Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
Tarihe Geçecek Bir Sempozyum
 

Tarihe Geçecek Bir Sempozyum

AKÇAABATA YAKIŞIR BİR SEMPOZYUM

29 Nisan 2013 Pazartesi 19:03
Yazdır

Akçaabat Belediyesince, “Dünden Bugüne Akçaabat” Konulu Sempozyum Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde ve Salon Saray’da 26-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

 

Akçaabat tarihinde ilk kez gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye’nin birçok ilinden akademisyenler ve alanlarında uzman araştırmacı toplam 66 kişi katıldı. 16 oturumdan oluşan sempozyum 26 Nisan Cuma günü başladı. Saat 10.00’da gerçekleştirilen açılış töreninde Akçaabat Belediyesi Halkoyunları ekibinin bir gösteri sundu. Osmanlı Arşivleri Genel Müdürlüğünden ARGE Müdürü Vahap Sayın’ın verdiği kısa bilgini ardından ”Osmanlı Belgeleri’nde Akçaabad” adlı sergi gezildi. Fuaye Salonu’ndaki kokteyl esnasında katılımcılar birbirleriyle sohbet etme imkanı buldu. Saat 10:30 da Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde Atilla Alp BÖLÜKBAŞI’nın hazırladığı “Dünden Bugüne Akçaabat” adlı 7 dakikalık görsel sunumun ardından Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN bir konuşma yaptı.

 

 

 

 

Saat 14.00’da başlayan ilk oturuma Prof. Dr. İlhan ŞAHİN başkanlık etti. Her bir konuşmacıya 15 dakikalık süre verilen oturumda sunulan bildiriler ilgiyle izlendi. Oturumlarda genel olarak; tarih, dil ve edebiyat, halkbilimi, eğitim ve öğretim, spor, tarım, sanayi ve ticaret, sanat, kent ve mimari başlıkları altında Akçaabat tarihi konuşuldu. Oturumlar eş zamanlı olarak Erol Günaydın Sanat Merkezi ve Saray Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumu izleyemeye gerek ilçeden gerekse ilçe dışından gelen katılımcılar memnuniyetlerini sık sık dile getirdiler. İki gün süren sempozyumun kapanış konuşmalarında ortak açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN, Prof.Dr. İlhan ŞAHİN, Prof.Dr. Salih AKKAŞ, Prof.Dr. Haşim KARPUZ, Prof.Dr. Fethi GEDİKLİ; sempozyumun çok başarılı geçtiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda da sık sık yapılaması konusunda ortak görüş bildirdiler. Sempozyumda konuşmacılara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler sunuldu.

 

 

28 Nisan Pazar günü Akçatepe Tesisleri’nde yapılan kahvaltı ile sona eren organizasyon sonunda, organizasyona dair memnuniyetlerini belirten katılımcılar, Akçaabat’ın görsel güzelliği ve tarihi karşısında adeta büyülendiklerini dile getirdiler. Akçaabat Köftesi’ni ilçemizin çeşitli restoranlarında tadan katılımcılar köfteyi övgüye değer buldular. Organizasyon boyunca herhangi bir aksaklık yaşanmamasından ötürü de teşekkürlerini ilettiler.

Akçaabat’ta ilk kez düzenlenen sempozyuma katılım bazı oturumlarda fazlayken bazı oturumlarda ise azdı. Genel itibariyle talebin fazla olmaması manidardı. Geniş kapsamda gerçekleştirilen sempozyumun, kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat’ın ileriye dönük gelişimsel sürecine katkı sağlayacaktır. Son zamanlarda gerçekleştirilen etkinliklerle Akçaabat bölgede ön plana çıkmaya başlamıştır.

 

 

Anahtar Kelimeler: AKÇAABATA, YAKIŞIR, BİR, SEMPOZYUM
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur