Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
108. YIL DÖNÜMÜ KUT’ÜL AMARE ZAFERİ KUTLU OLSUN Başkan Kaya: “Ortahisar’da bozuk ve kullanışsız yol kalmayacak” TATSO’nun 20. Yılı Berlin’de kutlandı, törene Başkan Çelebi de katıldı "AKÇAABAT İLÇEMİZDE “ İMECE” TOPLANTILARI START VERDİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASINA YOĞUN İLGİ BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı.. Genç öğretmen adayları duayenleri ile buluştu Fatih Erbakan'dan Pulat'a başarı beratı! Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu: "Düzköy MYO İçin Müjde Verdi" TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı KAYSERİ VE İZMİR DEVLET TİTATROLARI AKÇAABAT’TA Zorlu, yüksek su faturalarına dikkat çekti FINDIKTA MÜCADELE ZAMANI SEBAT GENÇLİK MAĞLUP OLDU TRÜ İletişim Öğrencileri Ankara’da AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı. Belediye'de Görev Değişim İMZALAR ATILDI
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
 
AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
 
Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı.
Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı.
Anayasa haberleri
 
MERALAR VE TURİZM!...
Anayasanın 45 inci maddesinin maddesinde “Devlet, tarım arazileri ile çayır ve meraların amaç dışı kullanılmasını ve tahribini önlemek, tarımsal üretim planlaması ilkelerine uygun olarak bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak maksadıyla, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların işletmelerin araç ve gereçlerinin ve diğer girdilerinin sağlanmasını kolaylaştırır.” hükmüne yer verilmiştir.
27 Şubat 2024 Salı 15:19

 
Fatih Erbakan: Altılı Masa’dan 28 Şubat kokuları geliyor
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Altılı masanın başörtüsüne anayasal düzenleme getirmeyi hedefleyen teklife destek vermemesini eleştirdi ve şöyle konuştu:
13 Ocak 2023 Cuma 17:47

 
Hak Aramada Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Konferansı
Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkktulu “Bir Hak Arama Yolu Olarak Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru” konferansına katıldı.
14 Aralık 2022 Çarşamba 17:21

 
Bugünkü anayasaya göre Cumhurbaşkanı 3. kez aday olamaz!
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Anayasanın 101. Maddesi Cumhurbaşkanımızın 3. Kez aday olmasına engel.
10 Şubat 2022 Perşembe 16:23

 
KANDİL’İN PARTİSİ OLDULAR
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruyu değerlendirdi.
19 Mart 2021 Cuma 18:54

 
Adalet dediğin, bizde böyle ise...
Hukuk Devleti” olarak bilinen Türkiye’nin, Anayasa’sının 94’üncü maddesinin 6’ncı bendi, yasama, yürütme ve yargı da adaletin tecellisi için aynen şöyle yazılıdır: “Türkiye Büyük Meclis Başkanı, başkanvekilleri, üyesi bulundukları siyasi partinin veya parti grubunun Meclis veya dışındaki faaliyetlerine, görevlerinin gereği olan haller dışında, Meclis tartışmalarına katılamazlar; Başkan ve yöneten Başkanvekili oy kullanamazlar.”
6 Ocak 2019 Pazar 00:22

 
Ertelenmeyecek
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, anayasaya aykırı sözde bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini, yarın yapılacağını bir kez daha tekrarladı tekrarladı
24 Eylül 2017 Pazar 23:00

 
Karadeniz ‘Evet’ Dedi.
Doğu Karadeniz illerinden Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt, anayasa değişikliğini destekledi. Bayburt yüzde 81’lik oy oranıyla Türkiye rekoru kırdı, Artvin ise bölgede ‘Hayır’ oylarının ‘Evet’ oylarından fazla çıktığı tek il oldu 17
17 Nisan 2017 Pazartesi 00:00

 
CORA:Denetim Mekanizmasını Güçlendirdik.
Hem millete hem yargıya hem Meclis'e denetleme yetkisi getiriyoruz Trabzon AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, yeni Anayasayla birlikte, Cumhurbaşkanının hem hukuki sorumluluğu hem siyasi sorumluluğunu hem de cezai sorumluluğunu olacağını belirterek, Cumhurbaşkanı hangi kararı alırsa alsın buna karşı dava açma yolunun açık olduğunu söyledi.
7 Nisan 2017 Cuma 00:45

 
Söz de,Karar da,Yetki de Milletin Olacak.
Yetki de, söz de, karar da milletin olacak AK Parti Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında bugün Akçaabat ve çevresinde çalışmalarını sürdürdü. Cora, vatandaşlara yeni anayasayla ilgili bilgi verirken Yetkinin de, sözün de, kararın da millette olacağını söyledi….
5 Nisan 2017 Çarşamba 19:16

 
Akçaabat CHP’den Hayır Konferansı
Referandum çalışmalarını tüm hızıyla devam eden Cumhuriyet Halk partisi (CHP), referandumda oylanacak anayasa değişikliğine neden ‘hayır’ denilmesi gerektiğini salon toplantılarıyla seçmenlerine anlatıyor.
4 Nisan 2017 Salı 00:23

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'a geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'a gelerek Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak halkı bilgilendirecek
30 Mart 2017 Perşembe 06:57

 
Cora:Siyaset Gençleşecek.
Ak Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih CORA şehrin kılcal damarlarında Yeni Anayasa’yı anlatmaya devam ediyor.
29 Mart 2017 Çarşamba 11:30

 
ASKON 'Evet' diyecek
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, statükonun değişmesi için anayasa referandumuna “evet” diyeceklerini açıkladı.
28 Mart 2017 Salı 17:00

 
Salih Cora Gençlerle Buluştu.
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Anayasa değişiklik paketi ve referandum görüşmeleri kapsamında geçlerle bir araya geldi.
25 Mart 2017 Cumartesi 04:19

 
Birinci'den Basın Toplantısı
Hepinizin bildiği gibi 16 Nisan’da Anayasa değişikliği için sandık başına gidiyoruz.
17 Mart 2017 Cuma 00:00

 
Tümsiad Kararını Verdi
Tüm Sanayici İş Adamları Derneği 16 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ilgili basın açıklamasında bulundu.
21 Şubat 2017 Salı 19:41

 
“Anayasa Değişikliği Bir Rejim Değişikliği Değildir”
AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ MUHAMMET BALTA:“YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE VESAYET SİSTEMİ SON BULACAK”
20 Şubat 2017 Pazartesi 18:11

 
Seçmen Listeleri Askıya Çıktı.
Anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Nisan'da yapılacak referandum için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.
19 Şubat 2017 Pazar 15:04

 
Hamzaçebi:Hayır Çıkarsa Ak Parti de Kazanacak.
CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Anayasa değişikliği referandumu sürecini Gazete Habertürk yazarı Kübra Par'a değerlendirdi
19 Şubat 2017 Pazar 05:00

 
Cuma Hayrı; Anayasa Hayır’ı…
Kimilerinden mesaj gelir, birileri de sözle zikir eylerlerdi; “Hayırlı Cumalar” diye… Sonra, işin içine 16 Nisan’da Anayasa hesabıyla bir “Hayır-Evet” işi girince, kimileri mesajlardan “hayırlı”yı kaldırdı, birileri de söz ile kulağımıza üflemeyi! Aslında o günkü ve bugünkü tercihsöylem hesabıyla bu bile toplum olarak bizim ne kadar kısır bir döngü içinde olduğumuz, ne denli dar bir ufkumuz bulunduğunu, “sapla samanı nasıl karıştırdığımızı” nasıl bir birine karıştırdığımızı tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor! Neden mi? Çünkü; “Hayır” kelimesinin manası Cuma ile Anayasa oylaması hesabında çok ama çok farklı. Bir “hayrı”, diğeri “hayır”ı ifade ediyor. Ama gel gör ki, böyle ufak tefek hesaplar
18 Şubat 2017 Cumartesi 15:29

 
MHP Referandum İçin Sahaya İniyor.
16 Nisanda yapılacak olan Anayasa değişikliği referandum çalışmaları Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda önümüzdeki hafta İl Başkanlığımız tarafından başlatılacaktır.
17 Şubat 2017 Cuma 19:29

 
Türkiye’nin imajı yerlerde sürünüyor
Anayasa değişikliği referandumu tarihinin 16 Nisan olarak kesinleşmesinin ardından, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ‘Hayır’ oyu çalışmalarına hız verdi.
15 Şubat 2017 Çarşamba 18:09

 
Sorumlusu AK Parti'dir
CHP Akçaabat İlçe binasında yapılan toplantıda ana gündem Anayasa Değişiklik Teklifi tasarısı oldu.
23 Ocak 2017 Pazartesi 17:27

 
Söz de karar da milletimizindir
Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Artık söz de karar da milletimizindir. Türk milleti, devletinin en güçlü şekilde yönetilmesi için elzem olan bu değişliklerle ilgili gerekeni sandıkta yapacaktır” dedi.
21 Ocak 2017 Cumartesi 18:54

 
Güngör:Ülkeyi Bu Hale Biz Getirmedik.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tonya İlçe Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. CHP Tonya İlçe binasında yapılan toplantıda ana gündem Anayasa Değişiklik Teklifi tasarısı oldu.
20 Ocak 2017 Cuma 10:11

 
Pekşen, Anayasa Mahkemesi'ne yüklendi.
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Anayasa Mahkemesi'ne yüklendi.
11 Ocak 2017 Çarşamba 18:31

 
CHP'de Eski İl ve İlçe Başkanları Toplantısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon eski il ve ilçe başkanları CHP il binasında toplanarak, terör ve TBMM.’ne sunulan anayasa teklifi tartışıldı.
4 Ocak 2017 Çarşamba 19:52

 
Anayasa Değişikliği Pazartesi Günü Meclis'e Geliyor
Anayasa değişikliği için Genel Kurul görüşmeleri Pazartesi günü başlayacak.
4 Ocak 2017 Çarşamba 19:45

 
Ne Yapmak İstediniz de Anayasa Engel Oldu.
Saadet Partisi Trabzon İl Teşkilatının her ilçede ayrı ayrı gerçekleştirdiği genişletilmiş İlçe Divan toplantılarının bir ayağı da Of İlçesinde gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda konuşma yapan İl Başkanı Cevat Kurt, hükümete seslenerek 'Siz ne yapmak istediniz de, size anayasa engel oldu' dedi.
15 Aralık 2016 Perşembe 18:03

 
Günnar En Önemli İmzayı Attı.
AK Parti'nin Anayasa Değişikliği Teklifi parti grubunda imzaya açıldı. Teklifin önümüzdeki hafta TBMM’ye getirilmesi bekleniyor.
2 Aralık 2016 Cuma 20:26

 
Başbakan YILDIRIM Trabzon’da Konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa ve başkanlık sistemi için, "MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz"
11 Kasım 2016 Cuma 17:32

 
Bırakmayacağız Usanmayacağız.
Anayasa’da ve Siyasî Partiler Kanunu’nda demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru olarak nitelendirilen siyasi partiler, siyaset yapmak isteyen ve meşru yollardan seslerini duyurmak isteyen vatandaşların müracaat ettikleri ortak bir çatıdır.
7 Ekim 2016 Cuma 19:30

 
"Oturduğunuz arazi bile Atatürk'ün ismini taşıyor!"
CHP Trabzon İl Başkanı Güngör, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'un, Atatürk’ün isminin Anayasadan çıkartılmasına ilişkin söylemine, "Kaçak oturduğunuz arazinin adı Atatürk Orman Çiftliği, oturduğunuz makamlar Atatürk’ün koltuğu" şeklinde cevap verdi.
16 Haziran 2016 Perşembe 00:31

 
Dokunulmazlık yasası Anayasa Mahkemesine taşınıyor
TBMM'de kabul edilen ve hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifini CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Anayasa Mahkemesine taşıyacağını açıkladı.
24 Mayıs 2016 Salı 17:07

 
Metin Külünk Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemini Anlattı
Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ni konuşmak üzere Akçaabat’a geldi.
5 Mart 2016 Cumartesi 15:00

 
Kılıç'a sürpriz adaylık teklifi
Seçimlere birlikte girecek olan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a milletvekili adaylığı teklifi götürdü.
10 Nisan 2015 Cuma 19:41

 
Aziz Yıldırım'a Şikeden Bir Darbe Daha
Anayasa Mahkemesi (AYM), Fenerbahçe SporKulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın başvurusunu 'zaman bakımından yetkisizlik' ve 'başvuru yollarının tüketilmemesi' nedeniyle reddetti. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
9 Eylül 2014 Salı 10:32

 
Dağı Niye Bıraktın? Orada Kalsaydın
Başbakan Erdoğan, yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili muhalefete böyle seslendi.
29 Mayıs 2012 Salı 09:15

 
Hakem Heyeti Krarını Verdi
Anayasa ve kanunlara aykırı olarak abonelerden alınan 5 kalem bedelin tüketicilere geriye dönük iadesine karar verildi.
6 Şubat 2012 Pazartesi 23:17

 
Çavuş'tan "Beklenen Sonuç" Açıklaması
Osman Çavuş: "Biz halkımızla iç içeyiz, neyin ne olduğunu herkesten çok iyi biliyoruz. Sonucu önceden tahmin ettik, beklenen sonucu elde ettik. Yaptığım açıklamada Akçaabat için yüzde 68-70 demiştim, yaklaşık olarak baktığımızda sonuçta bir farklılık yok. Ama şunun üstünde durmak istiyoruz, bu oylar Ak Parti'ye ait oylar değildir; kalan yüzde 42'lik oyda elbette muhalefetinde değildir. Bu oylar 26 maddelik referandum paketine verilmiştir, oyladığımız buydu. Diğer partiler bunu Ak Parti güçlenmesin diye olayı siyasete döktüler. Biz anayasadan bahsettikçe, onlar tütünden, fındıktan söz ettiler. Biz bu tip siyaseti seçimlere bıraktık." dedi.
19 Ekim 2010 Salı 12:36

 
Demokrat Parti İftar Yemeği Verdi
Demokrat Parti (DP) Akçaabat İlçe Başkanı Ali Köroğlu yönetime iftar yemeği verdi. Parti yöneticilerinin katılımıyla Yaprak Restaurant'ta gerçekleşen toplantıda Köroğlu önemli açıklamalarda bulundu. Hayır oyu vereceklerini dile getiren Köroğlu: AKP, bu Anayasa Paketi'ni halkoyundan geçirirse, bugün fiilen yürütülen ?Başbakanlık Rejimi'nin hukuki kılıfını da hazırlamış olacağını kaydetti. Ardından Köroğlu şu açıklamalarda bulundu:
14 Eylül 2010 Salı 17:15

 
ÇAVUŞ'TAN AÇIKÇA "EVET" ÇAĞRISI
Referandum, partiler arası bir seçim değildir. 26 maddelik Anayasa değişiklik paketinin halkoyuna sunulmasıdır. Halkoyuna sunulacak olan 26 maddenin 24'üne muhalefet partileri de "EVET" demektedir. Sözde muhalefet ettikleri Anayasa Mahkemesi ve HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu)'nun yeni haliyle beraber Anayasa Mahkemesi ve HSYK daha demokratik hale getirilmektedir. Hal böyle iken ortada ciddi bir şey varmış gibi Yüce Türk Milleti'ne AK Parti'yi oylatma çabasına girmişlerdir.
14 Eylül 2010 Salı 01:30

 
12 EYLÜL'E BARIŞ MANÇO
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Trabzon Park Restoranda düzenlediği bölgesel toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Ordu Milletvekili Av. Rıdvan Yalçın ve MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci'nin yanısıra Akçaabat İlçe Başkanı Serkan Altuntaş ve partililer katıldı. Toplantı başlamadan önce MHP'nin 12 Eylül referandumunda kullanacağı ve ünlü sanatçı Barış Manço'nun seslendirdiği "Hayır" adlı şarkısının çalacak olması ilgi çeken diğer konular arasındaydı.Açılış konuşmasını yapan MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, "Anayasa değişikliğine hayır diyorum. Referandum sonucunun Türk Milletinin hayrına çevirmek istiyoruz. Baş
13 Eylül 2010 Pazartesi 12:57

 
Çavuş'tan "evet" Bildirisi
Ülkemizde 1961, 1982, 1987, 1988 ve 2007 tarihlerinde 5 ayrı referandum (halkoylaması) yapılmıştır. Bunlardan 1988 tarihinde yapılan Mahalli Seçimlerin 1 yıl öne alınması reddedilmiştir. Gerisi ekseri çoğunlukla kabul edilmiştir. 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında da halkımızın evet diyeceğinden hiç şüphemiz yoktur. Halkımızdan sonucun evet olacağı izlenimini almaktayız. 12 Eylül 2010'da halkoyuna sunulacak 26 maddeli Anayasa değişikliği 100 yılın fırsatıdır. Önemli bir fırsattır. Özürlü ve cüce olan demokrasimizi büyütmek istiyorsak referandumda "evet" diyelim. Kayıt dışı siyasetin, halk egemenliği ve Meclis'in üzerindeki baskısını bu referanduma "evet" diyerek ortadan kaldıralım. Halkı
13 Eylül 2010 Pazartesi 12:51

 
MHP'den "Referandum"lu İstişare Toplantısı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanlığı tarafından İstişare toplantısı yapıldı. Körfez Metin Tesislerinde düzenlenen toplantıya, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, MHP İl başkanı Nihat Birinci, MHP Akçaabat İlçe Başkanı Serkan Altuntaş, İl Genel Meclis Üyesi İsmet Kırali ve partililer katıldı. Toplantının genelkonusu 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliğiyle ilgili halkoylaması oldu.
12 Eylül 2010 Pazar 23:09

 
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1903 Alberta'da (Kanada) meydana gelen toprak kaymasında 70 kişi öldü.
1916 Kut'ül Ammare Kuşatmasında Halil Kut Paşa komutasındaki 6. Ordu Irak cephesinde Kut'ül Ammare kasabasında İngiliz Mezopotamya ordusunu teslim aldı.
1939 Türk güreşçileri Yaşar Doğu ve Mustafa Çakmak 66 ve 87 kilolarda Avrupa ikincisi oldu.
1945 İtalya'daki Alman birlikleri teslim oldu.
1945 Sovyet tankları Berlin'e girdi. Sovyet askerleri şansölyelik binasının kapılarını zorlarken, Nazi lider Adolf Hitler, tabancayla intihar etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur