Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT’TA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ GÖKHAN GEDİKLİ'DEN KUTLAMA MESAJI Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı Anıyoruz BAŞKAN GENÇ, ŞAPAZARI’NDA MEVLİDE KATILDI, VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI BAŞKAN GENÇ, TRABZON HALKINI BAYRAMLAŞMAYA DAVET ETTİ Cemil Kalkışım'dan Net Mesaj BÜYÜKŞEHİR ON BİNLERCE ÇOCUĞA TRAFİK EĞİTİMİ VERDİ TESOB camiası bayramlaştı ANAHTAR PARTİ AKÇAABAT İLÇE BAŞKANLIĞINDAN KUTLAMA MESAJI BAŞKAN TİRGİL'DEN BAYRAM KUTLAMA MESAJI ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI HÜSEYİN KARA'DAN BAYRAM KUTLAMASI İYİ BAYRAMLAR TALAT ÇAMKTAN BAYRAM İLANI ESKİ MUHTARDAN BAYRAM KUTLAMASI AKÇAABAT AK PARTİ'DEN BAYRAM KUTLAMASI AKPINAR MAH MUHTARI MESAJ YAYINLADI ÖMER HACISALİHOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI AKMESTEK'TEN YOĞUN İŞ BİRLİĞİ BÜYÜKŞEHİR’DEN BAYRAM DENETİMİ
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
 
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
 
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
Birincioğlu’nun Referandum Yorumu.
 

Birincioğlu’nun Referandum Yorumu.

Müsiad Trabzon Eski İl Başkanı Aydın Birincioğlu 16 Nisanda yapılacak referandumla ilgili Ne Dedi.

25 Şubat 2017 Cumartesi 19:23
Yazdır

Aydın Birincioğlu ile referandumu konuştuk

Aydın Birincioğlu 16 Nisanda yapılacak referandumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Birincioğlu öncelikle bu referandum halkımıza milletimize hayırlı olmasını dilerim. Bu referandum sonucunun çok daha farklı olacağını düşünüyorum 16 Nisanda halkımız bir kez daha sandık başına giderek tıpkı cumhurbaşkanını halk tarafından seçilmesini ön gören referandum gibi farklı bir oy yüzdesi ile EVET Diyecektir. Benim kişisel düşüncem % 55-60 civarında bir evet bandı olacağı kanaatindeyim.

Bu Referandum Halkımızın prangalarından kurtulması için bir şanstır, Bu Ülkede Cumhurbaşkanımızı halkımız seçebiliyorsa başkanlık sitemine Türkiye’nin geçmesi için de EVET Diyecektir dedi.

Türkiye parlamenter sistemden çok çekti, başkanlık sistemi için geç kaldık.25 Şubat’ta resmen işlemeye başlayan referandum süreci mitingler le devam edecek.

Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız başta olmak üzere meydanlara çıkarak halkımıza başkanlık sisteminin maddelerini tek tek anlatacağız.bugün hayır diyenlerin büyük bir çoğunluğu EVET diyecektir dedi..

 

 

İşte Başkanlık Sistemi yeni Anayasa paketi madde madde tam metin

Yeni Anayasa için AK Parti'nin hazırladığı Anayasa Paketi ve Başkanlık Sistemi'nin detayları basına sızdı. Başkanlık Sistemini içeren pakette neler olacak? Sistem neleri getirecek? Neleri değiştirecek? Neleri ortadan kaldıracak? İşte yeni anayasa teklifinin son hali meclise gelmeden önce merak edenler için madde madde yeni Anayasa paketi ve metnin detayları...

Yeni Anayasa paketi madde madde tam metni ortaya çıktı. AK Parti'nin Başkanlık Sistemi ve yeni Anayasa'ya ilişkin hazırladığı metnin detayları bu sayfada sizlerle. Daha önce de önerilmiş olmasına karşın Türk siyaset tarihinde "Başkanlık nedir?" sorusuna net yanıtlar veren tek taslak 2013 yılında AK Parti'den geldi.

 

YENİ ANAYASA'DA MECLİS OLACAK MI?

 

Madde 1– (1) Türkiye Büyük Millet Meclisi, genel oyla seçilen beşyüzelli milletvekilinden oluşur.

 

Madde 2– (1) Milletvekilleri sadece seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün Milleti temsil ederler.

Madde 3– (1) Onsekiz yaşını dolduran her vatandaş milletvekili seçilebilir.

 

MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞI OLACAK MI?

 

Madde 5– (1) Milletvekilleri, Meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerinden, Mecliste ileri sürdükleri düşüncelerden ve bunları Meclis dışında tekrarlamak ve açığa vurmaktan sorumlu tutulamazlar.

 

MECLİS'İN GÖREVLERİ

 

Madde 9– (1) Türkiye Büyük Millet Meclisinin görev ve yetkileri şunlardır:

a) Kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak,

b) Bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek ve kabul etmek,

c) Para basılmasına ve savaş ilânına karar vermek,

ç) Milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak,

d) Üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilânına karar vermek,

Kanunların teklif edilmesi ve görüşülmesi

Madde 10– (1) Kanun teklif etmeye milletvekilleri yetkilidir.

 

SAVAŞ İLANI HALLERİ

 

Savaş hali ilânı ve silâhlı kuvvet kullanılmasına izin verme

Madde 13– (1) Türkiye Büyük Millet Meclisi;

a) Milletlerarası hukukun meşru saydığı hallerde savaş hali ilânına,

b) Türkiye'nin taraf olduğu milletlerarası andlaşmaların veya milletlerarası nezaket kurallarının gerektirdiği haller dışında, Türk Silâhlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesine veya yabancı silâhlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına izin verme yetkisine sahiptir.

 

MECLİS TATİLDE İSE…

 

(2) Türkiye Büyük Millet Meclisi tatilde veya ara vermede iken ülkenin ani bir silâhlı saldırıya uğraması ve bu sebeple silâhlı kuvvet kullanılmasına derhâl karar verilmesinin kaçınılmaz olması halinde, Başkan da, Türk Silâhlı Kuvvetlerinin kullanılmasına karar verebilir.

 

SİYASİ PARTİLERİN DURUMU

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin İç Düzeni ve Çalışma Esasları

(2) İçtüzük hükümleri, siyasî parti gruplarının, Meclisin bütün faaliyetlerine milletvekili sayısı oranında katılmalarını sağlayacak şekilde düzenlenir.

 

MECLİS'TE GRUP KURABİLMEK İÇİN

 

(3) Siyasî parti grupları, en az yirmi milletvekilinden meydana gelir.

Toplantı ve karar yeter sayısı

Madde 18– (1) Türkiye Büyük Millet Meclisi, yapacağı seçimler dahil bütün birleşimlerinde (üye tamsayısının en az üçte biri ile) TOPLANTI YETER SAYISI ARANMAKSIZIN toplanır ve Anayasada başkaca bir hüküm yoksa toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar verir. Ancak karar yeter sayısı, hiçbir şekilde üye tamsayısının dörtte birinin bir fazlasından az olamaz.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ... KİMLER BAŞKAN OLABİLİR?

 

Madde 20– (1) Başkan, kırk yaşını doldurmuş, yüksek öğrenim yapmış ve milletvekili seçilme yeterliliğine sahip vatandaşlar arasından, halk tarafından seçilir.

 

BAŞKANIN GÖREV SÜRESİ

 

(2) Başkanın görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Başkan seçilebilir.

 

BAŞKANLIK ADAYLIĞI NASIL OLACAK?

 

(3) Başkanlığa son genel seçimde en az yüzde beş oranında oy almış olan siyasi partiler ile en az yüz bin vatandaş aday gösterebilir.

 

ADAY AYNI ZAMANDA MİLLETVEKİLİ İSE…

 

(4) Başkanlığa aday gösterilen milletvekillerinin üyeliği, Başkan adayı olarak Yüksek Seçim Kuruluna başvurulduğu anda sona erer.

 

BAŞKAN İSTİFA EDERSE…

 

Madde 21– (1) Başkanlık seçimi, Başkanın görev süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde; makamın herhangi bir sebeple boşalması halinde ise boşalmayı takip eden altmış gün içinde tamamlanır.

 

BAŞKAN NASIL SEÇİLEBİLİR?

 

(2) Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Başkan seçilmiş olur. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oylama yapılır. Bu oylamaya, ilk oylamada en çok oy almış iki aday katılır ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday Başkan seçilmiş olur.

 

İKİNCİ ADAY ÇEKİLİRSE GERİDEN BİR ADAY DAHA…

 

(3) İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılmaması halinde; ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesi suretiyle yapılır.

 

TEK ADAY OLURSA BİLE KOLTUK KESİN DEĞİL

 

İkinci oylamaya tek adayın kalması halinde, bu oylama referandum (Evet-Hayır) şeklinde yapılır. Aday, geçerli oyların çoğunluğunu aldığı takdirde Başkan seçilmiş olur.

 

BAŞKANIN GÖREVLERİ

MADDE 22

 

(1) Başkan Devletin ve yürütmenin başıdır. Yürütme yetkisi Başkana aittir.

(2) Başkan, Devlet başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.

(3) Başkan, yürütmenin başı olarak genel/(iç ve dış) siyaseti yürütür.

(4) Başkanın görev ve yetkiler şunlardır:

a) Gerekli gördüğü takdirde, yasama yılının ilk günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde açılış konuşmasını yapmak,

b) Ülkenin iç ve dış siyaseti hakkında Meclise yıllık mesaj vermek,

c) Kanunları onaylamak,

ç) Kanunları tekrar görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisine geri göndermek,

d) Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları gerekli gördüğü takdirde halkoyuna sunmak,

e) Kanunların, Anayasaya şekil veya esas bakımından aykırı oldukları gerekçesi ile Anayasa Mahkemesinde iptal davası açmak,

f) Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermek,

g) Bakanları atamak ve görevlerine son vermek,

ğ) Başkanlık kararnamesi çıkarmak,

h) Yabancı devletlere Türkiye Cumhuriyetinin temsilcilerini göndermek, Türkiye Cumhuriyetine gönderilecek yabancı devlet temsilcilerini kabul etmek,

ı) Milletlerarası antlaşma akdetmek ve yayınlamak,

 

TSK BAŞKOMUTANI…

 

i) Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanlığını temsil etmek,

j) Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanılmasına karar vermek,

k) Kamu yöneticilerini atamak ve görevlerine son vermek,

l) Sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilân etmek ve sıkıyönetim veya olağanüstü hal kararnamesi çıkarmak,

AF YETKİSİ KISITLI

(m) Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak,

 

HSYK, YÖK ATAMALARINDAKİ ROLÜ

 

n) Yükseköğretim Kurulu üyelerinin yarısını seçmek,

o) Üniversite rektörlerini seçmek,

p) Anayasa Mahkemesi üyelerinin yarısını, Danıştay üyelerinin yarısını, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin yarısını seçmek.

(5) Başkan ayrıca Anayasada ve kanunlarda verilen seçme ve atama görevleri ile diğer görevleri yerine getirir ve yetkileri kullanır.

 

KARARNAME YAYINLAR AMA KANUNLA ÇELİŞİRSE…

 

Madde 23– (1) Başkan, genel siyasetin yürütülmesinde ihtiyaç duyduğu konularda Başkanlık kararnamesi çıkarabilir. Bir konuda Başkanlık kararnamesi çıkarılabilmesi için kanunlarda o konuyu düzenleyen uygulanabilir açık hükümlerin bulunmaması şarttır. Kişi hak ve hürriyetleri kararname ile düzenlenemez. Kararnameler ile kanunlarda aynı konuda farklı hüküm bulunması halinde, kanun hükümleri uygulanır.

(2) Başkan, kanunların uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartıyla, yönetmelikler çıkarabilir.

 

BAŞKAN SORGULANABİLECEK Mİ?

 

Madde 24– (1) Başkan hakkında, kişisel ya da göreviyle ilgili bir suç işlediği iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az üçte ikisinin vereceği önerge ile, soruşturma açılması istenebilir. Meclis, bu istemi en geç bir ay içinde görüşür ve gizli oyla karara bağlar.

 

YÜCE DİVAN MAHKUM EDERSE GÖREVİNE SON VERİLİR

 

(3) Rapor Başkanlığa verildiği tarihten itibaren on gün içinde dağıtılır, dağıtımından itibaren on gün içinde görüşülür ve gerek görüldüğü takdirde ilgilinin Yüce Divana sevkine karar verilir. Yüce Divana sevk kararı ancak üye tam sayısının dörtte üç çoğunluğunun gizli oyuyla alınır. Yüce Divan tarafından seçilme yeterliliğine engel bir suçtan mahkum edilen Başkanın görevi sona erer.

 

BAŞKAN YARDIMCISI NASIL SEÇİLİR?

 

Madde 25- (1) Başkan seçilenin oy pusulasında Başkan Yardımcısı adayı olarak yer alan kişi Başkanın seçildiği anda Başkan Yardımcılığına seçilmiş olur. Başkan Yardımcılığına aday gösterilmek için milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olmak şarttır.

 

 

Anahtar Kelimeler: Müsiad, Trabzon, Eski, İl, Başkanı, Aydın, Birincioğlu, 16, Nisanda, yapılacak, referandumla, ilgili, Ne, Dedi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1727 Isaac Newton'un ölümü
1854 Amerikan Bağımsızlık Savaşı: Büyük Britanya hükümeti Boston, Massachusetts limanını kapattı.
1866 İspanyol donanması Şili'nin Valparaiso limanını bombaladı.
1848 Margaret ve Kate Fox adlı iki kız kardeş, ruhlar dünyasıyla ilişki kurduklarını iddia ederek, ilk profesyonel medyumlar oldu.
1889 Paris'te, 1789 Fransız Devrimi'nin 100'üncü yıldönümü için, Gustav Eiffel tarafından yapılan Eiffel Kulesi açıldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur