Buradan çıkarılan sebze ve meyveciler yerlerine dönmek istiyorlar.Sebze ve meyve satıcılarının içinde bulunduğu eski Belediye dükkânları yıkılıp yeni bir projeyle modern görünümlü bina inşa edildi.
Buradaki sebze ve meyveciler Milli eğitim müdürlüğü binasının aralığında yapılan geçici tezgâhlara yerleştirildi. Yeni belediye dükkânlarının olduğu yere sebze ve meyvecilerin alınmayacağı açıklanınca, dükkân sahipleri ve meyveciler hayal kırıklığına uğradılar.
Dükkan sahipleri sebze ve meyvecilerin buraya gelmemesi buradaki iş potansiyelinin sıfırlanacağını belirterek “ Burada çeşitli iş yapan dükkanlar açılacak. Ancak burada pazarcı esnafı olmazsa kimse iş yapamaz.Belediye başkanının bu konuya titizlik göstermesini bekliyoruz” dediler.
Balıkhane aralığına geçici olarak gelen sebzeciler ve meyveciler ise “ Biz eski yerimizden ayrılırken bina yapılınca tekrar yerinize geleceksiniz diye söz verildi. Ancak Bina tamamladığında bize yeni bir yer arayışı olduğunu duyduk. Yaptığımız müracaatta bu konunun gerçek olduğunu Belediye Başkanı Şefik Türkmen Sebze ve meyveciler dernek başkanı Mustafa Kahraman’a söylediğini üzüntüyle öğrendik. Bizler vergisini veren çocuk okutan geliri sınırlı esnafız. Belediye bizi mağdur etmesin Yeni yapılan dükkânların kiracıları da bizlerin oraya gelmesini istiyor” şeklinde konuştular.
Akçaabat sebze ve meyveciler derneği başkanı Mustafa Kahraman ise “ Akçaabat’ta bir avuç seyyar sebze ve meyveci esnafımız var. Belediye bu insanlara Akçaabat’ta yer aramak yerine, başkanın seçim vaatlerinde söz verdiği gibi yeni yalpan yerde modern tezgahlar yapmalı . Sebze ve meyvecileri eski yerine göndererek sıkıntılarını gidermeli” dedi