MUHASEBE ve FİNANSMAN ALANI NEDİR?
Muhasebe ve finansman alanı; işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri gümrük işlemleri ve dış ticaret işlemlerinin kayıtları ile ilgili bilgi ve becereiler kazandırmak için; Bilgisayarlı Muhasebe, Dış ticaret ofis hizmetleri, finans ve borsa hizmetleri dallarında eğitim sunmaktadır. Sektörün ihtiyaçlarını bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlar.
Muhasebe ve Finansman Alanı mezunları yüksek öğretim kurumları sınavında başarılı oldukları taktirde alanları ile ilgili 4 yıllık lisans eğitimi alabilir veya meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerinde okuyabilir. Meslek yüksek okulunu bitirenler dikey geçiş sınavı ile lisans programlarına geçebilirler.
ALANIMLA İLGİLİ EĞİTİM ALABİLECEĞİM BÖLÜMLER
ALANIMLA İLGİLİ 2 YILLIK ÜNİVERSİTELER NELERDİR? ALANIMLA İLGİLİ 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER NELERDİR?
Bankacılık ve Sigortacılık Bankacılık
Deniz ve Liman İşletmeciliği Bankacılık ve Finans
Dış Ticaret Bankacılık ve Sigortacılık
Emlak ve Emlak yönetimi Muhasebe
İşletme Yönetimi Muhasebe bilgi sistemleri
Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Muhasebe ve Finans Yönetimi
Lojistik Pazarlama
İnsan kaynakları yönetimi Uluslar arası Finans
Muhasebe ve veri uygulamaları Uluslar arası Ticaret
Pazarlama Lojistik ve İşletmecilik
Sosyal Güvenlik Sermaye piyasası
Okulumuz Muhasebe ve Finansman alanı mezunları seçtikleri dal-meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda finans, muhasebe ve dış ticaret gibi alanlarda faaliyet gösteren işletmeler ile ön muhasebenin takip edildiği tüm işletmelerin muhasebe birimlerinde çalışabilirler.
ÇALIŞABİLECEĞİM İŞ SAHALARI NELERDİR?
-Banka personeli -Finans yöneticisi -Sigorta danışmanı
-Mali Müşavir -Hesap denetçisi -Mali danışman
-Dış ticaret Danışanı -Havacılık hizmetleri -Yeminli mali müşavir
-Vergi Uzmanı -Fon Yöneticisi -Muhasebe şefi
-Zabıt Katibi -Girişimci -Vergi müfettişi
-Satış sorumlusu -Ön muhasebe -Borsa hizmetleri
Trabzon Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler odası ile Öğretmen ve öğrencilerin muhasebe programlarının kullanımı ile konusunda eğitim işbirliği protokolü yapılmıştır. Yine Trabzon Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler odası ile öğretmen öğrenci eğitimi ve eğitim gezilerine destek olunması konusunda protokol çalışmaları devam etmektedir.
MEZUNLARIMIZIN DEĞERLENDİRMELERİ
İbrahim ABANOZ (Vergi Dairesi Md. Yrd.): Sevgili öğrencilerimiz; ben de bu bölümden mezun oldum. Üniversitede de alanımla ilgili okuduktan sonra şu an çalıştığım kurumun her kademesinde çalışmamın ardından şu anda yönetici pozisyonunda görev yapmaktayım. Halk dilinde “mal canın yongasıdır” diye bir tabir vardır. Sizler bu bölümü tercih ederek aslında insanların canlarının yongasına sahip çıkmayı, geliştirmeyi ve katkı sağlamayı seçmiş bulunuyorsunuz. Diğer liselerden hiçbir dezavantajınızın olmadığı hatta çok daha avantajlı durumda olduğunuzun farkına vararak azimle, sabırla, disiplinle çalışın. Önünüzdeki yolların bir bir açılacağını göreceksiniz. Selamlarımla…
Hasan KAHRAMAN (Mali Müşavir): Bu okuldan mezun olduktan ve üniversitede de bu bölümü bitirdikten sonra bir süre muhasebe bürolarında çalıştım. Yaklaşık 9 yıldır da kendi büromda Mali Müşavirlik mesleğine devam etmekteyim. Bu mesleğe yeni başlayacak olan muhasebe mezunu arkadaşlara çok güzel bir meslek seçtiklerini söylemek isterim. Muhasebe mesleği çok geniş bir yelpaze olup her alanda her çeşit elemana ihtiyaç duyar. Vergilendirme, kurumlaşma ve ticaretin ebediyen süreceğini düşünürsek bu meslek mezunlarının işsiz kalmasının söz konusu olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sabırlı olup mesleğin inceliklerini öğrendikten, araştırdıktan sonra değmeyin muhasebenin keyfine…
Mustafa AKBAŞ (Öğretmen): Bu bölüme girmeden önce bir yıl düz lisede okudum. Ancak başarılı olamadım. Muhasebe ve Finansman bölümünde okumam benim için bir dönüm noktası oldu. Kendimi yeniden buldum. Hocalarımızı alanlarında çok iyiydiler. Kendilerinden çok şey öğrendik. Halen çoğuyla görüşmekteyim. Şu an bir okulda müdür yardımcısı olarak çalışmaktayım. Muhasebe bölümü öğretmenlerime saygılar sunuyor, mezun olan öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum.
Ayhan AKTUĞ (Zabıt Katibi): muhasebe ve finansman alanında görmüş olduğum eğitim ile günlük hayatta kullandığımız birçok belge ve bilgiyi kullanma becerisine sahip oldum. Ayrıca üniversite tahsilimde de hiçbir zorluk yaşamadım. Bu bölümde almış olduğum klavye eğitimi ile sayesinde bu gün zabıt katibi olarak görev yapmaktayım. Bu gün bölümüm ve öğretmenlerim sayesinde bir meslek sahibiyim. Buna sebep olan muhasebe ve finansman bölümü öğretmenlerine ve şahsıma emek veren bütün öğretmenlerime teşekkür ediyorum.
Mücahit YAVUZ (THY Teknik): Okulumuz 2014 mezunuyum. Şu an THY Teknik A.Ş.’de çalışmaktayım. Okulumuzun ve bölümümüzün bana kattığı bilgi ve değerler sayesinde iş hayatımda başarıyla yol almaktayım. Okulum ve bölümümden öğrendiğim disiplin, bilgi ve özveri prensiplerim arasında ilk sıralardadır. Bu çerçevede okulumuz öğrencilerine iş hayatlarında başarılar dilerim ve başarılı olacaklarına da inancım tamdır.