Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
Fındık üreticisine uyarı!
 

Fındık üreticisine uyarı!

Hava sıcaklıklarındaki değişkenliğin, ticari değeri yüksek fındıkta hasar oluşturabileceği, üreticilerin zarara uğramaması için mutlaka tarım sigortası yaptırmaları gerektiği belirtiliyor.

21 Şubat 2015 Cumartesi 10:31
Yazdır
Dünya fındık üretiminde ilk sırada olan Türkiye'de zirai donun ürünü ve dolayısıyla üreticileri olumsuz etkilemesi üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2006 yılından bu yana fındık çiftçilerinin ürününe sigorta kapsamında destek verilmeye başlandı. Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de fındık tarımının, ekonomik açıdan en büyük geçim kaynağı olduğunu söyledi.

Tarım sektörünün, dünya nüfusu açısından taşıdığı kritik önemin yanı sıra sosyal, siyasal, ekonomik ve kişisel risklerden de yüksek düzeyde etkilenmekte olduğunu belirten Gülbay, "Bu amaçla, 5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu 1 Haziran 2006'dan itibaren uygulanmaya başlandı. Artık çiftçilerimiz ürünlerini, hayvanlarını, seralarını devlet desteği güvencesiyle sigortalayabiliyorlar. Sigorta primlerinden don teminatına karşılık gelen primin üçte 2'si, dolu paketine karşılık gelen primin de yarısı devlet tarafından karşılanmakta" dedi.

"Mağduriyet yaşamamak için tarım sigortası şart"

Fındıkta tarım sigortası yaptırmak için son başvuru tarihlerinin don teminatı için 5 Mart olduğunu vurgulayan Gülbay, "Çiftçilerimizin herhangi bir olumsuzluk olduğunda mağduriyet yaşamamaları için tarım sigortasını mutlaka yaptırmaları gerekmekte. Tarım sigortası yaptırmayan üreticilerimiz, 2090 sayılı kanun kapsamında, tabii afetlerden zarar gören çiftçilere yapılacak devlet yardımlarından istifade edemeyecektir. Don olayından etkilenmemek için tarım sigortası çok önemli. Tarım sigortası yaptıran çiftçilerimizin ürünleri güvence altındadır" diye konuştu.

Gülbay, fındık ve diğer ürünlerde meydana gelebilecek don olayına karşın bitkisel ürün sigortalarına ilişkin, "Bitkisel ürünlerimiz için çiçeklenme ve ürün döneminde poliçelerde belirtilen şartlarda, fındık, kivi ve cevizde meydana gelen don, dolu, yangın, heyelan, sel, deprem, fırtına ve hortum teminatları paket halinde çiftçilerimize sunulmaktadır. Çiftçilerimiz, istediği paketi seçerek ürünlerini güvence altına alabileceklerdir" ifadesini kullandı.

Cahit Gülbay, üreticilerin tarım sigortası için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurarak, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olup ya da mevcut kayıtlarını güncelleyip, ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla sigorta yaptırabileceğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler: Hava, sıcaklıklarındaki, değişkenliğin, ticari, değeri, yüksek, fındıkta, hasar, oluşturabileceği, üreticilerin, zarara, uğramaması, için, mutlaka, tarım, sigortası, yaptırmaları, gerektiği, belirtiliyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur