Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
Bartın Üniversitesi öğrencilerinin projesi “Yıldızlı Projeler” arasında
 

Bartın Üniversitesi öğrencilerinin projesi “Yıldızlı Projeler” arasında

Bartın Üniversitesi öğrencilerinin şeker hastalığı tanısı için yerli çözümler üretmeyi hedefledikleri proje, Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE tarafından 12’ncisi düzenlenen ‘Yıldızlı Projeler’ yarışmasında 1.500 proje arasından 2’nci oldu.

11 Aralık 2020 Cuma 20:37
Yazdır

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında proje sunan 99 üniversite arasında kabul edilen 27 projesiyle Türkiye 2’ncisi olan Bartın Üniversitesi öğrencilerinden başarı haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri Betül Timuçin ile Hilal Taşcı, şeker hastalığı tanısı için yerli çözümler üretmeyi hedefledikleri proje, Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE tarafından 12’ncisi düzenlenen ‘Yıldızlı Projeler’ yarışmasında 2’nci olarak 6 bin TL ödül aldılar. Öğrenciler “Tanı Kitlerinde Kullanılmak Üzere Glukoz Oksidaz Enziminin Rekombinant Olarak Üretilmesi” adlı projeleriyle yarışmaya katılan 1.500 proje arasından bu dereceyi elde ettiler.

Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Dursun Kısa ve Arş. Gör. Rizvan İmamoğlu danışmanlığında çalışmalarını sürdüren öğrenciler böylece önemli tecrübeler de elde ediyorlar.

Doç. Dr. Kısa, “Devam eden proje kapsamında ile ithal olarak alınan Glukoz Oksidaz Enziminin Rekombinant Dna Teknolojisi ile yerli olarak üretilmesi hedeflenmektedir. Rekombinant olarak üretilecek Gox enzimi özellikle şeker hastalığının tanısında ve biyosensör olarak farklı kullanım alanına sahiptir. Bu kapsamdaki öncü çalışmalar ‘Tıbbi Tanı Kiti Yapımına Yönelik HRP (Horseradish Peroksidaz) ve GOX (Glukoz Oksidaz) Enzimlerinin Üretimi’ adlı BAP projesi kapsamında yapılmıştır. Bu doğrultuda her zaman yanımızda olarak bizlere destek veren ve öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamamız konusunda yüreklendiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Danışmanlarıyla birlikte öğrenciler Betül Timuçin ile Hilal Taşcı’yı tebrik eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bartın Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sürekli gelişimini ve yetkinliklerinin artması her zaman önceliğimiz olmuştur. Gerek ders ortamında gerek ise ders dışı eğitim ve faaliyetlerle onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamanın gayretindeyiz. Proje tabanlı öğrenme süreciyle her bir öğrencimizin aktif katılımını teşvik eden, üst düzey bilişsel aktiviteleri destekleyen; akademik, sosyal ve hayat becerilerini birlikte ele alan ve teknoloji kullanımını içeren bir eğitim modelini uyguluyoruz. Öğrencilerimize hayallerini gerçekleştirecekleri her türlü desteği veriyoruz. 24 saat yaşayan bir üniversite olarak laboratuvarlar, derslik ve garajlarda öğrencilerimizin projelerini hayata geçirmelerine imkân tanıyoruz. Gayretlerimizin sonuçlarını görmekten de büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu düşüncelerle hayal eden ve bunu gerçekleştirmek için sabırla hareket ederek 1.500 proje arasından yaptıkları çalışmalarıyla 2’nci olmaya hak kazan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının katlanarak artmasını temenni ediyorum. Onları geleceğe en iyi şekilde hazırlayan değerli öğretim elemanlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi, öğrencilerinin, şeker, hastalığı, tanısı, için, yerli, çözümler, üretmeyi, hedefledikleri, proje, Yıldız, Teknik, Üniversitesi, IEEE, tarafından, 12’ncisi, düzenlenen, ‘Yıldızlı, Projeler’, yarışmasında, 1500, proje, arasından, 2’nci, oldu
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur