Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
Şike Davası'nda Karar Açıklandı
 

Şike Davası'nda Karar Açıklandı

Şike Davası'nda Aziz Yıldırım beraat etti

9 Ekim 2015 Cuma 20:15
Yazdır
Futbolda şike davasında, sanık Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tüm suçlardan beraatine karar verildi. DVD ve dinleme tapeleri yok hükmünde sayıldı, imha kararı verildi. Şike ve örgüt suçlarından tüm sanıklar beraat etti. Mahkeme, 'şike' sanıklarının tazminat davası açabileceğine karar verdi

 

Şike Davası’nda Fenerbahçe Başkan Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın yargılandığı mahkeme sona erdi. Şike davasında, sanık Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tüm suçlardan beraatine karar verildi. DVD ve dinleme tapeleri yok hükmünde sayıldı, imha kararı verildi.  Şike ve örgüt suçlarından tüm sanıklar beraat etti. Mahkeme, 'şike' sanıklarının tazminat davası açabileceğine karar verdi.

SON DURUŞMADA NELER YAŞANDI?
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasının duruşması saat 16.00'da başladı. Duruşmaya Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Tayfur Havutçu, Serdal Adalı ve İlhan Ekşioğlu ve Mecnun Otyakmaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanık katıldı.

Duruşmada söz alan Trabzonspor Kulübü avukatı, "Savcı verdiği mütalaa ile 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı hiçe saymaktadır. 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar, Yargıtay tarafından da onaylanmıştır. Mütaala ile savcı, yüksek yargının kararını bozmuştur. Mütalaa düşündürücüdür" ifadelerini kullandı. 

Aziz Yıldırım, "4 yıl 3 aydır bu mahkeme sürüyor. Onur mücadelesi yapan bir topluluk var burada, yüksek adaletin oluşmasını talep ediyor. Şahsım ve arkadaşlarım adına beraat talep ediyorum" dedi.

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar beraatlerine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, saat 17:40'ta karar vermek üzere duruşmaya ara verdi. 

YILDIRIM KAFETERYADA BEKLEDİ
Aziz yıldırım ve beraberindekiler, mahkeme kararını adliyenin kafeteryasında bekledi. 

VE BERAAT KARARI
Ve mahkemenin başlamasında 4, aradan 2 saat 10 dakika sonra karar açıklandı. Tüm sanıklar için "şike" ve "örgüt kurma" suçlarından kararı verildi. Tüm suçlamalardan beraat verilen sanıklar için tutuklu olanlar hakkında tazminat yolunun açık olduğu kararı alındı. Soruşturma ve dava aşamasında elde edilen DVD ve dinleme tapeleri yok hükmünde sayıldı ve imha kararı verildi.

BUGÜNE NASIL GELİNMİŞTİ?
3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma sonrasında şike iddiaları üzerine dava açılmıştı. Dava sürecinde 1 yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'şike yapmak ve örgüt kurmak' suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. Cezanın onanmasının ardından Aziz Yıldırım ile birlikte 6 sanık 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliği gerekçe gösterip yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etmişti. Talebi haklı bulunan Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıktı. Öte yandan yine Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı ve Fenerbahçeli yöneticisi Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava da bu davayla birleştirilmişti.

Anahtar Kelimeler: Şike, Davası'nda, Aziz, Yıldırım, beraat, etti
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur