Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi Müdürü Ali BALTA , ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre okullarının sınav başarısı hakkında bilgi verdi.
Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi Müdürü Ali BALTA, bu öğretim yılında yapılan YGS'nin15 Mart 2015 tarihinde, LYS'nin ise 13-21 Haziran 2015 tarihleri arasında yapıldığını hatırlatarak, "Bu sınavların sonucunda başarılı olan öğrenciler 6-14Temmuz 2015 tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapmışlardır. Tercihlerini yapan öğrencilerin yerleştirme sonuçları 23/07/2015tarihinde açıklanmıştır. LYS'ye girip tercih yapan 81 öğrencimizden 49'u ülkemizin en seçkin üniversitelerine yerleşti. Bu öğrencilerimizden 9'u Tıp Fakültesi, 5'iBilgisayar Mühendisliği, 2’si Havacılık ve Uzay Bilimleri Pilotaj Eğitimi,5’i Diş Hekimliği Fakültesi,1’i Eczacılık Fakültesi, 1Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik , 1’i Psikoloji (Tam Burslu), 3’ü Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, 1’i Fizyoterapi ve Rehabilitasyon,4’ü Endüstri Mühendisliği(Almanca-İngilizce),2’si Gıda Mühendisliği, 1’er Hukuk ve Siyasal Bilgiler Maliye (Tam Burslu), 4’ü İnşaat Mühendisliği, 3’ü Makine Mühendisliği , 1’ iMetalurji ve Malzeme Mühendisliği, 3’ü Mimarlık , 2‘si Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği bölümünü kazanarak kayıt yaptırdılar. diye konuştu.
Başarılarının artarak devam ettiğini belirten Ali BALTA ÖSYS başarılarının yanında bu yıl Sosyal ,Kültürel ,Sportif çalışmalarda da bir çok başarıya imza attıklarını özellikle Bilimve Proje çalışmalarında Robot Alanında bir 4.’cülük ve Mansiyon ödülü ,Mühendislik Alanında bir Dünya Birinciliği ,Tubitak Ortaöğretim Kurumları Proje Yarışmalarında Bilgisayar Alanında Bölge Birinciliği ve Türkiye Üçüncülüğü kazandıklarını bu başarılarının markalaşma yönünde çok büyük katkılar sağladığını söyledi. Ali BALTA bu başarılarının mimarı yönetici , öğretmen ve hizmetli arkadaşlarımı, okul aile birliği yönetim kurulumu, çok sevgili öğrencilerimi ve onların çok saygıdeğer anne ve babalarını can-ı gönülden tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum dedi.
2015-2016 Öğretim yılı hedeflerinden de bahseden Ali BALTA,
Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle kullandığımız yüksek eğitim teknolojileri ile; özgün, yenilikçi ve 21. yüzyıl değerleriyle örtüşen eğitim modellerine ulaşmayı hedeflemekteyiz. Fen Lisemizde isteyen öğrencimizin, öğretmenin hatta velilerin dahil olduğu bir eğitim teknolojileri vizyonumuz var. Burada öğrencilerin mantıksal düşünebilen, araştırma ve sunum yapma becerileri gelişmiş, teknolojiyi her alanda verimli kullanabilirken geleneklerinden kopmayan bireyler olmalarını hedefliyoruz. Modern teknolojinin imkanlarından faydalanılarak oluşturulan 3D sınıfı, kurgu odası, dijital kütüphane, robot kulübü ,laboratuvarlar ve akıllı sınıflarda öğrencilerimizin bilgiyi deneyimleyerek öğrenmeleri sağlıyoruz. Bu konsept dersliklerde kullanılan ses, görüntü, renk ve ışık teknolojileri öğrenme sürecinde tüm duyuları harekete geçirerek bilginin deneyimlenmesini ve klasik öğrenme koşullarına kıyasla daha kalıcı olmasını sağlıyor. Teknoloji, geleneksel müfredat kavramını da oldukça değiştirdi. Öğrenciler artık legorobotic, animasyon, grafik tasarım ve yazılım dersleri ile yeni bir bakış açısı kazanıyor, bu dersleri okul kulüpleri çatısı altında keyifle işliyor.
Eğitim sektörü, modern ve gelişen teknolojiye oldukça açık bir alan... Teknolojinin de eğitim ve öğretimin bir parçası olduğu aşikar... Bu sektörde bizim görevimiz klasik kalıpların dışına çıkarak modern öğrenme teknikleri ve eğitim teknolojilerini de sisteme en verimli şekilde dahil etmek. Eğitimcilerimiz konuya 'Her çocuk özeldir' anlayışıyla yaklaşır. Akademik anlamda öğrenciyi ilgi, beklenti ve yeteneklerini esas alan bir müfredatla kazanabilirsiniz. Teknoloji de işte tam bu noktada devreye giriyor. Çocukların daha çok küçük yaşlarda tanıştığı günümüz teknolojisinden optimum faydalanacakları bir ortamda eğitim almalarını ve kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz.
Tabiki yoğun teknolojik birikimin sorunlarda oluşturduğunu görüyoruz.Evet, ister ebeveyn ister çocuk olsun günümüzde teknoloji bağımlılığı diye adlandırdığımız küresel bir sorunumuz var. Bu teknolojiyi nasıl ve ne kadar kullandığınızla ilgili bir durum... Sadece eğitimde değil hayatın her alanında teknolojiyi doğru ve etkili bir biçimde kullanmak bize aynı şekilde etkili ve faydalı sonuçlar getirir.Bu yüzden yeni öğretim yılında da öğretmen ,öğrenci ve velilerimiz için dijital ve finansal okuryazarlık konularında çalışma yaparken çocuklarımızı bilgisayar, internet ,telefon bağımlılığından kurtarmanın savaşını vereceğiz dedi.