Halk Eğitimi Merkezi Müdürü; merkez bünyesinde mesleki ve teknik kurslardan okuma-yazma kurslarına, sosyal-kültürel kurslardan aile eğitimlerine, hijyen eğitimlerinden bağımlılıkla mücadele eğitimlerine kadar pek çok alanda kurs açtıklarını ifade etti. Ayrıca merkez bünyesinde YGS-LYS öğrencilerine yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kursları açıldığını, ilçe çapında açık öğretim ortaokul iş ve işlemlerinin yürütüldüğünü, vatandaşlara yönelik çeşitli seminer, panel ve sosyal etkinliklerin düzenlendiğini belirten TÜRKOĞLU; 2015-2016 Eğitim yılı (1 Eylül 2015-31 Mart 2016) içerisinde toplam 472 kurs açıldığını, bu kurslara 7201 bayan, 4376 erkek olmak üzere toplamda 11577 kursiyerin kayıt olduğunu ifade etti.
Merkez binada bulunan hasır örme, kazaziye, ahşap boyama, pastacılık, 4-6 yaş çocuk etkinlikleri, el sanatları, giyim üretim teknolojisi, mefruşat, yabancı dil, bilgisayar kullanımıkurslarını gezereköğretmen ve usta öğreticilerden kurslar hakkında bilgi alan Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL; kursiyerlerle sohbet ederek yapılançalışmaları yerinde inceledi.
Kurs çeşitliliği ve yapılan çalışmalardan oldukça memnun kalan Kaymakam Soner ŞENEL; kuyumculuk teknolojisi ve el sanatları alanında yapılan çalışmalarda, yöresel motif ve unsurlarınkullanılmasının önemine değinerek özellikle mesleki kursların gelir ve istihdam sağlayıcı yönlerinin ön plana çıkarılması ve kursların aile ekonomisine katkı sağlar hale getirilmesinin önemini vurguladı.
Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL günümüzde hayat boyu öğrenme anlayışının çok önemli olduğunu, bu anlayışın toplumca içselleştirilmesinde yaygın eğitim kurumlarının oldukça büyük bir sorumluluğu olduğunu belirtti.
İlçemizin gerek nüfusu, gerekse sosyo-kültürel yapısı ve tarihi dokusuylayaygın eğitim faaliyetleri açısından oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, bu kapsamda Akçaabat Halk Eğitimi Merkezinin önemli bir misyonu üstlendiğini ifade etti.