TRABZONSPOR’U 2010-2011 sezonunda şampiyon yapan ancak şampiyonluğu şike yöntemiyle elinden alınan dönemin başkanı Sadri Şener, dün hakim karşısına çıktı. Davayı içi boş iddialar ve itibarsızlaştırma olarak nitelendiren Şener, “Şayet bu kulüp avukatlara para vermeseydi Trabzonspor Kulübü borsadan ötürü bugün kapanmıştı. Ne yazık ki Hacıosmanoğlu ile aynı kulvarda iki insan değiliz. Demokrasinin bazen kötü yönleri de oluyor” dedi.
Mahkeme 5 Tanığı Dinledi Avukat Paraları Şike İçindi...
TRABZON 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Şener, “Avukatlara şike davası sonrasında avans verilmişti. Müfettişler avans makbuzlarının yerine fatura isteyince, bizde avukatlara ödeme yaptık ve fatura kestik. Daha sonra verdiğimiz avansları geri aldık. Böylece hem para yatırmış olduk, hem para almış olduk. TMSF ile sorunlarım olduğu için, kendi hesabım üzerinden işlem yapamadım” diye savunma yaptı.
Avukat Sordu Şener Cevapladı Yeni Bilirkişi Raporu İstenecek
TRABZONSPOR Kulübü Avukatı Fuat Göktaş, 4 yıl boyunca avukatlar Necdet Budak ve Hasan Ölçer'e neden aylık ödeme yapılmadığını, toplu ödeme yapıldığını sordu. Şener, “Ödemeyi bu kişilerle olan diğer avukata yaptık” dedi. Avukat Göktaş’ın “Nakit parayı neden kurye ve uçakla İstanbul’a istediniz?” şeklindeki sorusuna ise Şener, “Acil ihtiyaç olduğu için bu yolu denedik” diye cevapladı. 5 tanığı dinleyen mahkeme, duruşmayı 26 Şubat 2015 tarihine erteledi.
TRABZONSPOR Kulübü eski Başkanı Sadri Şener kulübü zarar uğrattığı gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Şener, hakkındaki iddiaları reddetti.
TMSF İLE SORUNLARI VARMIŞ
Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Sadri Şener, başkanlık yaptığı dönem de kulübü 3 milyon 939 bin 202 TL zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında açılan davanın ikinci duruşması dün gerçekleşti. Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Şener, “Avukatlara şike davası sonrasında avans verilmişti. Müfettişler avans makbuzlarını yerine fatura isteyince, bizde avukatlara ödeme yaptık ve fatura kestik. Daha sonra verdiğimiz avansları geri aldık. Böylece hem para yatırmış olduk, hem para almış olduk. TMSF ile sorunlarım olduğu için, kendi hesabım üzerinden işlem yapamadım. Çalışanlar üzerinden yaptık” diye savunma yaptı.
BURADA OLMAK AĞRIMA GİDİYOR
Trabzonspor’a 60 milyon lira hibe ettiğini belirten Şener, "Şimdi burada bulunmak ağrıma gidiyor. Ben bu parayı hibe ettiğim dönemde kızımın bisikletine haciz gelmişti. Şimdi o parayı isteyeceğim. Trabzonspor kulübünde çalışan avukatlar, teknik direktörler paralarını almak için hacız işlemi başlattılar. Bu durum kulübün kaderi oldu" dedi. Şener ayrıca Trabzonspor'un en büyük davasının şike davası olmadığını, şirket birleştirme davası olduğunu ileri sürdü.
AVUKAT SORDU ŞENER CEVAP VERDİ
Trabzonspor kulübü avukatı Fuat Göktaş ise, Avukat Necdet Budak ve Hasan Ölçer'e 4 yıl boyunca neden para verilmediğinin, daha sonrada neden toplu para verildiğinin araştırılmasını istedi. Trabzonspor Kulübü Avukatı Fuat Göktaş, 4 yıl boyunca avukatlar Necdet Budak ve Hasan Ölçer'e neden aylık ödeme yapılmadığını, toplu ödeme yapıldığını sordu. Şener ise, “Biz ödemeleri bu kişilerle birlikte olan diğer avukata yaptık” dedi. Göktaş’ın iki avukata ödenmeyen çekler için hacze gelindi mi? şeklindeki soruya Şener, ‘Bilmiyorum’ diye cevap verdi. 5 tanığı dinleyen mahkeme, duruşmayı ile bir tarihe erteledi. Şener'in avukatı Mehmet Şentürk ise, müvekkili hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu bilirkişinin yetersiz olduğunu ileri sürdü. Mahkeme daha sonra Fatih Şahinoğlu, Coşkun Karaoğlu, Özkan Yavuz, Atilla Öymez ve Mehmet Civelek’i tanık olarak dinledi. Tanıklar ise özellikle İstanbul’a yapılan para sevkiyatının kulüp genel müdürü talimatı ile yaptıklarını söylediler. Mahkeme daha sonra yeniden bilirkişi incelemesi yapılmasını isteyerek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Bu arada Sadri Şener, ceza alması durumunda hükmün geri bırakılması yasasından yararlanmak istemediğini söyledi.
SIKINTI GİTTİ ESPRİ GELDİ
Duruşma öncesinde ve salonda hayli sıkıntılı olan Şener, duruşma sonunda gülümsemeyi bırakmadı. Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener şunları söyledi: “Davanın özeti, paraları aldın verdin. Ancak altı boş, dolu değil. Avukatlara kulüp para vermeseydi, Trabzonspor Kulübü borsadan ötürü bugün kapanmıştı. Çünkü 15-20 trilyonu şimdiye kadar 120 trilyon olarak ödememiz gerekecekti, bu iş bitmişti. İşte biz bunu sağladık. Artık heykel dikersiniz, dikmezsiniz bunu bilmiyorum. En büyük dava borsa davası ama şikeden de anlımızın akıyla çıktık. Avukatlara verdiğimiz para yüzünden 25 milyon Euro gibi çok büyük parayı adlık UEFA’dan. Kulübe kara leke sürmedik, ama illa bana leke sürmeye çalışıyorlar. Benim çetrefili niyetim olsaydı, yönetim kurulu kararı alırdım ve alacağımı alır giderdim. Herkes faizi ile birlikte aldı, ben almadım. Bana yapılan bu itibarsızlaştırma hareketinden sonra şimdi diyorum ki ilerde bu parayı alır hep beraber yeriz (Gülücükler). Hacıosmanoğlu ile aynı kulvarda iki insan değiliz. Demokrasinin bazen kötü yanları oluyor. Hakkı olmayanlar da seçilebiliyor. Buna demokraside çözüm bulamadılar. Ne yapalım. Benim sorunum değil."