Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
Trabzon’dan Bitlis’e kardeşlik sofrası
 

Trabzon’dan Bitlis’e kardeşlik sofrası

Her akşam Trabzon’un ayrı bir ilçesinde gerçekleştirdiği halk iftarları ile Trabzonluları bir araya getiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, iftar sofrasını bu kez Bitlis’te kurdu.

14 Haziran 2017 Çarşamba 07:02
Yazdır

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi ile kardeş belediye olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bu ilçede iftar programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesinin Adilcevaz’daki iftar programı Kanuni Mehteran Takımının konser yürüyüşüyle başladı ve Adilcevaz Belediye meydanında devam etti. Burada Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterilerinin ardından konuşmalar yapıldı. Ezanının okunması ile birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişi bir arada oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.

 

GÜRSOY: TRABZON İLEDAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

İftar programının açılış konuşmasını yapan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kardeşlik ve gönül sofrasında bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Trabzon Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı kardeşlik ve gönül sofrasında bir aradayız. Burada Ramazanın bereketini hep birlikte paylaşıyoruz. Adilcevaz Süphan Dağı ile Van Gölü arasına yerleşmiş yeşilliği bol, her türlü ürünün yetiştiği cevizler diyarı güzel bir memlekettir. Ama buranın en meşhuru, devletini, vatanını ve milletini seven manevi değeri yüksek insanlarıdır. Trabzon ile her zaman dayanışma içerisindeyiz, temaslarımız artarak devam edecek. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.

 

ÇAKIR: KARDEŞLİĞİMİZİ KIYAMETEKADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ

Programda Adilcevaz halkına seslenen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır ise kardeşliği pekiştirmek için Adilcevaz’da olduklarını kaydetti. “Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Adilcevazlı kardeşlerimiz ile bir arada olmak için geldik” diye Çakır, “Biz bu topraklara (Anadolu) bin yıl önce geldik ve farklı yerlere dağıldık. Kardeş belediyemiz olan Adilcevaz Belediyesi ile birlikte iki yıldır bu etkinlikleri düzenliyoruz. Biz iki yıldır kardeş değiliz, bin yıldır kardeşiz. Bu kardeşliğimizi kıyamete kadar inşallah devam ettireceğiz. Bitlis manevi erenlerin şehridir. Bitlis çok kıymetli insanlar yetiştiren bir şehrimizdir. Aslında bizim kardeşliğimiz yeni değil. Dedelerimiz Malazgirt’te omuz omuza birlikte savaşarak bu güzel yerleri bizler için vatan haline getirdi. Bizler de bugün onların evlatları olarak yaşadığımız şehirler ayrı olsa da arada bir araya gelerek buluşuyoruz” diye konuştu.

 

ÇINAR: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİAĞABEYLİĞİNİ GÖSTERİYOR

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise konuşmasında kardeşliğin önemine değinerek, “Bugün burada bir kardeşlik organizasyonu yaşanıyor. Tabi ki Müslümanlar kardeştir, müminler kardeştir. Cenab-ı Allah’ın bizlere rehber olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bu kardeşliğimizi bizlere ifade etti. Dolayısıyla Rabbimizin dediği gibi ‘bütün Müslümanlar ve müminler kardeştir.’ Bu kardeşliğin farklı bir boyutunu burada hep birlikte yaşıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi burada bize kardeşliğini ve ağabeyliğini gösteriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Adilcevaz’dan ve Bitlis’ten Trabzonlulara ve Sayın Belediye Başkanımıza buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Kardeşlik bu zamanlarda en çok muhtaç olduğumuz bir kavram oldu. Bütün dünyada Müslümanlar perişan ve büyük bir saldırı altında. Müslümanların maddi ve manevi bütün kıymetli değerleri yağmalanıyor. Kardeşliğimizi en çok hatırlamamız ve en çok dua etmemiz gereken bir dönemi yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Adilcevaz’da bu yıl ikincisi düzenlenen iftar programına Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler: Her, akşam, Trabzon’un, ayrı, bir, ilçesinde, gerçekleştirdiği, halk, iftarları, ile, Trabzonluları, bir, araya, getiren, Trabzon, Büyükşehir, Belediyesi, iftar, sofrasını, bu, kez, Bitlis’te, kurdu
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur