Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
ÇANKAYA: “ESKİ MODA SİYASET TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ TIKIYOR”
 

ÇANKAYA: “ESKİ MODA SİYASET TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ TIKIYOR”

CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Çankaya, CERN ziyareti sonrası bilime dayalı ilerleme çağrısı yaparak, “Eski moda siyaset Türkiye’nin önünü tıkıyor” dedi.

25 Ağustos 2025 Pazartesi 20:20
Yazdır

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP’li üyesi Dr. Mustafa Çankaya, İsviçre’deki Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN) ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, bilimin ve teknik ilerlemenin önemine dikkat çekti.

Çankaya, 12 ülkenin ortaklığıyla başlayan CERN’in bugün insanlık için ufuk açıcı buluşlara imza attığını belirterek, Türkiye’nin de bu yapıda ortak üye olmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Çankaya, “CERN’i gezip inceleme fırsatı bulmamın ardından zihnimde, bilimi önceleyen ve teknik temelli çalışmalarda birleşen ülkelerin ilerlemede avantaj sağlayacağı fikriyat daha da pekişti. Türkiye’nin bu organizasyonda ortak üye olarak bulunması bana gurur verdi, gönlümüz ise tam üyelikten yanadır” dedi.

“SÜPER İLETKEN TEKNOLOJİ TÜRKİYE’YE GELMELİ”

CERN’de gözlemlediği teknolojilerden bahseden Çankaya, süper iletken malzemelerle oluşturulan manyetik alan sayesinde yerle temassız ilerleyen ulaşım araçlarının yeni bir çığır açtığını ifade etti: “Bu teknoloji günümüzde tren ulaşımı dahil birçok alanda kullanıma girdi. Türkiye de bu teknolojiye sahip olmalı, çünkü kullanılan manyetik alan sayesinde yoldan çıkma riski yok.”

Yaklaşık 40 kilometrelik tünel tüpün İsviçre ve Fransa’nın siyasi desteğiyle hayata geçirildiğini hatırlatan Çankaya, siyaset kurumunun bilime öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

“ESKİ MODA SİYASET HALKI GERÇEK TALEPLERİNDEN UZAKLAŞTIRIYOR”

Çankaya, Türkiye’de siyasetin çağdaş sorunları çözmek yerine halkı suni gündemlerle oyaladığını belirtti: “Siyasetin amacı sorun çözmek, ufuk açmak ve ülke çıkarına hizmet etmektir. Ancak ülkemiz, eski moda siyaset ve siyasetçiler yüzünden bu amacından hızla uzaklaşıyor. Çağdaş insanlığın yüzyıl önce çözdüğü konular ısıtılıp yeniden önümüze konuluyor.”

“YAPAY ZEKA VE UZAY MADENCİLİĞİNİ TARTIŞMALIYIZ”

Çankaya, siyasetin konuşması gereken başlıkların çağın ihtiyaçları olduğunu vurguladı: “Yapay zeka, uzay madenciliği, sürdürülebilir ekolojik denge, ileri sağlık uygulamaları… Siyasetin gündemi bunlar olmalı. Ama biz hâlâ adaletin en temel çarklarını döndüremeyen, doğa olaylarına müdahalede yetersiz kalan bir anlayışla yönetiliyoruz.”

“EKONOMİ KAN KAYBEDİYOR, HALK YOKSULLAŞIYOR”

Yanlış politikaların kırılgan bir ekonomi yarattığını söyleyen Çankaya, enflasyonun geniş kitleleri yoksullaştırdığını belirtti: “Güven endeksimiz her gün kan kaybediyor. Maaş gelirleri ve satın alma gücü zayıflıyor. Orta gelirli bireyler başta olmak üzere toplum giderek yoksullaşıyor.”

“KUVAY-İ MİLLİYE RUHU İLE BİLİM BULUŞMALI”

Açıklamasının sonunda milli değerlerle bilimin buluşturulması gerektiğini vurgulayan Çankaya, şu ifadelere yer verdi: “Bizler Kuvay-i Milliye ruhuyla öz değerlerimizi kaybetmeden, çağdaş bilim ve teknik yaklaşımlarla iç içe bir sentez oluşturmalıyız. Atatürk’ün de dediği gibi en hakiki yol gösterici ilimdir. Bilimi şekilcilikten uzak bir işleyişle ülke yönetimine ve kurumlarımıza taşımak zorundayız.”

Anahtar Kelimeler: CHP’li, Meclis, Üyesi, Mustafa, Çankaya, CERN, ziyareti, sonrası, bilime, dayalı, ilerleme, çağrısı, yaparak, “Eski, moda, siyaset, Türkiye’nin, önünü, tıkıyor”, dedi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur