Akçaabat Erol Günaydın sanat merkezinde yapılan toplantıda, Akçaabat Emniyet müdürü Fahrettin Sadullahoğlu , görsel bir çalışmayla seminere katılanlara trafik konusunda bilgi verdi.
Sadullahoğlu konuşmasında özellikle şoför esnafının tutum ve davranışları hakkında şu konulara değindi. “ Akçaabat dar bir alanda kurulduğundan trafik konusu gündemden düşmüyor. Trafiği düzenli hale getirebilmek için sadece trafik yetkilileri deyil, sürücü, yaya, yolcu ve ilgili kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesi gerekiyor. İlçemizde her gün artan araç sayısı nedeniyle park sorunu bir türlü giderilemiyor. Özellikle trafiğin fazla olduğu yollarda ve kavşaklardaki araç hareketleri hem vatandaşı hem sürücüyü mağdur ediyor.
Üst geçitlerden geçemeyen yaşlıların çoğunluğu trafik ışıklarının olduğu bölgelerden geçmeye çalışıyor. Neticede kaza oluyor. Bu durumu düzenli hale getirmek için öncelikle şoför esnafının yayalara daha çok dikkat etmesi, yaya gördüğünde durması kazaların oluşumunu büyük ölçüde azaltacaktır. Araç sürücüleri sabahtan akçama kadar çalışmamalı. Ara verip dinlenmeli. Yolcuların fazla olduğu saatlerde ayakta yolcu almanın suç olduğunu bilen şoförler ayakta yolcu alıyorlar. Durak başkanları yolcunun yoğun saatlerinde minibüs seferlerini çoğaltmalı. Yolcuları indirme bindirme kurallarına uymaları gerekiyor.
Özellikle minibüsler araçlarının yarısını yolun ortasına gelecek şekilde duruyorlar. Arkadaki araç geçemeyince kazaya neden olabiliyor. Araç sürücüleri bu gibi durumlarda birbirlerine saygılı davranıp yol vermeli. En çok şikayetlerden biride okul servislerine sivillerin alınması. Sürücüler araca binmek isteyen vatandaşlara uygun bir dille yasak olduğunu kurallarıyla anlatsınlar. Neticede şoför esnafı yolcularına saygılı olup nazik davranırsa sorunların büyük bölümü çözülür”.
Soru cevap bölümünden sonra kürsüye gelen kooperatif başkanı Abdullah Sevim “ Akçaabat trafik konusunda sıkıntı çeken bir ilçe. İlçede trafik konusu tüm yetkililerin yapacağı bir toplantıda ele alınmalı. Konuların dile getirilmesinde basında sorumlu olmalı. Yaptığımız çalışmaları yazmalı “ dedi.
Basınla ilgili sataşmaya gazeteci Uğur Tütenk cevap vererek “ Siz yıllardır hangi çalışmayı basını çağırarak yaptınız. Bir kişi çağırıyorsunuz diğerlerinin haberi olmuyor. Sonra yakınıyorsunuz. Biz Akçaabatlı gazeteciler çağrıldığımız her yere imkanlar dahilinde gidiyoruz. Akçaabat’taki tüm kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerini ve vatandaşları haber konusunda yalnız bırakmadık” dedi.