZEHRİDİR

Güzel ilçemizin sloganı haline gelen “Kültür Sanat Turizm ve Spor Şehri Akçaabat” ifadesi ilçemizde var olan değerlerin adeta kelimelerle telaffuz edilen biçimidir. Akçaabat olarak bu sloganın hakkını tam anlamıyla vermeye gayret ediyoruz.

29 Temmuz 2019 Pazartesi 18:32
Yazdır
İlçemizde adeta gelenek haline gelen, bu yıl 29.’sunu düzenlediğimiz  Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalini 18-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden tamamladık. Festivalimiz sadece ilçemize değil, bunun yanında ilimize de bölgemize de katkı sağlayan  büyük bir Uluslararası Kültür ve Sanat organizasyonudur. Bu organizasyon sayesinde Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyor; aynı zamanda Trabzon’a destek oluyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından halk oyunları ekipleri geliyor. Kendi yörelerine ait gösterilerini yapıyor. Kendi kültürlerini bize tanıtıyorlar ve onlar da bizim kültürümüzle tanışıyorlar. Adeta Akçaabat medeniyetlerin kesişme merkezi haline geliyor. Biz bu yüzden diyoruz ki “Akçaabat Halk Danslarının Kaynaşma Merkezidir, Horonun Başkentidir.”

Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları festivalimiz çok yönlü bir festivaldir. Festivalimizin bünyesinde, Belediyemizce Haziran  ayı içerisinde başlattığımız ve festival başlangıcına kadar devam eden Voleybol, 3*3 Sokak Basketbolu ve Penaltı turnuvaları düzenlendi. Bu spor organizasyonuna yüzlerce sporcu katıldı. Çok güzel kardeşlik müsabakaları düzenlendi. Bunun yanında festival kapsamında yine uluslararası boyutta fotoğraf ve resim sergileri düzenledik. Biz bu yüzden diyoruz ki “Sanat ve spor boyutu güçlü olmayan bir medeniyet güçsüz kalır.”

Bunun yanında festivalimizde yöresel sanatçılarımızın da yer aldığı konserler düzenlendi. Gerçekten çok başarılı sanatçıları ağırladık. Çok renkli anlara tanık olduk. Trabzon Sporumuza destek olmak için Bordo Mavi gece düzenledik. Akçaabat Bordo Mavi renklere büründü. Akçaabat dolu dolu eğlendi. Akçaabat kaynaştı.

Festivalimize baktığımızda Akçaabat her yerdeydi. Orağın yedisinde Hıdırnebi Yaylasındaydık. 20 ve 21 Temmuzda Trabzon Meydan parkındaydık. Sadece bununla kalmadı,  festivalin ardından Akçaabat’ın adı Giresun’da, Edirne’de Artvin’de, İstanbul’da, Manisa’da, Antalya’da, Gaziantep’te, Azerbaycan’da ve Bulgaristan da yankılandı.

Festivalimize bu yıl adeta ziyaretçi akını yaşandı. Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu, Trabzonlu hemşehrimiz Ak Parti Ordu Milletvekili Ergun Taşçı, TBMM Başmüşaviri Akçaabatlı hemşerimiz Hikmet Çolak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Ak Parti eski Milletvekili ve Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Ali Kemal Başaran, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sebahattin Yazıcı, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ortahisar İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, Akçaabat Emniyet Müdürü Volkan Özeren, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Ak Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelenk Sürmen,  Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, Esnaf Kefalet Kooperatifi Odası Başkanı İsmail Bulut, Ziraat Odası Başkanı M. Hikmet Eyüpoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Festival Sponsor Firmaları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş 29. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivaline katıldılar.

Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Desteğini esirgemeyen sponsor firmalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Kültür, sanat, turizm ve spor şehri olan Akçaabat’ımızda, herkese örnek olacak bir festival gerçekleştirdik. 4 gün devam eden ve festival boyunca bizleri yalnız bırakmayan milletvekillerimize, bürokratlarımıza, iş adamlarına, geleneksel hale gelen festivalimizin 25 yılında büyük emekleri olan Şefik Türkmen Başkanımıza, protokolün diğer üyelerine, mahalle muhtarlarımıza, basın mensuplarına, ekip rehberlerine, kolluk kuvvetlerine, festivalimizin her alanında görev alan bütün çalışanlarımıza, sunucumuz Bülent Mumcu’ya ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nde tekrar sizlerle bir arada olmak dileğiyle. Kalın sağlıcakla…

Osman Nuri EKİM

Akçaabat Belediye Başkanı

 

1-477.jpg

2.-017.jpg

2-530.jpg

3-448.jpg

5-325.jpg

6-253.jpg

7-213.jpg

8-174.jpg

9-150.jpg

10-129.jpg

11-111.jpg

Anahtar Kelimeler: Güzel, ilçemizin, sloganı, haline, gelen, “Kültür, Sanat, Turizm, ve, Spor, Şehri, Akçaabat”, ifadesi, ilçemizde, var, olan, değerlerin, adeta, kelimelerle, telaffuz, edilen, biçimidir, Akçaabat, olarak, bu, sloganın, hakkını, tam, anlamıyla, vermeye, gayret, ediyoruz
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur